Komunalne informacije

Foto: Beta

Komunalne informacije za 27. april

Naselje Cerak do 16 sati bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Čukarica, 27. aprila, od 8 do 16 sati bez vode će ostati potrošači u naselju Cerak. Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne, saopštavaju iz „Beogradskog vodovoda i kanalizacije”.

Na Novom Beogradu, potrošači u Ulici Omladinskih brigada od 15 do 23 i Bulevaru Crvene armije (između Ulice Đorđa Stanojevića i železničke pruge) ostaće bez vode od 8 do 18 sati zbog istih radova na opštini Novi Beograd.

Iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” mole potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru ovog javnog komunalnog preduzeća na telefon 3606-606, a kao i na internet-adresi www.bvk.rs.

Pojedine ulice na Starom gradu, Voždovcu, Novom Beogradu i u Zemunu u petak bez vode

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” obaviće tokom narednih nekoliko dana planirane radove na vodovodnoj mreži na Starom gradu, Voždovcu, u Zemunu i Novom Beogradu.

Planirani radovi na vodovodnoj mreži na opštini Stari grad dovešće do prekida u vodosnabdevanju potrošača iz pojedinih delova ove opštine. U petak i subotu, od 9 do 17 časova, vodu neće imati potrošači u Maršala Birjuzova (između Ulice carice Milice i prolaza ka Zelenom vencu).

Na Voždovcu u petak, 28. aprila, od 8.30 do 14 časova, vodu neće imati stanovnici Bulevara oslobođenja (neparna strana, između Autokomande i Ulice Koste Jovanovića), kao i potrošači iz ulica Koste Jovanovića, Milovana Marinkovića i Generala Anrija.

U Zemunu bez vode će u petak od 9 do 14 časova ostati potrošači iz naselja Busije, a na Novom Beogradu od 8.30 do 14 sati vodu neće imati potrošači u Ulici Omladinskih brigada 86, 88 i 90.

Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne s vodom za piće.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti na adresi www.bvk.rs.

Radno vreme prodavnica za prvomajske praznike

Za vreme prvomajskog praznika, zanatski, trgovinski i ugostiteljski objekti na teritoriji Beograda radiće prema utvrđenom prazničnom rasporedu, saopšteno je iz Sekretarijata za privredu.

Tako u nedelju, 30. aprila, dežurne prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati, na Praznik rada (1. maja) mogu biti zatvorene, dok u utorak, 2. maja, moraju da rade najmanje od 9 do 12 sati.

U dane provomajskih praznika nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni. Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale benzinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Dežurne prodavnice koje u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti u dane prvomajskih praznika mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju.

Suzbijanje krpelja na zelenim površinama

Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju sprovode od danas do petka, 28. aprila, od 10 do 15 časova, akciju suzbijanja krpelja na teritoriji Beograda.

Zbog predstojećih praznika očekuje se da veliki broj građana boravi u prirodi, pa je potrebno blagovremeno sprovesti tretman suzbijanja krpelja na svim većim izletištima, u parkovima, šumama i na ostalim zelenim površinama.

Iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju apeluju na građane da u slučaju boravka u prirodi nose svetlu odeću kako bi lakše uočili krpelje, ali i da koriste repelente, kao i da po povratku dobro pregledaju sebe i garderobu.

Redovno ispiranje vodovodne mreže na tri gradske opštine

Ekipe Beogradskog vodovoda i kanalizacije izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže na opštini na opštini Rakovica od ponedeljka 24. aprila do subote 29. aprila. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 22 do 6 sati osetiće sledeći potrošači:

– 24/25.04.2017. godine – u naselju Stara Rakovica i ulicama Topčiderskoj (od CS Topčider), Patrijarha Pavla i Patrijarha Dimitrija;
– 25/26.04.2017. godine – u naselju Resnik;
– 26/27.04.2017. godine – u naselju Miljakovac 1 i 2, na Kanarevom brdu i u Košutnjaku;
– 27/28.04.2017. godine – u Ulici kneza Višeslava i naseljima Vidikovac, Labudovo brdo i Petlovo brdo;
– 28/29.04.2017. godine – u naselju Rakovica i delu rejona oivičenim ulicama Kneza Višeslava, Slavka Rodića, Patrijarha Dimitrija i Crnojevića;

Ekipe ovog gradskog preduzeća izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže i na opštinama Novi Beograd i Surčin i to od ponedeljka 24. aprila do petka 28. aprila. Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode u vremenu od 6 do 14 sati osetiće sledeći potrošači:

– 24.04.2017. godine – u blokovima 44 i 45 i naselju Dr Ivan Ribar;
– 25.04.2017. godine – u blokovima 61, 62 i 63;
– 26.04.2017. godine – u naseljima Surčin, Dobanovci i Ugrinovci;
– 27.04.2017. godine – u naseljima Bečmen, Petrovčić, Bežanijska kosa (Treća Mesna zajednica);
–  28.04.2017. godine– u naseljima Jakovo, Boljevci i Progar;

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode. Mole se potrošači da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe, a ekipe Beogradskog vodovoda će se truditi da radove obave u što kraćem roku.

Radovi na redovnom ispiranju vodovodne mreže, koji se obavljaju nekoliko puta u toku godine, obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta, saopštavaju iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

„Bus plus” dopune za maj od utorka

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za maj počinje u utorak, 25. aprila, saopštavaju iz „Bus plus” sistema.

Oni podsećaju da korisnici personalizovanih „bus plus” kartica za lica preko 65 godina, kojima je trajanje kartice produženo do 30. juna, treba da izvade nove na nekom od prodajnih mesta za izdavanje personalizovanih kartica. Pomenute kartice, koje ističu do kraja juna, moraju da imaju uplaćenu godišnju elektronsku dopunu za 2017. u iznosu od 407 dinara, kako bi mogle da se koriste u javnom gradskom prevozu do isteka važenja same kartice.

Korisnici javnog prevoza svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta. Odgovore na sva dodatna pitanja građani mogu da dobiju u Korisničkom servisu „Bus plusa” putem telefona 011/7155-155, radnim danima od 8 do 17 časova.

Izmene režima saobraćaja zbog radova na ulicama

JKP „Beograd-put” izvodiće radove popravke kolovoza, pri čemu će doći do zatvaranja saobraćaja u Ulice Jaše Prodanovića, od Cvijićeve do Ulice Braće Grim i to od 18. do 30. aprila. Ovo preduzeće izvodiće i radove na redovnom održavanju u Ulici Ljutice Bogdana, na delu od Ulice dr Milutina Ivkovića do Sokobanjske. Radovi će se izvoditi bez saobraćaja u periodu od 18. aprila do 20. maja.

Tokom izvođenja radova vozila sa linija javnog prevoza 42, 59 i 78 će u oba smera, na delu od raskrsnice Ulica dr Milutina Ivkovića i Ljutice Bogdana do raskrsnice Ljutice Bogdana i Bulevara kneza Aleksandra Karađorđevića saobraćati ulicom dr Milutina Ivkovića i Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i dalje redovnim trasama. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljeno stajališta „Dinarska” u ulici dr Milutina Ivkovića u zoni raskrsnice sa Dinarskom ulicom, u smeru prema ulici Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića.

„Beograd-put” nastaviće sa izvođenjem radova na redovnom održavanju u Ulici Glavnoj, na delu od ulice Vuka Karadžića do Maksinog sokaka u naselju Bečmen (Surčin). Radovi će se izvoditi bez saobraćaja u periodu od 18. aprila do 20. maja.

Tokom izvođenja radova menja se režim rada linija JGP-a. Autobusi sa linije 604 će u smeru ka Prekoj kaldrmi, na delu od raskrsnice ulica 11. oktobra – Marka Milanovića do raskrsnice ulica Glavna – Bečmenskih ilegalaca, saobraćati sledećom trasom: 11. oktobra – Marka Milanovića – Stevana Radišića – Dobanovačka – Bečmenskih ilegalaca – Glavna. U smeru ka Surčinu, na delu od raskrsnice ulica Glavna – Ive Andrića do raskrsnice ulica 11. oktobra – Maksin sokak vozila će saobraćati sledećim saobraćajnicama: Glavna – Ive Andrića – Radeta Jotića – Nikole Tesle – Save Kovačevića – Maksin sokak – 11.oktobra.

Uslov za izvođenje radova je da izvođač obezbedi korekciju sledećih radijusa kako bi se vozilima javnog prevoza omogućilo bezbedno desno skretanje iz ulice Bečmenskih ilegalaca u Glavnu ulicu i iz ulice Glavna u ulicu Ive Andrića, navodi se u saopštenju.

Vozila JGP-a će duž trase koristiti sva postojeća stajališta i privremeno uspostavljena sledeća stajališta: u Glavnoj ulici, u zoni raskrsnice sa ulicom Bečmenskih ilegalaca u smeru ka Prekoj kaldrmi (neposredno po prelasku raskrsnice, gledajući iz pravca Surčina ka Prekoj kaldrmi), zatim u Ulici Stevana Radišića, u zoni raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića u smeru ka Prekoj kaldrmi (neposredno pre nailaska na raskrsnicu, gledajući iz pravca Surčina ka Prekoj kaldrmi) i u ulici Save Kovačevića, u zoni raskrsnice sa ulicom Nikole Tesle u smeru ka Surčinu (neposredno po prelasku raskrsnice, gledajući iz pravca Preke kaldrme ka Surčinu), precizira se u saopštenju.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.

Ostavite komentar