U trendu

Komunalne informacije

Komunalne informacije za 14. maj

Radovi na vodovodnoj mreži u petak

Zbog stavljanja u funkciju novopoloženog cevovoda na opštini Stari grad, u petak, 14. maja, od 8 do 24 sata bez vode će ostati potrošači u bloku oivičenom ulicama Dubrovačkom, Dunavskom, Braće Baruh i Despota Đurđa, saopštavaju iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne, a potrošači se mole da pripreme neophodne zalihe vode za piće i osnovne potrebe.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Predstavljen novi sajt „Parking servisa”

Osim nove verzije aplikacije putem koje korisnici mogu da vide da li im je izdata elektronska dnevna parking karta, da plate parkiranje u garaži ili u zoni, ali i da provere da li im je „pauk” preneo automobil, novi sajt na moderan i funkcionalan način vozačima pruža sve neophodne informacije, kao i potrebne servise za što jednostavnije parkiranje u Beogradu. Nakon višegodišnjeg analiziranja navika i potreba korisnika, novi sajt „Parking servisa” donosi potpuno novo okruženje koje je projektovano sa ciljem da posetioci potroše minimalnu količinu vremena do trenutka pronalaženja relevantnih informacija ili usluga.

Na naslovnoj strani se nalaze najtraženiji servisi, ali je moguće proveriti i da li je za traženo vozilo izdata dnevna parking karta, kao i lokaciju na koju je, po nalogu nadležnih organa, automobil premešten. Brzi linkovi posetioce vode do nove mobilne aplikacije za parkiranje, kao i do elektronskog šaltera „Parking servisa”, koji se nalazi na veb-adresi www.eparking.rs. Ova jedinstvena veb-lokacija, e-Šalter, gotovo u potpunosti može da zameni tradicionalne korisničke servise u Beogradu. Najvažnije informacije o zonskom parkiranju i korišćenju garaža i parkirališta dostupne su samo jednim klikom ili dodirom ekrana mobilnog telefona.

Osobe sa invaliditetom na novom sajtu mogu brzo i jednostavno da saznaju kako da ostvare svoja prava i kako da koriste povlastice koje imaju u parking objektima kojima upravlja „Parking servis”.

Osim servisnih informacija, na internet prezentaciji posebna pažnja je posvećena i društveno odgovornom poslovanju, kao i skoro 50 godina dugoj istoriji ovog javnog komunalnog preduzeća.

Novi sajt „Parking servisa” nalazi se na staroj veb-adresi: www.parking-servis.co.rs.

Od petka počinju sa radom svi šalteri pisarnice Opštine Zvezdara

Od petka, 14. maja, svi šalteri u okviru pisarnice Gradske opštine Zvezdara počinju s radom.

Građani će posle šest meseci ponovo moći da uđu u upravnu zgradu Opštine Zvezdara i na tri šaltera predaju svoje zahteve, uz striktno poštovanje epidemioloških mera. Istog dana sa radom će početi i šalter Pošte Srbije koji se nalazi u upravnoj zgradi ove opštine.

Izmene u radu linije 65

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici Ljubice Luković, na delu od Severnog bulevara do Volgine ulice u Beogradu (Zvezdara), od 8. maja od 9 časova do 16. maja doći će do promena u radu linije javnog prevoza 65, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa linije 65 će umesto od terminusa „Zvezdara 2” saobraćati prema Novom bežanijskom groblju od terminusa „Omladinski stadion” preko Severnog bulevara i koristiće oznaku 65L.

Privremeno se uspostavlja minibus linija 65L1 koja će u oba smera saobraćati na relaciji: Omladinski stadion – kružni tok kod Bogoslovije – Dragoslava Srejovića – Volgina do okretnice „Zvezdara 2”.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Izmena organizacije saobraćaja sistema BG voza

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je da će se od 4. do 31. maja izvoditi radovi na rekonstrukciji i izgradnji dvokolosečne pruge od „Beograd centra” do Stare Pazove, zbog čega će tih dana od 11 do 14 časova doći do zatvaranja koloseka između stanica „Batajnica” i „Beograd centar”. Zbog ovih radova menja se organizacija saobraćaja vozova iz sistema BG voza.

Relacija „Batajnica–Ovča”
– Voz broj 8017, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (10.50 časova) – Ovča (11.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
– Voz broj 8019, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (11.50) – Ovča (12.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
– Voz broj 8021, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (12.50) – Ovča (13.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
– Voz broj 8023, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Batajnica (13.44) – Ovča (14.49), saobraća na relaciji Beograd centar – Ovča, a izostaje na relaciji Batajnica – Beograd centar;
– Voz broj 8018, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Zemun (13.23) – Batajnica (13.40), neće saobraćati u navedenom periodu.

Relacija „Ovča–Batajnica”
– Voz broj 8012, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (10.10) – Batajnica (11.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
– Voz broj 8014, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (11.10) – Batajnica (12.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
– Voz broj 8016, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (12.10) – Batajnica (13.14), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica;
– Voz broj 8020, koji po redu vožnje saobraća na relaciji Ovča (13.10) – Batajnica (14.09), saobraća na relaciji Ovča – Beograd centar, a izostaje na relaciji Beograd centar – Batajnica.

Promena režima rada linija javnog prevoza

Tokom izvođenja radova na izgradnji saobraćajne veze Borska – petlja „Lasta” – Faza 4, u ulicama Save Maškovića, Crnotravskoj i Bulevaru oslobođenja, u periodu od 1. maja do 1. jula doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom izvođenja radova doći će do zauzeća kolovoza i trotoara Crnotravske ulice, na delu od Ulice Bahtijara Vagabzade do Bulevara oslobođenja, pri čemu će na delu od Ulice Bahtijara Vagabzade do Paunove ulice doći do potpunog zatvaranja predmetne deonice za saobraćaj, dok će na delu od Paunove ulice do Bulevara oslobođenja za saobraćaj biti zatvorene desne (spoljne) saobraćajne trake (u oba smera). Tokom izvođenja ovih radova važiće isti režim rada linija javnog prevoza kao i u Fazi 3, odnosno:

Autobuske linije 47 i 48:
– u oba smera saobraćaće Bulevarom oslobođenja, Baštovanskom, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnim trasama;
Autobuska linija 49:
– u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelovom, Baštovanskom, Bahtijara Vagabzade, Crnotravskom i dalje redovnom trasom;
Autobuska linija 50:
– u oba smera saobraćaće ulicama Voždovački kružni put, Bebelovom, Baštovanskom, Bahtijara Vagabzade i dalje redovnom trasom;
Autobuska linija 78:
– u oba smera saobraćaće ulicama: Crnotravskom, Bahtijara Vagabzade, Baštovanskom, Paunovom i dalje redovnom trasom;
Autobuske linije 401 i 402:
– u oba smera saobraćaće Bulevarom oslobođenja, Baštovanskom, Paunovom i dalje redovnim trasama;
Autobuske linije 403, 405, 406, 407, 408, 409 (preko Kumodraža pa Jajinaca) i 503:
– u oba smera saobraćaće preko terminusa „Voždovac”, Bebelovom, Baštovanskom i Paunovom ulicom.

Minibus linije 406L i 409 (preko Jajinaca pa Kumodraža):
– u oba smera saobraćaće redovnim trasama.

Trolejbuske linije 40 i 41 se skraćuju do stare okretnice na Banjici i nosiće oznake 40L i 41L.

– Uspostavlja se lokalna autobuska linija 41A koja će saobraćati na relaciji „Banjica” – Crnotravska – Bahtijara Vagabzade – Baštovanska – Paunova – „Banjica 2”.

Stajališta „Crkva Sv. Vasilija Ostroškog” (u oba smera) za linije 47, 48, 401 i 402 u Bulevaru oslobođenja se vraćaju na svoje redovne pozicije.

Privremeno se uspostavljaju stajališta:
– Stajalište „Paunova 1” u Baštovanskoj ulici kod kućnog broja 8, na poziciji EDB stuba koji se nalazi oko 90 metara posle zone raskrsnice sa Paunovom ulicom – smer ka Ulici Bahtijara Vagabzade za linije 47, 48, 49 i 50;
– Stajalište „Paunova 1” u Baštovanskoj ulici u visini tramvajske okretnice „Banjica”, odnosno u visini EDB stuba koji se nalazi oko 75 metara posle zone raskrsnice sa Paunovom ulicom – smer ka Bebelovoj ulici za linije 47, 48, 49 i 50.
Privremeno se ukidaju stajališta:
– Stajalište „Paunova” u Crnotravskoj ulici – smer ka Miljakovcu 3 za linije 47, 48, 49, 50;
– Stajalište „Paunova” u Crnotravskoj ulici – smer ka terminusu „Voždovac” za linije 47, 48, 49, 50, 401, 402, 403, 405, 406, 407, 408, 409, 503;
– Stajališta „Trošarina” u Ulici Save Maškovića u oba smera za linije 49 i 50;
– Stajalište „Pet solitera” u Ulici Bahtijara Vagabzade za linije 47,49 i 50;
– Stajalište „Paunova” u Paunovoj ulici – smer ka gradu za linije 40, 41, 78;
– Stajalište „Paunova” u Paunovoj ulici – smer ka Banjici za linije 40, 41, 78.

Autobuske linije 49 i 50 će na izmenjenom delu trase koristiti tramvajska stajališta u visini okretnice „Voždovac”, koja koriste linije 9 i 10 (u oba smera), a linije 41A i 78 će koristiti stajalište „Pet solitera” u Ulici Bahtijara Vagabzade, koje koriste linije 42, 47, 48, 59 i 94 (oba smera).

Izmene u javnom prevozu zbog radova na Petlovom brdu

Radovi na zameni deonice toplovoda u Ulici 11. krajiške divizije, na delu od zone raskrsnice sa Oplenačkom do zone raskrsnice sa Ulicom patrijarha Joanikija, od 23. aprila do 17. jula prouzrokovaće promenu privremenih trasa linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 1 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa Oplenačkom do zone neposredno posle raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici doći će do zauzeća desne kolovozne trake Ulice 11. krajiške divizije, pri čemu će na predmetnoj deonici ulica biti jednosmerna prema Ulici patrijarha Joanikija. Radovi u ovoj fazi izvodiće se od 23. aprila do 18. maja.

Režim odvijanja javnog prevoza tokom izvođenja radova u ovoj fazi:

Linija 56
– smer prema Petlovom brdu – saobraćaj se odvija Ibarskom magistralom, Ulicom 11. krajiške divizije, Patrijarha Joanikija, Sretena Mladenovića Mike, Oplenačkom i dalje redovnom trasom;
– smer prema Zelenom vencu – redovnom trasom.

Linija 59
– smer prema Petlovom brdu – saobraćaj se odvija ulicama Pilota Mihaila Petrovića, Patrijarha Joanikija, Sretena Mladenovića Mike, Oplenačkom i dalje redovnom trasom;
– smer prema Trgu Slavija – redovnom trasom.

Linija 502
– smer prema Orlovači – saobraćaj se odvija redovnom trasom;
– smer prema Miljakovcu 1 – saobraćaj se odvija Ibarskom magistralom, Ulicom 11. krajiške divizije, Patrijarha Joanikija, Sretena Mladenovića Mike, Oplenačkoma i dalje redovnom trasom;

Linija E2
– smer prema Petlovom brdu – saobraćaj se odvija ulicama Patrijarha Joanikija, Sretena Mladenovića Mike, Oplenačkom i dalje redovnom trasom;
– smer prema Trgu Slavija – redovnom trasom;

Faza 2 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića do zone raskrsnice sa Ulicom patrijarha Joanikija. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici doći će do zauzeća desne kolovozne trake Ulice 11. krajiške divizije, kao i desne kolovozne trake Ulice patrijarha Joanikija u zoni raskrsnice u smeru ka gradu, pri čemu će na predmetnoj deonici Ulica 11. krajiške divizije biti jednosmerna prema Ulici patrijarha Joanikija, a u Ulici patrijarha Joanikija kolovozna traka za smer prema Ulici 11. krajiške divizije će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Radovi u ovoj fazi izvodiće se od 20. maja do 10. jula.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće isti režim kao i u fazi 1.

Vozila će na izmenjenom delu trasa koristiti sledeća stajališta:
– na linijama 56 i 502 – postojeće stajalište „Labudovo brdo” u Ulici patrijarha Joanikija, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linije 534;
– na liniji 59 – stajalište „Vidikovac 1” na ostrvu u visini okretnice „Vidikovac”, na poziciji ED stuba koji se nalazi na samom početku ostrva;
– na linijama 56, 59 i 502 – privremeno stajalište „Serdar Janka Vukotića 1” u Ulici Sretena Mladenovića Mike ispred objekta sa kućnim brojem 1f, oko 40 metara posle zone raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića;
– na linijama 56, 59 i 502 – postojeće stajalište „Dom zdravlja Labudovo brdo” u Oplenačkoj ulici, koje u redovnom režimu koriste vozila sa linija 501 i 502.

Promena trasa linija javnog prevoza tokom radova na dogradnji aerodromske zgrade Aerodroma „Nikola Tesla”

Tokom radova na dogradnji aerodromske zgrade Aerodroma „Nikola Tesla”, od 20. aprila do 31. decembra 2021. godine doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Za to vreme biće onemogućen pristup vozilima javnog prevoza aerodromskoj zgradi, pa će vozila sa linija 72, 607 i 860I kao polazno/dolazno stajalište koristiti privremeno stajalište u zoni parkirališta ispred Terminala 2, oko 50 metara od izlaza iz pristanišne zgrade u smeru javnog parkirališta (slika u prilogu), navodi se u saopštenju.

Tokom izvođenja radova u Ulici 11. krajiške divizije, promena trasa linija javnog prevoza

Tokom izvođenja radova na zameni deonice toplovoda u Ulici 11. krajiške divizije, na delu od zone raskrsnice sa Oplenačkom ulicom do zone raskrsnice sa Ulicom patrijarha Joanikija, od 20. aprila do 10. jula doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi po fazama i to:

Faza 1 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa Oplenačkom ulicom do zone neposredno i posle raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića. Tokom radova na ovoj deonici doći će do zauzeća desne kolovozne trake Ulice 11. krajiške divizije, pri čemu će na ovoj deonici ulica biti jednosmerna u smeru prema Ulici patrijarha Joanikija. Radovi u ovoj fazi izvodiće se od 20. aprila do 18. maja.

Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće režim odvijanja javnog prevoza:

Linija br. 56
– smer prema Petlovo brdu – saobraćaj će se odvijati ulicama Ibarskom magistralom, Pilota Mihaila Petrovića, Maričkom, Slavka Rodića, Kneževačkom, 17. oktobra, Oplenačkom i dalje redovno;
– smer prema Zelenom vencu – redovno;

Linija br. 59 
– smer prema Petlovom brdu – saobraćaj će se odvijati ulicama Pilota Mihaila Petrovića, Maričkom, Slavka Rodića, Kneževačkom, 17. oktobra, Oplenačkoma i dalje redovno;
– smer prema Trgu Slavija – redovno;

Linija br. 502
– smer prema Orlovači – redovno;
– smer prema Miljakovcu 1 – saobraćaj će se odvijati ulicama 11. krajiške divizije, Patrijarha Joanikija, Pilota Mihaila Petrovića, Miška Kranjca i dalje redovno;

Linija E2 
– smer prema Petlovom brdu – ulicama Kneza Višeslava, Pilota Mihaila Petrovića, Maričkom, Slavka Rodića, Kneževačkom, 17. oktobra, Oplenačkom i dalje redovno;
– smer prema Trgu Slavija – redovno.

Faza 2 – Radovi na deonici od zone raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića do zone raskrsnice sa Ulicom patrijarha Joanikija. Tokom izvođenja radova na ovoj deonici doći će do zauzeća desne kolovozne trake Ulice 11. krajiške divizije, kao i desne kolovozne trake Ulice patrijarha Joanikija u zoni raskrsnice u smeru ka gradu, pri čemu će na predmetnoj deonica Ulica 11. krajiške divizije biti jednosmerna u smeru prema Ulici patrijarha Joanikija, a u Ulici patrijarha Joanikija kolovozna traka za smer prema Ulici 11. krajiške divizije će se koristiti za dvosmerno odvijanje saobraćaja. Radovi u ovoj fazi izvodiće se od 20. maja do 10. jula. Tokom izvođenja radova u ovoj fazi važiće isti režim kao i u fazi 1.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta, kao i privremeno uspostavljeno stajalište „Serdar Janka Vukotića 1” za linije  56, 59, 502 i E2 u smeru prema Ulici patrijarha Joanikija, u Ulici 11. krajiške divizije na poziciji ED stuba, oko 10 metara ispred zone raskrsnice sa Ulicom Serdar Janka Vukotića tokom izvođenja radova u fazi 2.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.