Komunalne informacije

Foto: Beta

Komunalne informacije za 29. maj

Radovi na vodovodnoj mreži u opštini Grocka

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Grocka, od ponedeljka 29. maja, od 8 sati do utorka 30. maja do 8 sati, bez vode će ostati potrošači u naseljima Vinča i Leštane.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su autocisterne, a iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3 606 606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na web adresi www.bvk.rs.

Veći broj telefonskih linija u „Beokomu”

Beogradski pozivni centar Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima imaće smetnje i učestale prekide na telefonskim vezama u ponedeljak, 29. maja.

Razlog je proširenje telefonske centrale, tako da će ubuduće građanima biti na raspolaganju veći broj linija, što će smanjiti čekanje prilikom poziva.

Molimo Beograđane za strpljenje i razumevanje, jer će savremenija telefonska centrala omogućiti bržu i efikasniju komunikaciju.

Za pozive građana i dalje će biti dostupni isti brojevi telefona „Beokom servisa”: besplatan poziv na broj 0800-110-011 iz fiksne telefonije „Telekoma” i 011/3090-007, za mobilne telefone ili druge telefonske operatere.

Zatvaranje saobraćaja u Staroj ulici u Zemunu

Saobraćaj u Ulici staroj, od Visoke do Gardoške (u Zemunu), od 27. maja do 25. jula biće zatvoren zbog popravke kolovoza.

Zatvaranje saobraćaja u Ulici 21. divizije

JKP „Beogradske elektrane” proširivaće toplovodnu mrežu i priključivati objekte na toplovod, pri čemu će doći do zatvaranja saobraćaja u Ulici 21. divizije, ispred raskrsnice sa Krfskom, i izmene režima saobraćaja u Krfskoj, ugao sa Ulicom 21. divizije, od 27. maja do 4. juna.

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za jun

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za jun počela 25. maja, saopšteno je iz „Bus plus” sistema.

U saopštenju se korisnici personalizovanih „bus plus” kartica za lica preko 65 godina, kojima je trajanje kartice produženo do 30. juna, podsećaju da treba da izvade nove na nekom od prodajnih mesta za izdavanje personalizovanih kartica.

Kartice koje ističu do kraja juna moraju da imaju uplaćenu godišnju elektronsku dopunu za 2017. u iznosu od 407 dinara, kako bi mogle da se koriste u javnom gradskom prevozu do isteka važenja same kartice.

Korisnici javnog prevoza svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta.

Izmene na linijama 73, 407 i 700

Radovi koje izvodi „AD Magistrala“ u Batajnici u ulicama Carice Jelene i Pukovnika Milenka Pavlovića menjaju režim rada linija javnog prevoza 73 i 700, počev od 22. maja, po fazama.

Tokom izvođenja radova u okviru faze 1 režim rada linija je sledeći:

– linija 73 u smeru ka okretnici u naselju Batajnica ide ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Stevana Dubajića, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanojevića, okretnica „Batajnica” (trasa linije 703 kroz naselje Batajnica u smeru ka Ugrinovcima) i nazad ka Bloku 45 redovnom trasom;
– linija 700 radi na skraćenom delu trase Matrozovom, Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada, Maksima Brankovića, Stevana Dubajića, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanojevića do okretnice „Batajnica”.

Tokom izvođenja radova u okviru faze 2 režim rada linija je sledeći:

– linija 73 u smeru ka okretnici u naselju Batajnica ide redovnom trasom, a nazad iz okretnice ulicama Vojvode Nikole Stanojevića, Kralja Radoslava, Majke Jugović, Majora Zorana Radosavljevića i nazad ka Bloku 45 svojom redovnom trasom.

Zbog neprohodne okretnice u naselju Beli Potok (Put za Koloniju), linija 407 od jutros radi na skraćenom delu trase do stajališta „Minel 3”.

Izmena trase javnog prevoza zbog radova u Mije Kovačevića

Zbog početka radova u Ulici Mije Kovačevića doćiće do izmene režima rada javnog gradskog prevoza u periodu od 20. maja 9. juna 2017. godine, saopštili su danas iz Sekretarijata za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i koordinaciju odnosa sa građanima.

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajske dvokolosečne pruge, tramvajske kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici Mije Kovačevića, na delu od kružnog toka „Bogoslovija“ do Ulice Čarlija Čaplina menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način.

Tramvajske linije 3 i 12 će saobraćati, umesto do terminusa „Omladinski stadion“ na skraćenoj trasi do terminusa „Tašmajdan“, sledećom trasom: Savski trg – Resavska – Tašmajdan, i nosiće oznake 3L /Tašmajdan – Kneževac/ i 12L /Tašmajdan – Banovo brdo/.
Vozila sa linija broj 25, 25P, 27, 32 i 74 će, u oba smera, na delu od kružnog toka „Bogoslovija“ do raskrsnice ulica Čarlija Čaplina – Ruzveltova saobraćati sledećim saobraćajnicama: Kružni tok „Bogoslovija“, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra, Čarlija Čaplina i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije broj 66 će, u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Veljka Dugoševića – Severni bulevar do raskrsice ulica Ruzveltova – Svetog Nikole saobraćati sledećom trasom: Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, Ruzveltova i dalje redovnom trasom.
Vozila sa linije broj 65 neće menjati trasu.

Vozila JGP-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljena stajališta. U Ulici Čarlija Čaplina, u smeru ka ulici Mitropolita Petra, neposredno pre nailaska na raskrsnicu sa Ulicom mitropolita Petra, gledano iz pravca Ruzveltove ulice.

U Ulici Dragoslava Srejovića, u smeru ka Mirijevu, neposredno po prelasku kružnog toka „Bogoslovija“, gledano iz pravca Ulice mitropolita Petra. U Ulici Mije Kovačevića, u smeru ka Višnjičkoj ulici, neposredno po prelasku kružnog toka „Bogoslovija“, gledano iz pravca Ulice mitropolita Petra.

Za sve informacije građani se mogu obratiti Beokom servisu na telefone 0800 11 00 11 za pozive iz fiksne mreže „Telekoma” ili 011 3090 007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere, navodi se u saopštenju.

Zatvaranje saobraćaja u Ulici Todora Dukina

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” izvodiće radove na rekonstrukciji vodovodne mreže, pri čemu će doći do zatvaranja saobraćaja u Ulici Todora Dukina, od Grčića Milenka do Banjalučke, po fazama:

– faza 1: zatvaranje saobraćaja u Todora Dukina, od Ulice Grčića Milenka do Kruševačke, i zatvaranje saobraćaja u raskrsnici Todora Dukina i Vidske od 10. maja do 5. juna;
– faza 2: zatvaranje saobraćaja u Todora Dukina, od Banjalučke do Ulice Maksima Gorkog, od 10. maja do 1. juna;
– faze 3a i 3b: zatvaranje saobraćaja u Todora Dukina, od Kruševačke do Maksima Gorkog, i izmena režima saobraćaja u Ibarskoj, ugao sa Ulicom Todora Dukina, od 6. juna do 1. jula;
– faze 4a i 4b: zatvaranje saobraćaja u Todora Dukina, od Vidske do Ibarske, i izmena režima saobraćaja u Kruševačkoj ulici, ugao sa Ulicom Todora Dukina, od 2. do 11. jula.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.

Ostavite komentar