Komunalne informacije

Komunalne informacije za 26. septembar

Radovi na vodovodnoj mreži na Savskom vencu

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Savski venac, u sredu od 8 do 20 sati bez vode će biti potrošači u ulicama Balkanskoj (parna strana, između ulica Admirala Geprata i Kraljice Natalije), Lominoj i Kameničkoj (između ulica Lomine i Gavrila Principa).

Kako je saopštio „Beogradski vodovod i kanalizacija”, istovremeno radovi su planirani i u drugom delu ove opštine zbog čega će, takođe, od 8 do 20 časova bez vode biti potrošači u ulicama Mihaila Avramovića (između ulica Velisava Vulovića i Joce Jovanovića), Mačkov kamen i Atinskoj.

Za najnužnije potrebe obezbeđene su cisterne s vodom za piće. Mole se potrošači da pripreme neophodnu zalihu, a sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru preduzeća na broj telefona 3606-606, kao i na veb-adresi www.bvk.rs.

Dopuna personalizovanih BusPlus kartica za oktobar od utorka

Dopuna personalizovanih BusPlus kartica za oktobar počinje u utorak 25. septembra. Izdavanje i produžavanje važenja personalizovanih kartica se može obaviti na nekom od 14 prodajnih mesta, saopšteno je iz BusPlusa.

Korisnici javnog prevoza svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta ili platnim karticama preko interneta na sajtu www.busplus.rs. Prodajna mesta na kojima je moguće izvaditi, odnosno produžiti važenje postojećih personalizovanih elektronskih BusPlus kartica nalaze se na sledećim lokacijama:

– RK Beograd, Masarikova 5, radnim danima 9:-19, subotom 9-15

– Palmira Toljatija 7,TC Jugocentar (Stari Merkator), radnim danima 8-18, subotom 8-14

– GSP, Skender begova 47, radnim danima 7-19, subotom 8-15

– GSP, TC Trg Republike – radnim danima 7-19, subotom 8-14

– GSP, Deligradska 10, radnim danima 7-19, subotom 8-14

– Tempo, Bačvanska 21, radnim danima 9-16, subotom 9-15

– Tempo, Autoput za Zagreb 35, radnim danima 9-16, subotom 9-15

– Tempo, Obrenovački drum 3, radnim danima 9-16, subotom 9-15

– Lasta, Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac, Sopot radnim danima 7-19, subotom 8-15 i Lasta Barajevo radnim danima od 7:30-14:30 i subotom od 8- 13

– BAS Glavna autobuska stanica, Železnička 4 (šalter br.31), radnim danima od 8-14.

Za dodatna pitanja, građanima je na raspolaganju Korisnički servis BusPlusa na broju telefona 011/7155155, radnim danima od 8 do 17 časova.

Radovi na vodovodnoj mreži

Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže na opštini Zemun od ponedeljka 24. do subote 29. septembra, saopštavaju iz ovog gradskog preduzeća. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 22 do 6 sati osetiće sledeći potrošači:

–  24/25.09. – Zemun, deo rejona oivičenog ulicama: Džona Kenedija, Kej oslobođenja, Novogradska i Zlatiborska;
–  25/26.09. – Zemun, deo rejona oivičenog ulicama: Novogradska, Pregrevica, Cara Dušana, Banatska, Ugrinovačka, Rade Končara i Prvomajska;
–  26/27.09. – Zemun, deo rejona oivičenog ulicama: Zelengorska, Zlatiborska, Prvomajska, Rade Končara, Ugrinovačka, Vojni put, Kupreška i Atanasija Pulje;
–  27/28.09. – u naseljima Nova Galenika i Zemun polje;
–  28/29.09 – u naselju Batajnica.

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode. Mole se potrošači da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe, a ekipe Beogradskog vodovoda će se truditi da radove obave u što kraćem roku.

Istoga dana, u ponedeljak 24. septembra, zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Grocka, od 9 do 24 sata, bez vode će ostati potrošači u ulicama Beogradskoj, Petra Drapšina i Stevana Sremca.

U utorak 25. septembra zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Vračar,  od 8.30 do 18. sati, bez vode će ostati potrošači u ulicama Stojana Protića (između ulica Braničevske i Graničarske) i Podgoričkoj.

Istoga dana na opštini Palilula, od 8 do 23 sata, bez vode će biti potrošači u ulicama Diljskoj, Pana Đukića, Juhorskoj, Srnetičkoj i okolnim ulicama.

Za najosnovnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je autocisterna, a potrošači se mole da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3 606 606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na web adresi www.bvk.rs.

Oduzeta dva vozila nelegalnih taksi prevoznika

Inspektori drumskog saobraćaja Sekretarijata za inspekcijske poslove su tokom protekle nedelje oduzeli dva vozila od lica koja nisu registrovana za obavljanje taksi prevoza. Tokom 2018. godine, oduzeto je jedanaest vozila, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove.

Vozilo marke „Citroen“ oduzeto je 17. septembra prilikom kontrole taksi prevoza koja je izvršena u Ruzveltovoj ulici, uz asistenciju pripadnika Sekretarijata za poslove komunalne policije.

Tokom vikenda akcijom kontrole taksi prevoza putnika, inspektori drumskog saobraćaja, uz asistenciju pripadnika Interventne policije i Sekretarijata za poslove komunalne policije, od lica koje nije registrovano za obavljanje taksi prevoza putnika, oduzeli su vozilo marke „Mercedes“.

Tokom ovih akcija inspektori su preduzetnika sa taksi dozvolom grada Beograda zatekli u prekršaju, jer je obavljao delatnost vozilom bez „TH“ registarskih oznaka, kao i četiri preduzetnika su obavljali taksi prevoz sa taksi dozvolama izdatim van grada Beograda. Četiri vozila su isključena iz saobraćaja na 10 dana, a jedno vozilo je, zbog ponovljenog prekršaja, iz saobraćaja isključenao na 30 dana.

Protiv svih lica, zatečenih u prekršaju, u daljem toku postupka biće podneti  zahtevi za pokretanje prekršajnih postupaka.

Deo Lomine zatvoren za saobraćaj

Tokom radova koje izvode „Beogradske elektrane”, za saobraćaj je zatvoren deo Lomine, od Balkanske do Kameničke. Kako je saopštio Sekretarijat za saobraćaj, izmena traje do 9. oktobra.

„Beogradske elektrane” izvode radove i na Vračaru, zbog čega će za saobraćaj biti zatvorene ulice Braće Radovanović, Vladimira Karića i Generala Horvatovića. Radi se po fazama. Izmena režima i zatvaranje saobraćaja u Generala Horvatovića, kod raskrsnice sa Vladimira Karića, traje do 24. septembra, a izmena režima saobraćaja u Vladimira Karića, između ulica Generala Horvatovića i Braće Radovanović, važiće od 25. septembra do 6. oktobra.

Zatvaranje saobraćaja u Braće Radovanović, između ulica Skopljanske i Vladimira Karića, i izmena režima saobraćaja u Vladimira Karića na uglu sa Braće Radovanović, trajaće od 7. do 13. oktobra, nakon čega se do 18. oktobra menja režim i zatvara saobraćaj u raskrsnici ulica Generala Horvatovića i Braće Radovanović.

Izdavanje Bus Plus kartica za školsku 2018/2019 godinu

Izdavanje i produžavanje važenja personalizovanih Bus Plus kartica za studente visokoškolskih ustanova za školsku 2018/2019 godinu počinje od 20. septembra, saopšteno je iz Bus Plus sistema.

Izdavanje, odnosno produžavanje se vrši na nekom  od 14 prodajnih mesta za izdavanje personalizovanih kartica.

Korisnci mogu svoje karice da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta ili platnim karticama preko sajta www.busplus.rs.

Radovi u Patrisa Lumumbe i Uralskoj

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane” izmenjen je režim saobraćaja u ulicama Patrisa Lumumbe i Uralskoj. Kako je saopštio Sekretarijat za saobraćaj, radovi se izvode po fazama. Do 22. septembra izmenjen je režim saobraćaja u Patrisa Lumumbe, između ulica Stevana Dukića, Uralske i Husinjskih rudara, do kada je i zatvoren saobraćaj u Uralskoj, između ulica Husinjskih rudara i Mirijevskog bulevara.

Izmena režima saobraćaja u Patrisa Lumumbe, kod raskrsnice sa ulicama Uralskom i Husinjskih rudara, važi od 23. septembra do 2. oktobra, a u istoj ulici, na uglu sa Uralskom, od 3. do 9. oktobra.

Radovi se nastavljaju još u pet faza do 4. novembra, kada će se periodično menjati režim saobraćaja u delovima ovih saobraćajnica i to redom: u raskrsnici ulica Patrisa Lumumbe i Uralske od 10. do 13. oktobra, kod raskrsnice sa Uralskom od 14. do 18. oktobra i od 19. do 23. oktobra, zatim između Mirijevskog bulevara i Uralske od 24. do 28. oktobra i od 29. oktobra do 4. novembra, navodi se u saopštenju.

Radovi u Požeškoj ulici

Režim saobraćaja biće izmenjen zbog radova u Požeškoj ulici i Ulici Pere Todorovića, od Ulice Bore Markovića do Steve Todorovića, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

U prvoj fazi radova,  do 2. septembra, saobraćaj će biti zatvoren u Ulici Pere Todorovića, (Požeška – sporedni deo) od Požeške do Ulice Bore Markovića.

U drugoj fazi, od 3. do 18. septembra izmene režima i zatvaranje saobraćaja biće u Bore Markovića, od Pere Todorovića do Ičkove ulice i u raskrsnicama navedenih ulica.

U trećoj fazi radova, od 19. septembra do 9. oktobra saobraćaj će biti zatvoren u Ulici Pere Todorovića, od Ičkove ulice do Ulice Gruje Miškovića.

Četvrta faza radova će biti realizovana od 10. oktobra do 18. novembra, a saobraćaj će biti zatvoren od Pere Todorovića, od Ulice Gruje Miškovića do Steve Todorovića.

Ulica Strahinjića bana zatvorena za saobraćaj

Javno komunalno preduzeće „Beograd-put” vrši redovno održavanje kolovoza u Ulici Strahinjića bana zbog čega će ova ulica biti zatvorena za saobraćaj do 20. oktobra, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Ulica Strahinjića bana, od Francuske do Skadarske ulice, biće zatovrena za saobraćaj, kao i Skadarska ulica, od Strahinjića bana do Džordža Vašingtona.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.