U trendu

U plićaku: dva napada ajkula za svega 5 minuta (uznemirujući video)

„Ležao sam na stomaku, u vodi koja je bila duboka oko pola metra“ izjavio je za Njuz For Džaks 30-godišnji Dastin Teobald, koji je prvi napadnut.

Dok je posmatrao osmogodišnjeg sina kako se igra u plićaku, iznenada je osetio kako ga je nešto zgrabilo za nogu i povuklo. Pošto nije osetio bol, posegnuo je rukom unazad i napipao ajkulu-dadilju ili crnoperu ajkulu – barem je to zaključio na osnovu brazdi koje mu je ostavila na stopalu.

Pet minuta nakon što je hitna pomoć došla po njega, u Fernandina Biču, oko tri kilometra niz obalu, napadnut je još jedan kupač. Kako je saopšteno, reč je o 17-godišnjem tinejdžeru, koji će se oporaviti, ali su vlasti posle novog napada privremeno zatvorile plaže u okrugu Nasau.

Ajkule uglavnom napadaju na južnoj obali, između Kejp Kanaverala i Majamija, dok su na atlantskoj obali napadi relativno retki. U okrugu Nasau, na krajnjem severu gotovo da ih nema.

Tako je barem bilo do petka prošle nedelje, kada su u popodnevnim časovima, u razmaku od samo nekoliko minuta, dve ajkule napale dve osobe. Plaže u Fernandina Biču su evakuisane, ali CNN prenosi da su u međuvremenu ponovo otvorene.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar