U trendu

Užas: Osumnjičeni iz Barselone planirali još veći napad!

Osobe osumnjičene za terorističke napade u Španiji planirale su napad još većih razmera, ali su sprečeni u svojim planovima zbog čega su bili prinuđeni da deluju brzo, saopštila je danas španska policija, prenosi AFP.

Osumnjičeni su pripremali jedan ili nekoliko napada u Barseloni, a ekspolzija u jednoj kucći u Alkanaru, stotinak kilometara od prestonice, je sprečila njihove planove, jer nisu više imali materijala koji im je bio potreban za izvođenje napada većih razmera, saopštila je policija u Kataloniji.

Napadi u Spaniji u kojima je živote izgubilo 14 osoba planirani su iz grada Alkanara, prenosi Rojters prema informacijama policije.

Eksplozija u jednoj kući u Alkanaru u sredu uveče u kojoj je jedna osoba poginula, posledica je pokušaja da se naprave eksplozivni uređaji, saopštila je policija.

Tri osobe uhapšene za napade u Španiji su Marokanci, dok je četvrta španske nacionalnosti, a niko od njih do sad nije bio sumnjičen za terorističke aktivnosti, prenosi Rojters.

Osumnjičeni imaju između 21 i 34 godina, a policija je saopštila da još uvek nije identifikovala vozača kombija koji je u Barseloni na trgu uleteo na šetalište, a moguće je da je neidentifikovano lice poginulo zajedno sa još pet osumnjičenih koji su ubijeni u odmaralištu Kambrilsu gde je jedna osoba izgubila život tokom napada, prenosi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar