Komunalne informacije

Foto: TanteTati/pixabay.com

Komunalne informacije za 22. jul

Izmena saobraćaja u Jurija Gagarina za vikend

Zbog radova na kontaktnoj mreži u Ulici Jurija Gagarina od subote, 22. jula, od 1 čas do ponedeljka, 24. jula, do 3.30 časova menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza.

Tako će tramvaji sa linije 7 saobraćati na relaciji Ustanička – Bulevar Milutina Milankovića i nosiće oznaku 7L, a oni sa linije 9L saobraćaće na relaciji Kalemegdan /Donji grad/ – Dorćol – Trg Slavija – Bulevar Milutina Milankovića  i nosiće oznaku 9L1. Tramvaji sa linije 11 saobraćaće na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Pristanište – Bulevar Milutina Milankovića i nosiće oznaku 11L, dok će tramvaji sa linije 13 saobraćati na relaciji Banovo brdo – Bulevar Milutina Milankovića i nosiće oznaku 13L.

Biće uspostavljena autobuska linija 7A Blok 45 – TC Ušće. Trasa linije u oba smera: Blok 45 – Dr Ivana Ribara – Jurija Gagarina – Antifašističke borbe – Bulevar Milutina Milankovića – Milentija Popovića – TC Ušće.

Za tramvajske linije uspostavlja se izlazno stajalište „Milutina Milankovića”, u Bulevaru Milutina Milankovića, posle raskrsnice sa Ulicom Antifašističke borbe, dok će početno stajalište biti postojeće stajalište „Milutina Milankovića” u Bulevaru Milutina Milankovića.

Na izmenjenim delovima trasa vozila će koristiti postojeća stajališta linija javnog gradskog prevoza.

Radovi na Brankovom mostu

Tokom radova na rekonstrukciji pešačke staze na mostu u produžetku Brankove ulice, čiji je investitor Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, od  22. jula do 25. novembra na snazi će biti posebna organizacija saobraćaja.

Saobraćaj će u oba smera na mostu u produžetku Brankove ulice funkcionisati u po dve saobraćajne trake, od čega će desna saobraćajna traka biti rezervisana za vozila javnog prevoza putnika. U istom vremenskom periodu, noću, od 1 do 4 sata, u smeru od Novog Beograda saobraćaj će se odvijati samo jednom saobraćajnom trakom.

Iz Sekretarijata za saobraćaj mole vozače da poštuju postavljenu signalizaciju i imaju strpljenja i razumevanja zbog čekanja prouzrokovanog radovima.

Apel za racionalnu potrošnju vode

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” uputilo je apel građanima da racionalno i namenski koriste vodu iz gradskog vodovoda jer je pred nama period sa izuzetno visokim dnevnim temperaturama vazduha, kada je potreba za vodom znatno povećana. Na taj način biće omogućeno da svi Beograđani imaju dovoljno vode, kao i da se očuva sistem vodosnabdevanja.

Iz ovog preduzeća podsećaju da se voda iz sistema beogradskog vodovoda, na osnovu gradske odluke o prečišćavanju i distribuciji vode, može koristiti za piće, pripremanje hrane, održavanje lične i higijene domaćinstva, i pozivaju građane da pokažu odgovornost i uzdrže se od nenamenske potrošnje pijaće vode.

U prethodnom periodu, sa povećanjem dnevnih temperatura vazduha, JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” je stalnim merenjima na vodovodnom distributivnom sistemu registrovalo od tri do šest puta uvećanu potrošnju vode. Ovo povećanje je znatno veće u rubnim delovima grada nego u centralnim gradskim zonama, što ukazuje na nenamensku potrošnju vode.

JKP BVK je blagovremeno obavilo sve neophodne pripremne radove kako bi spremno dočekalo letnji period i nastoji da maksimalnim angažovanjem svih svojih izvorišnih, proizvodnih i distributivnih kapaciteta obezbedi dovoljno vode za sve potrošače u Beogradu.

JKP BVK ima razumevanja za povećanu potrebu za vodom tokom leta, ali aktivnosti kao što su navodnjavanje poljoprivrednih površina, zalivanje zelenih površina, punjenje individualnih rezervoara, bunara i bazena, polivanje i hlađenje pločnika, terasa i dvorišta, pranje vozila, zloupotreba hidranata, predstavljaju nenamensku i neracionalnu potrošnju vode za piće.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu da se informišu i na veb-adresi www.bvk.rs.

Izmene režima saobraćaja u Bulevaru oslobođenja i na putu za aerodrom

Popravka kolovoza u Bulevaru oslobođenja prouzrokovaće promenu saobraćajnog režima na pomenutoj saobraćajnici od 17. jula do 10. avgusta. Takođe, saobraćaj će do kraja meseca biti izmenjen i zbog radova na putu za aerodrom „Nikola Tesla“.

U Bulevaru oslobođenja, tokom radova na kolovozu koje izvodi JKP „Beograd put”, saobraćaj će biti zatvoren u jednoj kolovoznoj traci, a izmenjen u drugoj, od raskrsnice sa Ulicom generala Pavla Jurišića Šturma (Veljka Lukića Kurjaka) do kružne raskrsnice ulica Vojvode Stepe, Tabanovačke i dr Milutina Ivkovića, od 17. jula do 10. avgusta.

Tokom radova biće delimično izmenjen režim saobraćaja (zatvaranje jedne trake po smeru) na putu za aerodrom „Nikola Tesla” od izlivne saobraćajnice sa auto-puta do raskrsnice ispred nadvožnjaka od 15. do 31. jula.

Radovi u Zemunu

Javno komunalno preduzeće „Beograd-put” obnavlja kolovoznu konstrukciju u delu Zemuna. Zbog ove rekonstrukcije, zatvara se Gospodska ulica, u delu od Glavne do Keja oslobođenja. Takođe, za saobraćaj se zatvaraju i Lagumska, od Zmaj Jovine do Gospodske, i Magistratski trg, od Gospodske do Petra Zrinjskog.

Ova izmena trajaće do 31. avgusta.

Izmena režima saobraćaja u Ruzveltovoj i Mije Kovačevića

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji tramvajske dvokolosečne pruge, tramvajske kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ruzveltovoj ulici i Mije Kovačevića – Faza 2 od 5. jula do 21. avgusta doći će do potpunog zatvaranja saobraćaja na deonici Ruzveltove, od raskrsnice sa Ulicom Svetog Nikole do raskrsnice Ulice Čarlija Čaplina i Mije Kovačevića.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija JGP-a (od 5. jula od 9 časova do 21. avgusta) na sledeći način:

– vozila sa linija broj 25 i 25P će, u oba smera, na delu od kružnog toka „Bogoslovija” do raskrsnice ulica Kraljice Marije i Ruzveltove saobraćati sledećim saobraćajnicama: kružnim tokom „Bogoslovija”, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra, Zdravka Čelara, Starine Novaka, Kraljice Marije, Ruzveltovom i dalje redovnim trasama;
– vozila sa linije broj 27 će, u oba smera, na delu od kružnog toka „Bogoslovija” do raskrsnice ulica Starine Novaka i Bulevara kralja Aleksandra saobraćati sledećim saobraćajnicama: kružnim tokom „Bogoslovija”, Dragoslava Srejovića, Mitropolita Petra, Zdravka Čelara, Starine Novaka, Beogradskom, Bulevarom kralja Aleksandra i dalje redovnom trasom.

Na snazi ostaje već definisan privremeni režim rada linija JGP-a:
– vozila sa linija broj 32 i 74 će, u oba smera, na delu od kružnog toka „Bogoslovija” do raskrsnice ulica Svetog Nikole i Ruzveltove saobraćati sledećim saobraćajnicama: kružnim tokon „Bogoslovija”, Severnim bulevarom, Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, Ruzveltovom i dalje redovnim trasama;
– tramvajske linije broj 3 i 12 saobraćaju, umesto do terminusa „Omladinski stadion”, skraćenom trasom do terminusa „Tašmajdan”: Savski trg – Resavska – Tašmajdan, i nosiće oznake 3L /Tašmajdan – Kneževac/ i 12L /Tašmajdan – Banovo brdo/;
– vozila sa linije broj 66, u oba smera, na delu od raskrsnice ulica Veljka Dugoševića i Severnog bulevara do raskrsice ulica Ruzveltove i Svetog Nikole saobraćaju sledećom trasom: Veljka Dugoševića, Svetog Nikole, Ruzveltovom i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije broj 65 ne menjaju trasu.

Vozila JGP-a na izmenjenom delu trase koriste sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljena stajališta:

– u Ulici Dragoslava Srejovića, u smeru ka Mirijevu, neposredno po prelasku kružnog toka „Bogoslovija”, gledano iz pravca Ulice mitropolita Petra;
– u Ulici Mije Kovačevića, u smeru ka Višnjičkoj ulici, neposredno po prelasku kružnog toka „Bogoslovija”, gledano iz pravca Ulice mitropolita Petra;
– u Severnom bulevaru, u smeru ka Vukovom spomeniku, neposredno po prelasku kružnog toka „Bogoslovija”, gledano iz pravca Višnjičke ulice.

Izmene režima linija JGP-a tokom izvođenja radova u Ulici patrijarha Dimitrija

Tokom izvođenja radova na izgradnji kanalizacione mreže u Ulici patrijarha Dimitrija u naselju Sunčani breg doći će do posebne organizacije saobraćaja. Radovi će se izvoditi bez saobraćaja po fazama i to:

– Faza I: dana 30. 6.

– Faza II: dana 10. 7.

– Faza III: dana  11.7.

– Faza IV: dana 12. 7.

– Faza V: dana 13. 7.

– Faza VI: dana 14. 7.

– Faza VII: dana 15. 7.

– Faza VIII: dana 16. 7.

– Faza IX: dana 17. 7.

– Faza X: dana 18. 7.

– Faza XI: dana 19. 7.

– Faza XII: dana 20. 7.

– Faza XIII: dana 21. 7.

– Faza XIV: dana 22. 7.

Tokom izvođenja radova u Fazama: I, II, III, IV, V, VI, VII, VIII, IX, X, XI , XII , XIII i XIV (u periodu od 30. juna do 24. jula)  delimično se menja režim rada linija javnog prevoza.

Linija 505 će saobraćati dvosmerno na skraćenoj trasi na relaciji Miljakovac 1 – Sunčani breg (zona stajališta „Sunčani breg 1“). Vozila sa pomenute linije će promenu smera kretanja vršiti u ulici Patrijarha Dimitrija, manevrom u raskrsnici u visini kućnog broja 100  (zona stajališta „Sunčani breg 1“) i nosiće oznaku 505L1.

– Faza XV: dana 23. 7.

– Faza XVI: dana 24.7.

– Faza XVII: dana 25.7.

– Faza XVIII: dana 26.7.

Tokom izvođenja radova u Fazama: XV,  XVI, XVII i XVIII (u periodu od 25. do 28. jula) ukida se linija JGP-a broj 505.

Izmene režima linija JGP-a tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji Bulevara oslobođenja, na delu od Trga Slavija do Beterinarskog fakulteta, prema „Projektu saobraćajne signalizacije za vreme izvođenja radova na rekonstrukciji ulica Trga Slavija i Bulevara oslobođenja – Faza 1”, važi posebna organizacija saobraćaja.

Radovi će se izvoditi pod saobraćajem po fazama i to:

– Faza 1A: od 17. do 27. juna,
– Faza 1B: od 28. juna do 28. avgusta.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija JGP-a na sledeći način:

– linije 9, 10 i 14 se privremeno ukidaju. Uspostavlja se tramvajska linija 9L  na relaciji Kalemegdan (Donji grad) – Trg Slavija – Savski trg – Novi Beograd (Blok 45);
– uspostavlja se privremena autobuska linija 9A na relaciji Trg Slavija – Banjica 2. Vozila će saobraćati na sledećoj trasi: Trg Slavija – Bulevar oslobođenja – Vojvode Stepe – Bebelova – Baštovanska – Paunova – Banjica 2.
– vozila sa linija 30, 39, 42, 47 i 59 će iz pravca Autokomande saobraćati do Trga Slavija, gde će vršiti promenu smera kretanja umesto do terminusa Trg Slavija „Birčaninova”;
– vozila sa linija 31, 33, 36, 48, 78, 83 i E9 neće menjati trasu.
– linija 2 će saobraćati redovnom trasom.

Tokom radova, vozila sa linija 9A, 30, 39, 42, 47 i 59 će kao dolazno/polazno stajalište koristiti „Trg Slavija” (šifra 1691), dok će vreme polaska čekati na perifernim terminusima.

Vozila javnog gradskog prevoza će tokom radova koristiti sva postojeća stajališta na trasi, privremeno izmešteno stajalište „Karađorđev park” u Bulevaru oslobođenja, u smeru ka Autokomandi, na poziciju neposredno po prelasku raskrsnice sa Tiršovom ulicom, gledano iz pravca Trga Slavija, i privremeno uspostavljeno stajalište „Vračarska 1” u Baštovanskoj ulici (u visini postojećeg tramvajskog stajališta „Vračarska”), smer ka Banjici 2 za liniju 9A. Tokom izvođenja radova ukida se stajalište „Trg Slavija/Bulevar oslobođenja/” u Bulevaru oslobođenja, u oba smera.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.

Ostavite komentar