najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ubedljiva pobeda Hilari Klinton u Južnoj Karolini

Na izborima za demokratsku predsedničku nominaciju Hilari Klinton odnela je ubedljivu pobedu nad suparnikom Bernijem Sandersom u Južnoj Karolini, javile su jutros agencije.

U Južnoj Karolini glasalo se samo dva dana pre “super utorka” koji ove godine pada 1. marta. Tada će se glasati u najvećem broju država i taj dan može značajno da odrediti tok predsedničke trke.

Hilari Klinton je u Južnoj Karolini osvojila 73,5 odsto, a Berni Sanders 26 odsto glasova, rezultat je na osnovu većine prebrojanih glasova.

Berni Sanders je priznao poraz i čestitao svojoj suparnici u ovoj saveznoj državi, a Klinton je poručila u Kolumbiji poručila da je Americi danas potrebno više ljubavi i ljubaznosti.

Klinton je u Južnoj Karolini osvojila veliku večinu glasova Afroamerikanaca (86 odsto), više nego što je Barak Obama (78 odsto) osvojio na izborima za nominaciju u toj državi 2008. godine.

Bi-Bi-Si (BBC) prenosi da Sanders, senator iz Vermonta, nije navodno mnogo uložio u glasanje u Južnoj Karolini i da je svoja sredstva usmerio je ka “super utorku”, kada će se za kandidate za nominaciju izjasniti više od 800 delegata.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike