najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

Komunalne informacije

Komunalne informacije za 19. mart

Hercegovačka se zatvara za saobraćaj

Sekretarijat za saobraćaj je saopštio da se zbog radova zatvara Hercegovačka ulica. Posebna organizacija saobraćaja u ovoj ulici na snazi je od 19. marta. do 19. aprila.

Planirani radovi na vodovodnoj mreži na Starom gradu

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Stari grad, u utorak 8 do 14 sati bez vode će biti potrošači u Ulici maršala Birjuzova (između ulica Carice Milice i Pop Lukine). Za najnužnije potrebe obezbeđena je cisterna s vodom za piće.

„Beogradski vodovod” moli potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe. Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” na broj telefona 3606-606, kao i na veb-adresi www.bvk.rs.

Produžen rok važenja invalidske parking karte

Sekretarijat za socijalnu zaštitu obaveštava sve korisnike prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima da je u saradnji sa JKP „Parking servis” rok važenja ove karte produžen do 1. aprila.

Ove karte izdalo je JKP „Parking servis” za kalendarsku 2017. godinu na osnovu rešenja Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Važne informacije za korisnike taksi usluga

Sekretarijat za inspekcijske poslove, koji vrši redovne kontrole taksi prevoza i kvaliteta pružanja taksi usluga, preporučuje korisnicima taksi usluga da se upoznaju sa informacijama koje će im koristiti.

Ako se taksi usluga naručuje telefonom ili putem SMS-a, treba pozvati jedno od registrovanih taksi udruženja. Ukoliko se neposredno zaustavlja taksi vozilo ili vožnja započinje sa taksi stajališta, potrebno je uveriti se da li taksi vozilo ima registarsku oznaku „BG … TX” i krovnu oznaku poznatog taksi udruženja, koja mora biti neoštećena i obostrano jasno vidljiva, sa čitkim slovima i brojevima.

Ulaskom u taksi vozilo sa taksi vozačem potrebno je utvrditi trasu i proveriti da li su taksimetar, cenovnik i taksi dozvola vozača vidno istaknuti, da na taksimetru piše „start”, a nakon uključivanja isti treba da pokaže iznos od 170 dinara, koji važi za sve tri tarife. Za tarifu 1, cena vožnje po kilometru iznosi 65 dinara, radnim danima, od 6 do 22 časa; za tarifu 2, cena vožnje po kilometru iznosi 85 dinara, od 22 do 6 časova, i u dane državnih praznika i nedeljom; za tarifu 3, cena vožnje po kilometru iznosi 130 dinara i primenjuje se van obeleženih tačaka gradskog područja. Cena prtljaga putnika je uračunata u cenu taksi prevoza.

Taksimetar mora da radi ujednačeno, sa ravnomernim prebacivanjem sa prethodnog na sledeći iznos. Svako ubrzavanje rada taksimetra ukazuje na nameru vozača da izvrši povećanu naplatu taksi prevoza. U tom slučaju treba momentalno ukazati na uočenu nepravilnost i nameru da se ona prijavi Saobraćajnoj inspekciji. Takođe, preporuka je obavezno uzimanje računa za izvršenu uslugu taksi prevoza, koji treba da je jasno ispisan i overen pečatom taksi prevoznika.

Za korisnike taksi usluga sa aerodroma, taksi vozač samostalno utvrđuje trasu prevoza i nema obavezu uključivanja taksimetra jer uslugu naplaćuje prema potvrdi o fiksnoj ceni taksi prevoza, koja se prethodno dobija na taksi pultu na aerodromu.

U svakom slučaju, ne preporučuje se vožnja ako taksi vozač nudi nagodbu o ceni taksi usluge bez uključivanja taksimetra, odnosno bez potvrde o fiksnoj ceni taksi prevoza sa aerodroma.

Prilikom nadzora nad taksi prevozom, inspektori drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove najčešće zatiču prekršaje kao što su nebaždaren taksimetar, istekla potvrda o pogodnosti i klasifikaciji taksi vozila, korišćenje taksi vozila bez „TH” registraskih oznaka, kao i prekršaje pružanja taksi usluga na teritoriji grada Beograda taksista sa taksi dozvolama izdatim od drugih lokalnih samouprava (najčešće Apatin i Alibunar), saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Radovi u Ulici Mite Ružića

Iz Sekretarijata za saobraćja saoštavaju da će JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” izvoditi radove u Ulici Mite Ružića od broja 44 do Ulice Milana Rakića, po fazama, i to na sledeći način:

– Faza 1, podfaza 1.1: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Ulici Mite Ružića, na delu između broja 44 i Kragujevačke ulice, od 14. do 15. marta,
– Faza 1, podfaza 1.2: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između broja 44 i Kragujevačke, od 16. do 17. marta,
– Faza 1, podfaza 1.3: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između broja 44 i Kragujevačke ulice, od 18. do 19. marta,
– Faza 1, podfaza 1.4: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Ulici Mite Ružića, na delu između broja 44 i Kragujevačke, od 20. do 21. marta,
– Faza 1, podfaza 1.5: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, ugao sa Kragujevačkom ulicom, od 22. do 23. marta,
– Faza 2, podfaza 2.1: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između ulica Kragujevačke i Fočanske, od 24. do 25. marta,
– Faza 2, podfaza 2.2: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između ulica Kragujevačke i Fočanske, od 26. do 27. marta,
– Faza 2, podfaza 2.3: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između ulica Kragujevačke i Fočanske, od 28. do 29. marta,
– Faza 3, podfaza 3.1: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, ugao sa Fočanskom ulicom, od 30. marta do 1. aprila,
– Faza 3, podfaza 3.2: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između ulica Fočanske i Milana Rakića, od 2. do 3. aprila,
– Faza 3, podfaza 3.3: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između ulica Fočanske i Milana Rakića, od 4. do 5. aprila,
– Faza 3, podfaza 3.4: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između ulica Fočanske i Milana Rakića, od 6. do 8. aprila,
– Faza 3, podfaza 3.5: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Mite Ružića, na delu između ulica Fočanske i Milana Rakića, od 9. do 11. aprila,
– Faza 3, podfaza 3.6: Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Ulici Mite Ružića, ugao sa Ulicom Milana Rakića, od 12. do 14. aprila.

Izmena režima saobraćaja zbog radova

Radovi u ulicama Marijane Gregoran, Stevana Dukića i Husinskih rudara

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane”, režim saobraćaja izmenjen je po fazama, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj. U fazi 12 – izmena režima saobraćaja u ulici Marijane Gregoran, između Stevana Dukića i Husinskih rudara (ulaz-izlaz u staru okretnicu autobusa), i to do sutra. U fazi 13 – zatvaranje saobraćaja u delu stare okretnice autobusa i izmena režima saobraćaja u drugom delu stare oketnice autobusa u Ulici Marijane Gregoran kod raskrsnice sa Husinskih rudara, od 11. do 17. marta.

Radovi u Ulici Miloša Zečevića
Tokom radova na asfaltiranju, koje izvodi JKP „Beograd-put”, zatvara se Ulica Miloša Zećevića, od 17. do 19. marta.

Radovi u Ulici Vojvode Stepe
Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane” režim saobraćaja izmenjen je po fazama. Faza 8 – izmena režima saobraćaja u Ulici Vojvode Stepe (glavna) i Ulici Vojvode Stepe (sporedni deo) i u delu raskrsnice ulica, do 16. marta.
Faza 6 – Izmena režima saobraćaja u Ulici Vojvode Stepe (glavna) i Ulici Vojvode Stepe (sporedni deo) i u delu raskrsnice ulica, od 17. do 22. marta.
Faza 5 – Izmena režima saobraćaja u Ulici Vojvode Stepe (glavna) kod raskrsnice sa Ulicom Vojvode Stepe (sporedni deo), od 23. do 30. marta.
Faza 3 – Izmena režima saobraćaja u Ulici Vojvode Stepe br.451-455, od 31. marta do 6. aprila.
Faza 2 – Izmena režima saobraćaja u Ulice Vojvode Stepe br.449-451, od 7. do 13. aprila, navodi se u saopštenju.

Suzbijanje komaraca u zatvorenom prostoru

Zavod za biocide i medicinsku ekologiju u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine sprovodi tretman suzbijanja komaraca u zatvorenom prostoru stambenih objekata. Tokom ove nedelje tretmani će se sprovoditi na teritoriji opština Novi Beograd, Čukarica, Savski venac i Zemun.

Organizatori mole građane koji uoče komarce u svojim ulazima, podrumima ili tehničkim etažama tokom zimskih meseci da problem prijave Zavodu na telefon 011/3054-000, putem mejla zavod@biocidi.org.rs ili sajta www.biocidi.org.rs. Tretmani su besplatni i sprovodiće se do kraja aprila.

Posebna organizacija saobraćaja zbog radova u Ulici Bratstva i jedinstva

Zbog radova „PZP Beograd” na uklanjanju i postavljanju novog asfaltnog zastora u Ulici Bratstva i jedinstva, na delu od Zrenjaninskog puta do ulice Bele Bartoka, doći će do posebne organizacije saobraćaja, saopštio je „Beokom servis”.

Radovi će se izvoditi bez saobraćaja po fazama i to:
–    Faza I – Ulica Bratstva i jedinstva, na delu od Zrenjaninskog puta do ulice Hopovske (smer od ulice Hopovske ka Zrenjaninskom putu), od 6. marta u 12 časova do 28. marta, prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do Zrenjaninskog puta.
–    Faza II – ulica Bratstva i jedinstva, u zoni raskrsnice sa  Zrenjaninskim putem, od 29. marta do 4. aprila, prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do Zrenjaninskog puta.
–    Faza I – Ulica Bratstva i jedinstva, na delu od ulice Bele Bartoka do ulice Julije Delere, od 10. do 15. aprila, prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do ulice Bele Bartoka.
–    Faza II – Ulica Bratstva i jedinstva, na delu od ulice Julije Delere do ulice Valjevskog odreda od 16. do 20. aprila, prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do ulice Bele Bartoka.
–    Faza III – Ulica Bratstva i jedinstva, na delu od  ulice Valjevskog odreda do ulice Užičke, od 18. do 23. marta, prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do ulice Bele Bartoka.
–    Faza IV – Ulica Bratstva i jedinstva, na delu od ulice Užičke do ulice Hopovske, od 24. do 28. marta, prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do ulice Bele Bartoka.

Tokom izvođenja radova u Fazi I, fazi II – prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do Zrenjaninskog puta i fazi III i fazi IV, menja se režim rada linija JGS-a.

Vozila sa linije 85 će u oba smera na delu od raskrsnice ulica Bratstva i jedinstva i Zrenjaninskog puta do raskrsnice Ulica Bratstva i jedinstva i Valjevskog odreda saobraćati sledećim ulicama: Zrenjaninski put, Ivana Milutinovića, Valjevskog odreda, Bratstva i jedinstva i dalje redovnim trasama. Vozila sa linije 96 će u oba smera na delu od raskrsnice ulica Ivana Milutinovića i Zrenjaninskog puta do raskrsnice Ulica Bratstva i jedinstva i Valjevskog odreda saobraćati sledećim ulicama: Zrenjaninski put, Ivana Milutinovića, Valjevskog odreda, Bratstva i jedinstva i dalje redovnim trasama.

Tokom izvođenja radova u fazi I, fazi II – prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do ulice Bele Bartoka, menja se režim rada linija JGS-a. Vozila sa linija 85 i 96 će, na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda – Bratstva i jedinstva do terminusa „Borča 3”, u oba smera saobraćati ulicama Bratstva i jedinstva, Valjevskog odreda, zatim ulicom Ratnih vojnih invalida do pomenutog terminusa. Vozila sa linija 95 i 105L će, na delu od raskrsnice ulica Valjevskog odreda–Ratnih vojnih invalida do terminusa „Borča 3”, u oba smera saobraćati ulicom Ratnih vojnih invalida do pomenutih terminusa.

Uspostavljaju se privremena stajališta u okviru Faze I, faze II – prema Projektu saobraćajne signalizacije za vreme radova na potezu od ulice Hopovske do ulice Bele Bartoka – „Kombinatova” (u oba smera) u ulici Ratnih vojnih inavlida, neposredno po prelasku raskrsnice sa ulicom Valjevskog odreda, gledajući iz pravca Zrenjaninskog puta ka terminusu „Borča 3”.

Vozila JGS-a će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća i privremeno uspostavljena stajališta javnog gradskog prevoza, navodi se u saopštenju.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.