najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Zatvoren“najgori zoo vrt na svetu

Međunarodna dobrotvorna organizacija za zaštitu životinja „Četiri šape“ danas je izmestila 15 životinja iz zoološkog vrta u pojasu Gaze i tako ih oslobodili od „gušenja u najgorem zoološkom vrtu na svetu“, posle čega je vrt zatvoren.

Pripadnici „Četiri šape“ se nadaju se da će životinjama obezbediti bolji život u inostranstvu, pa su tako u Izrael, između ostalih, preselili tigra, pet majmuna, bodljikavo prase i jednog emua, dok će većina životinja biti preseljeni u Jordan, a tigar trajno smešten u Južnoj Africi, prenosi AP.

Dobrotvorna organizacija je saopštila da zoološki vrt „Kan Junis“u Gazi od početka godine ima finansijske poteškoće zbog čega nije u mogućnosti da životinjama obezbedi hranu i negu.

Nakon što su vlasnici zoološkog vrta zatražili pomoć od „Četiri šape“, organizacija im je dostavila hranu i obezbedila veterinarsku negu. Kasnije je organizacija donela odluku o preseljenju životinja, navodi AP.

Zoološki vrt Kan Junis u Gazi se i ranije nalazio na naslovnim stranama svetske štampe. Nedavno je preparirao mrtve životinje i držao ih izložene u kavezima, a drugom prilikom su magarcu zalepili trake kako bi „imitirao“ zebru.

Organizacija „Četiri šape“je zatekla tigra u kavezu veličine tri kvadratna metra zajedno sa još jednim – prepariranim tigrom. Sada će biti izmešten u otvoren vrt gde će imati teren od 10.000 kvadratnih metara.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike