U trendu

Univerzitet u Novom Sadu poklanja računare „Privredniku“

ZAGREB – Srpsko privredno društvo „Privrednik“ će u nedelju, 24. februara, u svojim prostorijama u Zagrebu ugostiti delegaciju studenata Univerziteta u Novom Sadu koja će im kao donaciju uručiti 12 računara.

„Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku
delatnost Zoran Milošević, prorektorka za nastavu Univerziteta u Novom Sadu Sanja Podunavac-Kuzmanović i 50 studenata Univerziteta u Novom Sadu uručiće tom prilikom najboljim ‘Privrednikovim’ stipendistima kao donaciju osam računara i Srpskom narodnom vijeću četiri računara“, saopštio je „Privrednik“.

Srpsko privredno društvo „Privrednik“ ističe u saopštenju da je najstarije srpsko udruženje u Hrvatskoj kojem je glavni cilj i misija stipendiranje talentovanih učenika i studenata slabijih materijalnih mogućnosti.

„Naši stipendisti uglavnom dolaze iz zanemarenih i opustošenih krajeva Hrvatske, a njihove porodice često im ne mogu obezbediti osnovna sredstva za školovanje. Stoga će donacija Univerziteta u Novom Sadu biti od velike koristi našim najuspešnijim stipendistima, a nama kao Društvu velika pomoć u pomaganju mladima u njihovom obrazovanju, ali i priznanje i podstrek za dalji rad“, kaže se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.