U trendu

Ukrajina: Rusija popunjava trupe iz baza u Gruziji

KIJEV – Kako bi popunila svoje jedinice u Ukrajini, Rusija premešta trupe iz baza u Gruziji, tvrdi generalštab ukrajinske vojske.

„U cilju popune oružanih snaga Ruske Federacije, sa okupiranih teritorija Gruzije jedinice 4. (Ćinvalski okrug, Južna Osetija) i 7. (Abhazija) vojne baze, koje su u sastavu Južnog vojnog okruga, prebačene su sa okupiranih teritorija Gruzije u Ukrajinu“, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine na Fejsbuku, prenosi agencija Ukrinform.

Prema podacima Generalštaba, iz 4. vojne baze su formirane i poslate u Ukrajinu tri bataljonske taktičke grupe (BTG) sa ukupnim brojem do 1.200 ruskih i osetskih vojnika,a od jedinica 7. vojne baze formirane su dve BTG koje broje oko 800 ljudi.

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine napominje da ruske trupe i dalje imaju kadrovske probleme, a takođe se navodi da su „ukrajinske jedinice u oblastima Donjecka i Luganska odbile četiri napada ruskih okupatora u protekla 24 sata“.

Ukrajinski vojnici uništili su sedam tenkova, sedam oklopnih vozila, dva vozila i jedan protivtenkovski top. Neprijatelj je pretrpeo gubitke u ljudstvu, precizira se u saopštenju ukrajinskog Generalštaba, navodi Ukrinform.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar