U trendu

U pucnjavi u Minhenu učestvovao jedan napadač

Nema dokaza da je napadač, koji je juče u tržnom centru u Minhenu ubio 10 ljudi, povezan sa Islamskom državom (ID) niti sa izbeglicama, saopštio je danas šef bavarske policije Hubert Andre.

Andre je rekao na konferenciji za novinare da je 18-godišnji napadač bio „psihijatrijski slučaj“, lečen je od depresije kao i da se radi o „klasičnoj pucnjavi“ a ne o „terorizmu“, prenose agencije.

„Policija nije pronašla dokaze da je u jučerašnoj pucnjavi učestvovalo više od jednog napadača“, kazao je šef policije novinarima.

Prema njegovim rečima, napadač je rodjen i odrastao u Minhenu.

Napadač je bio naoružan pištoljem „glok“ devet milimetara i imao je 300 metaka, rekao je policijski istražitelj Robert Hamberger.

Ubica je, kako je naveo, najverovatnije hakovao profil mlade žene na Fejsbuku i pozvao gradjane da dodju u tržni centar na besplatno jelo.

„Daću vam nešto ako želite, ali ne previše skupo“, napisao je napadač na hakovanom profilu. Žena je ubrzo prijavila da ima problema sa svojim Fejsbuk nalogom, navode zvaničnici.

U pucnjavi u tržnom centru Olimpia u Minhenu poginulo je 10 osoba, a povredjeno 27, neki od njih imaju teške povrede, saopštila je bavarska policija.

Gradonačelnik Minhena Diter Rajter proglasio je Dan žalosti, a sve svečanosti i drugi skupovi planirani tokom vikenda su otkazani.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike