U trendu

Komunalne informacije

Komunalne informacije za 9. april

Novi način prodaje i snabdevanja poljoprivrednim proizvodima

Sekretarijat za privredu u saradnji sa JKP „Gradske pijace” organizovao je nov način prodaje i snadbevanja građana proizvodima malih, registrovanih poljoprivrednih proizvođača, za vreme trajanja vanrednog stanja i nemogućnosti rada gradskih pijaca.

Na zvaničnoj internet stranici Gradskih pijaca https://bit.ly/3aSMNT3 trenutno se nalazi preko 250 kontakata poljoprivrednih prizvođača i zakupaca sa beogradskih pijaca, od kojih će građani moći direktno da se snadbevaju njihovim proizvodima.

Za sve dodatne informacije dostupan je broj 011/7857-940, kao i adresa info@bgpijace.rs

Nove preporuke i odluke Gradskog štaba za vanredne situacije

Predsednik Skupštine grada Nikola Nikodijević istakao je da je Gradski štab jutros održao sednicu, te da je važno da se građani blagovremeno informišu o tome da se tankovi sa dezinfekcionim sredstvom natrijum-hipohlorita nalaze na svih 17 opština.

On je naglasio da svako ko želi da dezinfikuje stan, kuću, ulaz ili zgradu, pored dezinfekcije koju obavlja JP „Gradsko stambeno”, može doći po rastvor.

– Uz tečnost se nalazi i upustvo za upotrebu, ali važno je naglasiti da je sredstvo potpuno bezopasno. Želimo građane da upoznamo da imaju ovu mogućnost, s obzirom na to da su tankovi bili postavljeni u četvrtak i petak, ali veliki broj građana, nažalost, nije uzeo dezinfekciono sredstvo. Verujem da što više ljudi bude znalo, više će koristiti mogućnost da sami tretiraju svoje prostore. Grad nastavlja da radi uobičajene poslove, „Gradska čistoća” pere ulice, a tretiramo i međublokovske površine, s čim će se nastaviti sve dok bude trajala epidemija virusa korona – rekao je Nikodijević.

Sve aktivnosti Grada i gradskih preduzeća obaljaće se i dalje u kontinuitetu, sve dok traje opasnost od zaraze virusom korona.

Osvrćući se na poslove održavanja, pranja i dezinfekcije zgrada koje vrši JP „Gradsko stambeno”, dodao je da će ono od sada obavljati i dezinfekciju ulaza, i to u onim zgradama gde Grad ima potpisan ugovor sa skupštinom stanara, te da su ove skupštine i ranije bile u obavezi, ukoliko nemaju potpisan ugovor sa Gradom, da isti potpišu sa nekim od privatnih preduzeća.

– Druga stvar koja će danas biti doneta na Gradskom veću jeste da Grad Beograd neće naplaćivati zakup poslovnih prostora od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje. Verujem da su naši zakupci veoma pogođeni ovom krizom i vanrednim stanjem, s obzirom na to da se radi o zakupcima ugostiteljskih objekata, delatnosti starih zanata ili uslužnih delatnosti, a koji otežano rade u ovim okolnostima. Nakon što se završi vanredno stanje, zakupci će imati mogućnost da zakup iz perioda vanrednog stanja plate do 31. decembra ove godine, uz popust od 50 odsto, ili da celokupni iznos zakupa iz perioda vanrednog stanja plate tokom 2021. godine, na 12 mesečnih rata. Odredićemo zajedničku procenu sa zakupcima, zavisno od toga koliko ova situacija bude trajala – kazao je Nikodijević i dodao da je cilj da im se u ovim teškim momentima olakša poslovanje.

Naglasio je da koridorski prevoz na teritoriji grada Beograda dobro funkcioniše.

– Uspeli smo da povežemo ključne delove grada sa centrom i kliničko-bolničkim centrima, kako bi se medicinski radinici na vreme dovezli i odvezli sa posla. Bilo je potrebno da se uvedu još dve linije. Prva neophodna linija jeste spajanje Mesne zajednice Petrovčić u Surčinu sa Surčinom i centrom grada, a druga za naselje Kaluđerica. Ako se u narednim danima javi interesovanje građana, spremni smo da uvedemo i nove koridorske linije. Cilj nam je, pre svega, da zdravstvenim radnicima, kao i zaposlenima koji imaju radni nalog i plaćenu personalizovanu „bus-plus” karticu, obezbedimo da se voze u prevozu – zaključio je Nikodijević.

Izmene u režimu rada određenih koridorskih linija

Sekretarijat za javni prevoz, u saradnji sa JKP GSP “Beograd“, uveo  je dve dodatne gradske koridorske linije za prevoz medicinskih radnika i drugih zaposlenih koji  imaju potvrdu o radnom angažovanju u vreme vanrednog stanja, soapšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz Grada Beograda.

U pitanju su linija L34 (Admirala Geprata – Surčin – Petrovčić), kao dopuna postojeće linije L32 (Admirala Geprata – Surčin – Progar), počinje sa radom od 3. aprila od poslepodnevnih polazaka, kao i linija L19 (Konjarnik – Kaluđerica) kao dopuna postojeće linije L29 (Trg Slavija – Begaljica) i koja počinje sa radom 6. aprila.

Budući da su se zaposleni iz Doma zdravlja Lazarevac koji žive na teritoriji centralnih gradskih opština organizovali na drugi način, prestala je potreba za linijom LA7 (DZ Lazarevac – Zeleni venac), tako da je ista ukinuta od 2. aprila.

U prilogu su novi redovi vožnje za linije L19, L32 i L34.

https://www.beograd.rs/lat/gradske-aktuelnosti/1772220-dve-dodatne-gradske-koridorske-linije/ 

Produžena akcija reprograma duga zbog vanrednog stanja

JKP „Infostan tehnologije“ je zbog vanrednog stanja na teritoriji Republike Srbije koje je uvedeno usled epidemije korona virusa, omogućilo produžetak akcije reprograma duga, saopšteno je iz ovog preduzeća.

Odlukom Gradskog veća grada Beograda i na predlog JKP „Infostan tehnologije“, produžena je akcija reprograma duga do isteka tri meseca nakon ukidanja vanrednog stanja.

Preduzeće je na ovaj način izašlo u susret svim korisnicima koji do sada nisu stigli, a zainteresovani su da zaključe Ugovor o priznanju duga i otplati na rate po najpovoljnijim uslovima. Nakon okončanja vanrednog stanja svi zainteresovani korisnici će imati sasvim dovoljno vremena da u periodu od dodatna tri meseca reprogramiraju svoja dugovanja.

Korisnicima koji zaključe reprogram duga se otpisuje celokupna kamata u slučaju ispunjenja ugovornih odredbi, pri čemu mogu da odaberu broj rata i željeni model otplate preostalog duga. Plaćanjem duga u celosti otpisuje se 15% preostalog glavnog duga, za plaćanje duga na 3 mesečne rate otpisuje se 12% preostalog glavnog duga, za 6 rata otpisuje se 10% preostalog glavnog duga, dok se za 12 rata otpisuje 5% preostalog glavnog duga.

Sva pitanja o reprogramu duga mogu se uputiti  na e-mail: infostan@infostan.rs a korisnicima su na raspolaganju i besplatan telefonski broj 0800 011 018 za pozive iz svih fiksnih mreža, kao i telefonski broj 011/395-44-20 za pozive iz mobilnih mreža.

Besplatan pozivni centar JKP ,,Infostan tehnologije“ radi svakog radnog dana od 7:30 do 14 sati i subotom od 8 do 14 časova.

Dodatne dve prigradske koridorske linije

Sekretarijat za javni prevoz u saradnji sa Saobraćajnim preduzećem „Lasta” uvodi od danas dodatne dve prigradske koridorske linije za prevoz zaposlenih koji rade u domovima zdravlja u Barajevu i Lazarevcu, a žive u centralnim gradskim opštinama.

Linije će saobraćati od Zelenog venca, preko Sajma i Žarkova, Ibarskom magistralom do domova zdravlja u Barajevu i Lazarevcu, navodi se u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Linije, red vožnje i trase možete pogledati ovde.

Sve koridorske linije možete pogledati ovde.

Dopuna za mesečne karte zaposlenih koji koriste koridorske linije

Svi zaposleni koji trenutno koriste koridorske linije javnog gradskog prevoza, mogu da dopune svoje personalizovane „bus plus” karte (A1 i A2), saopštio je Bus Plus sistem.

Iz Bus Plusa su istakli da je do daljnjeg ukinuta mogućnost dopune i korišćenja svih ostalih vrsta karata.

Zaposleni će dopunu moći da izvrše u maloprodajnim objektima i kreditnim karticama posredstvom Bus Plus sajta: https://www2.busplus.rs/lt/pocetna.

Korigovane trase i stajališta za gradske koridorske linije

Sekretarijat za javni prevoz korigovao je trase i stajališta za gradske koridorske linije. Sada je sve prilagođeno realnom stanju na terenu, saopšteno je iz ovog Sekretarijata.

Izmene možete pogledati na sledećem linku: https://www.beograd.rs/lat/gradske-aktuelnosti/1771901-spisak-linija-i-red-voznje-za-koridorske-linije/

Produžen rok invalidske parking karte

Sekretarijat za socijalnu zaštitu Gradske uprave Grada Beograda, u saradnji sa  „Parking servisom”, produžio je rok  važenja invalidske parking karte. Reč je o kartama izdatim u JKP „Parking servis” na osnovu rešenja Sekretarijata za socijalnu zaštitu za kalendarsku 2019. godinu svim korisnicima prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima na teritoriji grada Beograda, u skladu sa Pravilnikom o određivanju osoba koje mogu ostvariti pravo na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima.

Rok važenja je 30 dana od dana prestanka vanrednog stanja, u skladu sa Odlukom o proglašenju vanrednog stanja, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Automatsko produžavanje personalizovanih „bus plus” kartica

Odlukom Vlade Republike Srbije ukinut je rad svih javnih šaltera, pa je u skladu sa navedenom odlukom i Sekretarijat za javni prevoz ukinuo rad šaltera za izdavanje personalizovanih „bus plus” kartica.

Sve personalizovane kartice koje su istekle u ovom mesecu i koje budu istekle za vreme trajanja vanrednog stanja biće softverski automatski produžavane i korisnici neće morati da obezbeđuju novu personalizovanu karticu. Tako produžene kartice će moći da se dopune na kioscima, putem onlajn dopune i uplatom pravnog lica.

Nepersonalizovane kartice se i dalje prodaju i dopunjavaju u maloprodajnim objektima. Takođe, i dnevne karte se mogu kupiti u maloprodajnim objektima, navedeno je u saopštenju Sekretarijata za javni prevoz.

Volonterski servis Čukarica za pomoć najstarijim sugrađanima

Gradska opština Čukarica obaveštava građane da će se Volonterski servis opštine pobrinuti da pruži pomoć i podršku svojim najstarijim sugrađanima sve dok traje opasnost od širenja virusa korona, saopšteno je iz ove opštine.

Volonteri opštine dostavljaće na kućnu adresu osnovne životne namirnice, sredstva za higijenu i lekove.

Svi Čukaričani koji nisu u mogućnosti da izlaze iz svojih kuća zbog nastale situacije, mogu se za pomoć obratiti volonterima opštine Čukarica od 7.30 časova do 15.30 časova na brojeve telefona: 011/3052-231, 011/3052-380, 011/3052-131 i 011/3052-119.

Iz ove opštine apeluju na sve građane da primenjuju pojačane mere higijene, da budu odgovorni i ponašaju se u skladu sa preporukama Ministrastva zdravlja.

Savski venac od otvara još pet telefonskih linija za pozive starijih sugrađana

Gradska opština Savski venac će uvesti dodatnih pet telefonskih linija za prijem poziva najstarijih sugrađana, kojima će volonteri i zaposleni u opštini, tokom trajanja vanrednog stanja zbog korona virusa, pružati uslugu dostave osnovnih životnih namirnica, higijenskih sredstava i lekova na kućnu adresu. Pored telefonskog broja 2061-800, koji je u ovu svrhu aktiviran prošlog petka, seniori mogu kontaktirati opštinu i na sledeće brojeve telefona: 2061-719, 2061-720, 2061-729, 2061-886 i 2656-747. Kol centar će primati pozive svakog dana od 8 do 17 sati.

Mole se najstariji sugrađani da ostanu u svojim domovima. Volonteri će im dostavljati potrepštine na kućnu adresu, a ukoliko bude neophodno za njih će biti organizovana i poseta lekara iz Doma zdravlja „Savski venac“ ili Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika „Železnice Srbije“.

Brojevi telefona u slučaju potrebe za JKP „Pogrebne usluge”

Javno komunalno preduzeće „Pogrebne usluge” obavestilo je građane da se u slučaju potrebe za uslugama ovog preduzeća obrate posredstvom imejla ili telefona.

Za zakazivanje sahrana i ispraćaja za kremaciju, 24 časa dostupni su sledeći brojevi telefona: 2071-333, 2071-377, 064/8554-076 i 064/8554-096, dok je adresa elektronske pošte: dezurni.centar@beogradskagroblja.rs.

Za pravna pitanja, od 7 do 15 časova otvoren je telefon 2071-323, a građani se mogu obratiti i na imejl: pisarnica@beogradskagroblja.rs.

Za zakup grobnica rozarijuma ili kolumbarijuma, za građane su od 7 do 15 časova dostupni brojevi telefona: 2071-322, 064/8554-242, kao i imejl-adresa: marija.saranovic@beogradskagroblja.rs.

Za uplate zakupa i održavanja, od 7 do 15 časova informacije se mogu dobiti na brojeve telefona: 2071-360 i 2071-361, kao i putem imejl-adrese: erc@beogradskagroblja.rs.

Za sva ostala pitanja, u istom vremenskom periodu građani mogu da se obrate na brojeve telefona: 2071-341 i 2071-304, ili putem elektronske pošte: info@beogradskagroblja.rs.

Kako saoptšavaju iz ovog preduzeća, komunikacija sa zaposlenima posredstvom telefona ili imejla obavljaće se s ciljem sprovođenja preventivnih mera zaštite od virusa korona.

Produžen rok važenja invalidskih parking karata do 15. aprila

Sekretarijat za socijalnu zaštitu, u saradnji sa JKP „Parking servis”, produžio je rok važenja invalidskih parking karata do 15. aprila.

Reč je o parking kartama za kalendarsku 2019. godinu. Izdate su u „Parking servisu” svim korisnicima prava na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima na teritoriji Beograda, a na osnovu rešenja Sekretarijata za socijalnu zaštitu i u skladu s Pravilnikom o određivanju osoba koje mogu ostvariti pravo na besplatno korišćenje obeleženih parking mesta na javnim opštim parkiralištima.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.