U trendu

U Iranu zbog demonstracija ograničen pristup društvenim mrežama

U Iranu je posle tri dana antivladinih demonstrancija širom zemlje, ponovo ograničen pristup društvenim mrežama preko mobilnih telefona.

„Visoki zvaničnici zaduženi za bezbednost odlučili su da privremeno blokiraju pristup Telegramu i Instagramu“, prenela je državna televizija sajtu pozivajući se na „obaveštene izvore“.

Iranske vlasti optužile su „kontrarevolucionarne grupe u inostranstvu“ da koriste društvene mreže poput Telegrama, za poziv na proteste tokom koji su upotrebljeni molotovljevi kokteli i vatreno oružje.

„Nekoliko kontrarevolucionarnih elemenata sinoć je koristilo društvene mreže kako bi naučili ljude kako da koriste oružje i motovoljeve koktele“, rekao je iranski ministar za telekomunikacije Muhamed Džavad Azari.

Posle još jedne noći protesta u kojima su poginule dve osobe, a desetine ljudi su uhapšene, vlasti Irana su danas upozorile demonstrante da će „platiti“.

„Oni koji uništavaju državnu imovinu, stvaraju nerede i postupaju protivpravno, moraju da odgovaraju za svoje postupke i da plate cenu. Mi ćemo delovati protiv nasilja i onih koji izazivaju strah i teror“, upozorio je danas ministar untrašnjih poslova Abdulreza Rahmani Fazli.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.