U trendu

Vašington post: Bela kuća bez komentara o veza Trampovog zeta s Rusima

Savetnik za nacionalnu bezbednost američkog predsednika Donalda Trampa Herbert Rejmond Mekmaster izjavio je danas da nije zabrinut zbog medijskih navoda o postojanju tajnog kanala komunikacije saradnika Donalda Trampa s Rusijom, prenosi list Vašington post.

Mekmaster je danas odbio da odgovara na novinarska pitanja o navodima da je zet i savetnik američkog predsednika Džared Kušner u decembru razgovarao s ruskim zvaničnicima o uspostavljanju tajnog kanala komunikacije izmedju Trampovog prelaznog tima i Kremlja.

Američki list podseća da ranije ove nedelje izveštavao da je Kušner, jedan od najbližih Trampovih saradnika koji mu je pomogao u planiranju prve turneje po Bliskom istoku i Evropi, sada u fokusu istrage Federalnog istražnog biroa (FBI) o ruskom mešanju u američke predsedničke izbore.

Mekmaster, direktor Trampovog Nacionalnog ekonomskog saveta Gari Kon, niti portparol Bele kuće Šon Spajser nisu želeli da komentarišu medijske navode o komunikaciji zeta predsednika SAD i ruskih zvaničnika.

Vašington post prenosi da je ambasador Rusije u SAD Sergej Kisljak rekao svojim pretpostavljenima da je sa zetom i savetnikom američkog predsednika Donalda Trampa, Džaredom Kušnerom, razgovarao o uspostavljanju tajnog kanala komunikacije izmedju Trampovog prelaznog tima i Kremlja.

Vašington post se poziva na neimenovane američke zvaničnike koji su dobili obavešajne podatke o presretenim razgovorima s Rusijom.

Advokat Džareda Kušnera potvrdio je da je on spreman da razgovara sa istražiteljima FBI-ja o ruskim kontaktima, kao i da govori u Kongresu o svojoj ulozi u Trampovoj kampanji 2016.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar