Komunalne informacije

Komunalne informacije za 15. oktobar

Radovi na vodovodnoj mreži u opštinama Savski venac i Zvezdara

Potrošači opštine Zvezdara ostaće bez vode u utorak, 15. oktobra, od 9 do 15 sati, saopštavaju iz JKP „Beogradski vodovod i kanaliztacija”.

Bez vode će ostati potrošači u ulicama Nikole Grulovića, Lipovačkoj, Živka Jovanovića, Cvetanova ćuprija, Stari vinogradi, Ladno brdo, Urvinskoj, Dolinskoj,  Buljubašina voda, Česmica,  Ristin potok, Milošev kladenac i u drugim ulicama.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom biće obezbeđene auto-cisterne.

Iz „Vodovoda” apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Od danas do subote, 19. oktobra, ispiranje vodovodne mreže će se sprovesti na opštini Savski venac usled čega će doći do kratkotrajnog zamućenja vode.

Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 22 do 6 sati osetiće sledeći potrošači:

– 14. i 15. oktobra – u ulicama između Brankovog mosta i Starog savskog mosta (Hercegovačka, Karađorđeva, Gavrila Principa, Balkanska, Admirala Geprata, Savska, Sarajevska i bočne ulice);
– 15. i 16. oktobra – u delu opštine Savski venac oivičenom ulicama Kneza Miloša, Masarikovom, Kralja Milana, Bulevarom oslobođenja i Bulevarom Franše d’ Eperea;
– 16. i 17. oktobra – u delu opštine Savski venac oivičenom Bulevarom Franše d’ Eperea, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i ulicama Neznanog junaka, Rajka Mitića i Ljutice Bogdana;
– 17. i 18. oktobra – u Bulevaru vojvode Mišića, ulicama Vase Pelagića i Sanje Živanovića, kao i u delu opštine Savski venac oivičenom Bulevarom vojvode Putnika i ulicama Užičkom i Teodora Drajzera;
– 18. i 19. oktobra – u delu opštine Savski venac oivičenom Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića i ulicama Mihaila Avramovića, Kraljice Ane, Crnotravskom i Neznanog junaka, kao i deo od Crpne stanice 15, duž Bulevara patrijarha Pavla do Gardijske i Topčiderske ulice.

Iz „Vodovoda” apeluju na potrošači da prethodno pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Planirani radovi na ispiranju vodovodne mreže obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta.

Sve dodatne informacije potrošači mogu dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Radovi u Teodora Drajzera i Užičkoj ulici

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, na snazi će biti izmene režima saobraćaja i zatvaranje saobraćaja u ulicama Teodora Drajzera i Užičkoj, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi će se izvoditi po fazama: u prvoj, od 14. do 28. oktobra biće izmenjen režim saobraćaja u Teodora Drajzera (ugao sa Užičkom), dok će u drugoj fazi, od 29. oktobra do 28. novembra biti zatvoren saobraćaj u Užičkoj (od Mike Ilića do Teodora Drajzera).

Izmena režima saobraćaja

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju desne kolovozne trake Koreničke ulice (gledano u smeru prema naselju Konjarnik), na delu od deonice dodatka trase puta A1 ka Ulici Vladimira Tomanovića, koja je sastavni deo izlivne rampe auto-puta iz smera Niša ka naselju Medaković, od 14. do 20. oktobra doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Linija 38 (smer prema Ustaničkoj ulici) će ​tokom izvođenja radova saobraćati ulicama Nikole Grulovića, Partizanskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Ustaničkom do okretnice „Šumice” i dalje redovnom trasom

Linije 38A i 70 (smer prema petlji „Mostar”) će saobraćati auto-putem za Niš, Ulicom Stefana Prvovenčanog do Autokomande i dalje redovnom trasom.

Linija 38L (smer prema petlji „Mostar”) će saobraćati auto-putem za Niš, Ulicom Stefana Prvovenčanog do mosta kod pošte na Dušanovcu i dalje redovnom trasom.

