U trendu

Više tona zastarelog raketnog goriva odstranjeno iz MKD

SKOPLJE – Nekoliko tona zastarelog raketnog goriva za protivgradne rakete i drugog eksplozivnog materiala, koji je nekoliko godina predstavljao jedno od najvecih zagađivačkih žarišta i opasnost za životnu sredinu u Severnoj Makedoniji odstranjeno je sa teritorije te zemlje, prenosi MIA.

Za odstranivanje otpada, koji je bio lociran između skopskih sela Volkovo i Novo Selo, a u vlasništvu bivše kompanije “Teas-Temko”, prvobitno je bilo traženo 850.000 evra.

Međutim, Vlada Severne Makedonije, navodi se u saopštenju, „organizovala je postupak za prodaju i čišćenje terena, u skladu sa procedurama za upravljanje i transport opasnih materijala, bez i jednog dinara troškova za kompaniju koja je sprovela ovaj postupak“.

U planiranju i sprovođenju ovog postupka, kako se navodi u saopštenju, makedonska vlada se rukovodila zaštitom zdravlja građana i zaštitom životne sredine.

Postupak za izbor ponude za ove akcije sproveo je Generalni sekretarijat makedonske vlade, postupajući u skladu sa vladinim zaključima usvojenim na 118. sednici, u kojima se navodi da je prihvaćena ponuda srpske kompanije „Trajal“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.