U Rusiji danas Dan žalosti

U Rusiji je dana Dan žalosti povodom zbog tragedije koja se dogodila kada je prilikom pada aviona ruskog Ministarstva odbrane „Tu-154“ u Crnom moru blizu Sočija poginulo 92 ljudi.

Odluku o tome doneo je juče ruski predsednik Vladimir Putin.

Ruski predsednik je juče izrazio saučešće porodicama poginulih i naložio premijeru Dmitriju Medvedevu da stane na čelo državne komisije koja će istraživati pad ovog aviona.

Medvedev je rekao da će Rusija detaljno istražiti sve okolnosti vezane za pad aviona u kojem je poginulo 93 ljudi.

„Ova strašna tragedija je odnela živote ljudi koji su bili energični i imali planove. Među stradalima su novinari, vojnici i muzičari čuvenog „Ansambla Aleksandrov“. Oni su leteli u Siriju u mirovnoj misiji dobre volje“, saopštio je Medvedev, prenosi TAS S.

Premijer Rusije je naveo da će „svi pogođeni ovom tragedijom primiti neophodnu pomoć“ i uputio saučešće porodicama žrtava.

Spasilačke ekipe locirale su ostatke letelice na oko 1,5 kilometara od obale, na dubini od 50 do 70 metara. Avion je nestao sa radara u pet sati i 40 minuta po moskovskom vremenu nedugo posle poletanja iz Sočija.

Rusko Ministarstvo odbrane objavilo je listu putnika i navelo da je u letelici bilo 65 članova zvaničnog vojnog hora ruskih oružanih snaga „Ansambl Aleksandrov“ koji su krenuli u rusku bazu Hmeim gde je trebalo da učestvuju u proslavi Nove godine, kao i i izvršna direktorka humanitarnog fonda „Poštena pomoć“ Jelisaveta Glinka.o zbog tehničkog problema.

Danas Knjiga žalosti u ambasadi Rusije

U Ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, povodom pada aviona u kojem je život izgubilo 92 ljudi, danas će biti otvorena Knjiga žalosti.

Knjiga žalosti biće otvorena od 12 do 17 sati u Ambasadi Rusije u Beogradu, Deligradska 32.

Ambasada je saopštila da je u Rusiji danas proglašen Nacionalni dan žalosti zbog poginulih u rušenju aviona pored Sočija.

Ukupno je živote izgubilo 92 ljudi, među kojima 64 člana čuvenog Ansambla „Aleksandrov“ i devet novinara, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike