U trendu

Komunalne informacije

Komunalne informacije za 22. februar

Na Zadušnice zabranjen ulaz motornim vozilima na groblja

Iz Javnog komunalnog preduzeća „Pogrebne usluge” apeluju na građane da na Zadušnice – u subotu, 22. februara, umesto svojih automobila koriste gradski prevoz za odlazak na groblje. Tog dana na svim grobljima neće biti dozvoljen ulazak automobila od 7 do 15 časova. Kapije za ulaz motornih vozila biće otvorene od 15 do 18 časova.

Na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju na snazi je potpuna zabrana ulaska za automobile na Zadušnice, 22. februara. Narednog dana, u nedelju, 23. februara, kapije će biti otvorene za ulaz motornih vozila od 7 do 18  časova, osim na Novom, Zemunskom i Topčiderskom groblju.

Za posetioce koji se teže kreću i starije sugrađane obezbeđena su tri komforna minibus vozila sa klimatizacijom, koja će ih besplatno prevoziti na najvećim gradskim grobljima (Lešće, Orlovača, Nova Bežanija i groblje Zbeg). U slučaju potrebe, prevoz će biti obezbeđen i na groblju Zbeg. Organizovani prevoz će saobraćati u određenim intervalima, od 7 do 15 časova, od ulazne kapije do najudaljenijih parcela.

Osim specijalnih minibus vozila, na Zadušnice će posetiocima na usluzi biti i službeni automobili preduzeća, s karakterističnom bordo bojom i logotipom JKP „Pogrebne usluge”, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća.

Planirani radovi na vodovodnoj mreži

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštinama Zemun i Novi Beograd, u ponedeljak, 24. februara, od 8 do 16 sati bez vode će ostati potrošači u ulicama: Danila Medakovića, Miroslava Tirša, Dubrovačkoj, Aleksinačkih rudara (brojevi 34 i 37–83), u Bulevaru maršala Tolbuhina (brojevi 27–33), Ulici Palmira Toljatija (od Džona Kenedija do Prve pruge i brojevi 2, 4, 6, 5, 7, 9, 9a), saopštavaju iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”.

Na opštinama Savski venac i Rakovica, od utorka, 25. februara, u 8 sati do srede, 26. februara, u 6 sati bez vode će ostati potrošači u ulicama: Pivljanina Baja (brojevi 1–27), Slavka Ćuruvije, Diane Budisavljević, kao i u naseljima Miljakovac 2 i Miljakovac 3. Istoga dana, zbog planiranih radova na opštini Palilula, od 8.30 do 18 sati bez vode će ostati potrošači na parnoj strani u Mirijevskom bulevaru (od Dr Drage Ljočić do Vitezova Karađorđeve zvezde).

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne, a potrošači se mole da pripreme neophodne zalihe vode za piće i osnovne potrebe.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Izmenjena trasa linije 506

U Rakovici je počela sa radom izmenjena linija gradskog prevoza 506, koja u delu svoje trase od danas prolazi ulicama  Dr Aćima Medovića, Milana Bartoša, Brestovačkom i Ulicom delovi a dalje nastavlja svojom redovnom trasom – Ulicom Aleksandra Vojinovića ka Patinom majdanu. Prvu vožnju novom trasom danas su imali državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Milosav Miličković, sekretar za javni prevoz Jovica Vasiljević, predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić, odbornica u Skupštini Grada Beograda Marjana Krasić i članovi Opštinskog veća Darko Ignjatović i Tomislav Pantelić.

Linija 506 izmenjena je na molbu Opštine Rakovica kojoj je veliki broj građana ulica Brestovačke, Delovi i okolnih ulica, uputio zahtev da linija gradskog prevoza prođe kroz taj deo Rakovice, koji prethodno nije bio obuhvaćen postojećim linijama GSP-a.

Milosav Miličković naglasio je tom prilikom da je izmenom trase održano obećanje dato građanima ovog dela Resnika.

– Izmenama na trasi linije 506 uspeli smo da omogućimo građanima ovog dela Resnika da se lakše povežu sa najfrekventnijim tačkama u ovom naselju. Građani lakše mogu da dođu do vrtića, doma zdravlja, škole, pijace i drugih linija gradskog prevoza i Beovoza koje Resnik povezuju sa ostatkom Rakovice i Beograda. Posebno je bitno što minibus koji saobraća na liniji 506 prolazi uskim ulicama, a da se ne dovodi u pitanje bezbednost u saobraćaju. Isto tako kada je linija 506 prvi put bila puštena, prethodno je morao da se proširi deo Ulice Aleksandra Vojinovića, kako bi se stekli uslovi propisani zakonom.  Sve to govori da je za nas veoma bitna i bezbednost svih učesnika saobraćaja – rekao je Miličković.

Gradski sekretar Jovica Vasiljević rekao je da je promenom trase postignuta bolja i ravnomernija opsluženost građana. Vasiljević je dodao da sada više od 5.000 građana ovog dela Resnika ima pristup liniji gradskog prevoza, posebno naglasivši da je sve to postignuto bez dodatnih troškova za budžet Grada Beograda.

– Za potrebe izmenjene trase linije 506, u saradnji sa Sekretarijatom za saobraćaj u delu Ulice Milana Bartoša izmenjen je saobraćaj i ona je postala jednosmerna, dok su na izmenjenoj trasi postavljena po četiri nova stajališta u oba pravca. Ukupna dužina linije sada je 6.945 metara, u smeru ka Patin Majdanu 3.251 metar, u smeru ka okretnici u Edvarda Griga 3.694 metra – precizirao je on.

Linija 506 puštena je u rad 2018. godine nakon što je Opština Rakovica sopstvenim sredstvima finansirala radove na proširenju dela Ulice Aleksandra Vojinovića i izgradnji okretnice Patin majdan. U ovoj godini je na zahtev građana već promenjena trasa linije 504, koja umesto do Miljakovca sada saobraća do okretnice na Labudovom brdu.

Do sada je na teritoriji opštine Rakovica uvedeno osam novih linija: 501, 502, 503, 504, 505, 505L, 506 i 507. Nakon uvođenja, promenjene su i produžene trase linija 504 i 507, dok je takođe promenjena i trasa postojeće linije 94, koja umesto do Miljakovca sada od Novog Beograda saobraća do Resnika.

Izmene u režimu saobraćaja u Poenkareovoj i Venizelosovoj ulici

Tokom izvođenja radova na postavljanju stubova trolejbuske kontaktne mreže u Poenkareovoj ulici, kao i na montaži krana u Venizelosovoj ulici doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila javnog prevoza će se od sutra od 12 sati do petka 21. februara do kraja dana, u smeru prema Dunav stanici, kretati redovno, dok će u smeru ka Kneževcu saobraćati ulicama: Poenkareovom, Jovana Avakumovića, Bulevarom despota Stefana, Cvijićevom, Poenkareovom i dalje redovno.

Zbog montaže krana na stambenom objektu u Venizelosovoj ulici na broju 29, od subote do ponedeljka, od 22. do 24. februara doći će do potpunog zatvaranja kolovoza u ovoj ulici, na delu od Knez Miletine do zone raskrsnice sa Budimskom ulicom.

Vozila javnog prevoza 37 i E2 će saobraćati u oba smera ulicama: Poenkareovom, Cvijićevom, Bulevarom despota Stefana, Džordža Vašingtona, Cara Dušana, Francuskom i dalje redovnom trasom.

Vozila sa broja 79 će u oba smera saobraćati sledećom trasom: Cvijićeva – Bulevar despota Stefana – Džordža Vašingtona – Cara Dušana i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase vozila će koristiti sva postojeća stajališta.

Zamena vodomera na Novom Beogradu i u Zemunu

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” započinje akciju zamene postojećih, vodomerima na daljinsko očitavanje, i to na teritorijama opština Novi Beograd i Zemun.

Tačnije, vodomeri će biti zamenjeni u blokovima 61, 62, 63 i 64 i u Zemunu, u ulicama Laze Jovanovića – Porcija, Alaskoj, Branka Pešića, Tršćanskoj i Slavonskoj.

U narednih godinu dana biće zamenjeno oko 2.000 vodomera. Zamenom starih vodomera novim na daljinsko očitavanje biće obuhvaćeno između 40.000 i 50.000 korisnika, bez novčane naknade.

Akcija je započeta u 2019. godini, kada je na opštinama Novi Beograd i Zemun ugrađeno 158 vodomera sa daljinskim očitavanjem.

Na ovaj način biće omogućeno očitavanje utrošene vode u kraćim vremenskim intervalima, i bez očitavanja vodomera od strane čitača. Umesto dosadašnjeg akontacionog zaduženja, potrošači će dobijati račune sa iskazanom stvarnom mesečnom potrošnjom.

Počinje skidanje novogodišnje rasvete

Direktor JKP „Javno osvetljenje” Aleksandar Cincar Poposki najavio je da će danas na svim lokacijama u gradu početi gašenje svih elemenata nogodišnje rasvete, što će biti završeno do sutra uveče, a zatim će početi demontaža i odlaganje, koji će trajati najkasnije do 15. marta.

Poposki je naglasio da je za ovu nogodišnju sezonu postavljana rasveta, bez dodatne nabavke, u prigradskim opštinama na velikom broju lokacija.

– Prvo će biti ugašena rasveta, a zatim će uslediti parcijalna demontaža u zavisnosti u kojim delovima grada se bude dobijala dozvola nadležnih službi. Tako će, na primer, nakon dobijene dozvole, na mostovima biti demontirani svi elementi u toku noći kada je smanjen intenzitet saobraćaja – rekao je Poposki za Beoinfo i dodao da će radnici na licu mesta vršiti i procenu stanja instaliranih elemenata, kako bi se oni dalje klasifikovali.

Direktor preduzeća se nada da će celokupna rasveta biti skinuta najkasnije do 15. marta, zaključno sa klasifikacijom, pripremom za sledeću godinu i skladištenjem u magacinu.

On je rekao da je preduzeće zadovoljno stanjem novogodišnje javne rasvete, koja je u odnosu na lane ove godine u mnogo boljem stanju.

– Prošle godine smo imali problema sa huliganima koji su unišavali i znatno oštetili rasvetu, a ove godine to nije bio slučaj, tako da je u veoma dobrom stanju. Na nekim lokacijama je zbog udara vetra došlo do neznatnih oštećenja, ali u odnosu na prošlu godinu šteta je zanemariva – naveo je Poposki.

Režim javnog prevoza tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Ulice Džordža Vašingtona

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji i uređenju Ulice Džordža Vašingtona (deo između Takovske ulice i Bulevara despota Stefana – S3 i deo između Bulevara despota Stefana i Drinčićeve ulice – faza S4A), od 16. februara do 31. avgusta doći će do izmene rada linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom izvođenja radova važiće isti režim rada linija javnog prevoza, odnosno tramvajske linije 2, 5 i 10 neće saobraćati, a autobuska linija 79 i dalje će saobraćati ulicama Dimitrija Tucovića, Cvijićevom, Poenkareovom, Venizelosovom, Francuskom, Cara Dušana, i dalje redovnom trasom.

Jedina izmena u odnosu na prethodni period je što će privremena autobuska linija 5A saobraćati na relaciji: Dorćol (SRC „Milan Gale Muškatirović”) – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Džordža Vašingtona – 27. marta – Kraljice Marije – Vukov spomenik.

Počela prijava za akciju „Uredimo zajedno”

Grad Beograd i JKP „Zelenilo – Beograd” i ove godine, sedmi put zaredom, organizuju akciju „Uredimo zajedno”.

Interesovanje građana da se aktivno uključe u uređenje svog okruženja je prethodnih godina bilo veliko i na ovaj način uređeno je preko 1.200 lokacija na teritoriji deset opština. Broj lokacija koje stambene zajednice prijavljuju za ovu akciju je iz godine u godinu sve veći. Stambene zajednice mogu prijaviti predloge za ozelenjavanje i uređenje svog naselja, a „Zelenilo” će obezbediti potreban biljni i dendro materijal, parkovski mobilijar, lopate, rukavice, farbu, četke i ostala sredstva potrebna da se posao obavi kvalitetno.

Prijava za akciju vrši se pisanim putem, a obrazac za prijavu može se preuzeti na sajtu www.zelenilo.rs. Popunjena prijava može se poslati na imejl-adresu: info@zelenilo.rs ili na adresu JKP „Zelenilo – Beograd”, Beograd, Centar za informisanje, Mali Kalemegdan 8, sa naznakom – za akciju „Uredimo zajedno”. Prijavljivanje počinje danas i trajaće do 21. februara.

Na sajtu „Zelenila” sugrađani mogu da pročitaju i tekst protokola o saradnji koji će biti potpisan sa stanarima, a koji podrazumeva da će nakon završetka radova stanari preuzeti brigu o zelenoj površini.

Stambene zajednice prijavljuju vrstu i sadržinu radova u pogledu uređenja i ozelenjavanja, kao i površinu na kojoj će ti radovi biti izvedeni. U okviru akcije moguće je izvoditi zemljane i biološke radove, kao što su sadnja ukrasnih biljaka, travnjaka i postavljanje parkovskog mobilijara (klupa i đubrijera). Građevinski radovi kao što su izgradnja staza, platoa, dečjih igrališta, ugradnja fitnes rekvizita i slično, ne mogu biti predmet prijave za akciju „Uredimo zajedno”.

Po isteku roka za prijavljivanje, stručnjaci „Zelenila” obići će sve prijavljene lokacije i proceniti opravdanost i tehničku mogućnost realizacije zahteva. Cilj akcije je uključivanje građana u uređenje njihove neposredne životne okoline.

Rekonstrukcija kanalizacije u Ulici Veselina Čajkanovića

Radovi na rekonstrukciji kanalizacione mreže u Ulici Veselina Čajkanovića u naselju Padina su započeli, a investicija je vredna više od 60 miliona dinara, saopšteno je iz Opštine Zvezdara.

Projekat će meštanima ovog dela Zvezdare omogućiti kvalitetnije uslove života, a rok za završetak radova je jun ove godine.

Sanacija mosta kod Karađorđeve kapije

Javno preduzeće „Beogradska tvrđava” započelo je sanaciju mosta ispred Karađorđeve kapije. Radovima je predviđena potpuna obnova mosta, zamena drvene konstukcije novom, kako bi se očuvalo kulturno dobro i osigurala bezbednost posetilaca, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Kako se navodi, most je projektovan kao drvena noseća konstrukcija, sa drvenom kolovoznom konstrukcijom i drvenom ogradom. U prethodnim godinama nije rađena njegova sanacija, te je usled intenzivnog korišćenja došlo do oštećenja – truljenja i pucanja kako na nosećoj tako i na kolovoznoj konstrukciji i ogradi mosta.

Karađorđeva kapija izgrađena je početkom XVIII veka. Ime je dobila po vođi Prvog srpskog ustanka – Karađorđu, te se dugo verovalo da je Karađorđe upravo kroz ovu kapiju ušao u tvrđavu. Danas se pouzdano zna da to nije tačno, da je vođa ustanika tada ušao glavnim putem, kroz spoljnu Stambol kapiju.

Kapija dugo nije bila u upotrebi, već je na planovima s kraja 18. veka prikazana zazidana i bez mosta. Otvorena je tokom radova na uređenju Kalemegdana posle Drugog svetskog rata, kada je obnovljen i drveni most.

Apel sugrađanima tokom grejne sezone

Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća” apelovalo je na sugrađane koji za grejanje koriste čvrsta goriva da u kontejnere i PVC kante ne bacaju žar i nedovoljno ohlađeni pepeo, jer je to najčešći uzrok izazivanja vatre u sudovima za odlaganje otpada.

„Vatra veoma brzo može zahvatiti kompletan sadržaj sudova za otpad, što ne samo da može prouzrokovati njihovo uništavanje već i da ugrozi i bezbednost građana. Najčešće se tokom grejne sezone i nemarnog paljenja sudova za odlaganje smeća uništi više stotina kontejnera i korpica za smeće postavljenih na ulicama Beograda, a šteta se meri u stotinama hiljada dinara. Pored materijalne štete, postoji i velika opasnost da se plamen raširi na okolno rastinje ili automobile parkirane u blizini kontejnera tako da je ugrožena i bezbednost prolaznika”, navedeno je u saopštenju.

Sugrađani koji stanuju u naseljima sa individualnom gradnjom i vlasnici su PVC kanti za odlaganje smeća, takođe, ne bi trebali da odlažu žar i nedovoljno ohlađeni pepeo u te kante, jer se vrlo brzo unište i predstavljaju opasnost, te mogu izazvati i veći požar. Iz „Čistoće” su apelovali na sugrađane da u kontejnere i PVC kante za smeće bacaju isključivo ugašen i dobro ohlađen pepeo, a ne žar. Takođe, građani moraju biti obazrivi i sa odlaganjem drugog potencijalno opasnog otpada, jer samo jedan upaljeni pikavac od cigarete može da napravi veliku štetu.

„Gradska čistoća” je podsetila da su sudovi za odlaganje smeća gradski inventar, koji je ujedno i svojina svih građana, te zajedno treba da se potrudimo i da ga očuvamo.

Izmene u režimu saobraćaja

Sekretarijat za saobraćaj najavio je da će zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice na obodu Savskog trga (Ulica Karađorđeva, na delu od Nemanjine do Ulice Mihaila Bogićevića), od 11. januara do 31. marta doći do izmene režima saobraćaja.

Saobraćaj u smeru od Mostarske petlje prema Novom Beogradu obavljaće se ulicama Savskom, Nikolaja Kravcova, Bulevarom Vudroa Vilsona i Savskim mostom.

Saobraćaj u smeru od Slavije prema Novom Beogradu obavljaće se ulicama Nemanjinom, Balkanskom, Gavrila Principa, Ličkom i Savskim mostom.

Radovi u Bulevaru Nikole Tesle

Tokom radova na izgradnji fekalne kanalizacije koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, režim saobraćaja biće izmenjen u Bulevaru Nikole Tesle, od Ulice ušće do Bulevara Mihajla Pupina, po fazama.
Faza 1: Izmena režima saobraćaja na raskrsnici Bulevara Nikole Tesle i Ulice ušće od 13. do 22. januara.
Faza 2: Izmena režima saobraćaja u Bulevaru Nikole Tesle, od Ulice ušće do Bulevara Mihajla Pupina, od 23. januara do 11. februara.

Radovi u Ulici Ljube Kovačevića

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda biće izmenjen režim saobraćaja u Ulici Ljube Kovačevića, od Ulice Miška Jovanovića do Bukovičke ulice, po fazama.
Faza 2: Izmena režima saobraćaja u Ulici Ljube Kovačevića, kod raskrsnice sa Ulicom Miška Jovanovića, od 15. januara do 3. februara.
Faza 1: Izmena režima saobraćaja u Ulici Ljube Kovačevića, kod raskrsnice sa Bukovičkom ulicom, od 4. do 18. februara.

Radovi u ulicama Svetozara Radojčića i Veselina Čajkanovića

Tokom radova na izgradnji sekundarne opšte kanalizacije koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, izmenjen će biti režim saobraćaja u ulicama Svetozara Radojčića i Veselina Čajkanovića, po fazama.
Faza 1: pod saobraćajem, u Ulici Svetozara Radojčića od 15. januara do 7. februara.
Faza 2: zatvaranje saobraćaja po fazama u Ulici Veselina Čajkanovića od 8. februara do 5. jula.

Izmena režima rada linija javnog prevoza tokom rekonstrukcije Savskog trga

Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji saobraćajnice na obodu Savskog trga, (Ulica Karađorđeva, na delu od Nemanjine do Ulice Mihaila Bogićevića), od 11. januara do 30. marta doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi u ovoj fazi podrazumevaju potpuno zatvaranje Karađorđeve ulice na predmetnoj deonici, kao i samog terminusa „Savski trg”, te će tramvaji saobraćati na sledeći način:

– tramvaji sa linija 7 i 9  će u oba smera saobraćati ulicama Nemanjinom, Savskom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radnička”, Mostom na Adi, Bulevarom heroja sa Košara, Ulicom Đorđa Stanojevića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom;
– tramvaji sa linije 11 će u oba smera saobraćati Karađorđevom, Starim savskim mostom, Zemunskim putem, Ulicom Milentija Popovića, Bulevarom Milutina Milankovića, Ulicom antifašističke borbe i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linija 78 i 83 će saobraćati u smeru ka Trgu Slavija, na delu od raskrsnice Bulevara Mihajla Pupina i Zemunskog puta, sledećom trasom: Bulevar Mihajla Pupina – Brankov most – Brankova – Kraljice Natalije – Kneza Miloša – Nemanjina i dalje redovnom trasom. U povratku, na delu od raskrsnice Nemanjina – Balkanska, vozila sa linija 78 i 83 će saobraćati trasom: Nemanjina – Balkanska – Gavrila Principa – Pop Lukina – Brankova – Brankov most – Bulevar Mihajla Pupina i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 46 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati ulicama Franša d’Eperea, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem, Balkanskom do stajališta „Nemanjina”, koje će obavljati funkciju dolaznog stajališta.

Vozila sa linija 51, 91, 92, 511, 551, 553 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati Bulevarom vojvode Mišića, Savskom, Drinskom, Sarajevskom, Hajduk Veljkovim vencem i Balkanskom ulicom do stajališta „Nemanjina”.

Vozila sa linije 601 će u smeru ka Savskom trgu saobraćati trasom: Most Gazela – Savska – Drinska – Sarajevska – Hajduk Veljkov venac – Balkanska do stajališta „Nemanjina”.

Promenu smera kretanja do polaznog (redovnog) stajališta „Savski trg” vozila sa ovih linija će vršiti ulicama Balkanskom, Admirala Geprata, Kneza Miloša, Nemanjinom, Savskim trgom i Savskom ulicom.

Vozila sa prigradskih linija, iz smera Obrenovca, Lazarevca, Sopota i Mladenovca će u smeru ka BAS-u saobraćati trasom: Savska – Nikolaja Kravcova (produžetak Višegradske ulice u Beogradu na vodi) – Bulevar Vudroa Vilsona, odakle je moguće desno skretanje ka BAS-u, pri čemu će kao poslednje stajalište u Savskoj ulici koristiti stajalište „Durmitorska”. U smeru ka periferiji, ova vozila će saobraćati trasom: BAS – Karađorđeva – Zemunski put – Bulevar Vudroa Vilsona – Nikolaja Kravcova – Savska i dalje redovnom trasom. Za ove linije se uspostavlja privremeno stajalište u Ulici Nikolaja Kravcova, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 30 metara ispred raskrsnice sa Savskom ulicom.

S obzirom na to da su tramvajske linije 7 i 9 izmeštene iz Ulice Milentija Popovića, kao dopuna nedostajućem kapacitetu na ovom potezu biće povećan broj tramvaja na liniji 11 koja će privremeno biti vraćena na staru trasu preko Starog savskog mosta.

Iz Sekretarijata za javni prevoz preporučuju putnicima koji su za vezu sa Ušćem i Ulicu Milentija Popovića koristili linije 7 i 9 na tramvajskim stajalištima na Savskom trgu, da kao alternativu koriste liniju 11 na tramvajskom stajalištu „Ekonomski fakultet” na ulazu u BAS.

Veza Savskog trga i blokova duž Ulice Jurija Gagarina ostaje u funkciji uz napomenu da će tramvaji koristiti Most na Adi umesto Starog savskog mosta.

Za putnike koji su koristili linije 78 i 83 za vezu sa Savskim trgom i BAS-om, najbliže stajalište u smeru ka Novom Beogradu biće u Balkanskoj, kao i u Gavrila Principa u zoni Kameničke ulice, dok se za smer ka Slaviji može koristiti stajalište „Kneza Miloša” u Nemanjinoj ulici.

Druga mogućnost je presedanje sa ove dve linije na tramvajsku liniju 11 u zoni TC „Ušće” ili na stajalištima „Brankov most” u Brankovoj ulici.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.