Osim gradskih linija, ovi radovi će uticati i na linije 352A, 353, 354B, 362, 366, 366A, 461 i 462 u prigradskom prevozu koje saobraćaju prema terminusu „Šumice” sa auto-puta preko Zaklopače, Smederevskog puta i Ustaničke ulice.

U suprotnom smeru sve navedene linije će saobraćati redovnom trasom.

Takođe, zbog izvođenja radova na izgradnji fekalne i kišne kanalizacije u ulicama Užičkoj i Teodora Drajzera doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se obavljati po fazama. Faza 1 predstavlja radove u desnoj saobraćajnoj traci Ulice Teodora Drajzera (smer prema Mostu na Adi), na delu od raskrsnice sa Užičkom ulicom do priključka prema bolnici, od 14. do 28. oktobra.

Tokom izvođenja radova za saobraćaj će biti slobodna saobraćajna traka u smeru prema Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića i vozila sa linija javnog prevoza će u tom smeru saobraćati redovnim trasama, dok će saobraćaj u suprotnom smeru biti izmenjen.

Linija 38A će saobraćati Ulicom Dragana Mancea, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevarom vojvode Putnika, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radnička”, Bulevarom vojvode Miošića, Bulevarom patrijarha Pavla i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta „Muzej Jugoslavije” i „Topčiderski park”.

Linija 49 će saobraćati Ulicom neznanog junaka, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevarom vojvode Putnika, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radnička”, Paštrovićevom ulicom i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta „Pedagoška akademija” i „Mostar”.

Linija 94 će saobraćati Ulicom neznanog junaka, Bulevarom kneza Aleksandra Karađorđevića, Bulevarom vojvode Putnika, Mostarskom petljom, Bulevarom vojvode Mišića, petljom „Radnička”, zatim preko Mosta na Adi i dalje redovnom trasom. Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti stajališta „Pedagoška akademija” i „Mostar”.

Kako navode iz ovog sekreterijata, tokom izvođenja radova na pregledu i popravci tramvajske pruge u zoni Topčiderske ulice (deo pruge kroz park), na deonici između restorana „Stara daščara” i tramvajske okretnice „Topčider” (oba smera), od 11.oktobra, u 22 sata do 14. oktobra, u 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova, tramvajska linija 3L1 će saobraćati na skraćenoj trasi do okretnice „Gospodarska mehana”, dok će linija 3A saobraćati na relaciji Savski trg – Kneževac.

Novo prodajno mesto „bus plus” kartica na Novom Beogradu

Prodajno mesto „bus plus” kartica koje se do sada nalazilo u Tržnom centru „Jugocentar” biće premešteno od ponedeljka, 14. oktobra na novu lokaciju, saopšteno je iz Sistema „Bus plus”.

Prodaja će biti izmeštena u prizemlje poslovne zgrade „Lukoil Srbija” u Bulevaru Mihajla Pupina 165d na Novom Beogradu.

Radno vreme ostaje nepromenjeno – od 8 do 18 časova radnim danima, subotom od 8 do 14 časova.

Izmene režima saobraćaja

Tokom radova koje izvode „Elektromreže Srbije” a.d. u periodu od 2. oktobra do 18. novembra biće izmenjen režim saobraćaja u ulicama Gavrila Principa, Balkanskoj i Admirala Geprata, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi će se izvoditi po fazama i podfazama:

– Faza 3a: Izmena režima saobraćaja u Admirala Geprata kod raskrsnice sa Balkanskom i   Admirala Geprata (radovi na kolovozu i trotoaru), u periodu od 02.10. do 14.11.2019.
– Faza 3 (prelaza „Balkanska“), podfaza A: Izmena režima saobraćaja u Balkanskoj ugao sa   Gavrila Principa, u periodu od 06.10. do 14.10.
– Faza 3 (prelaza „Balkanska“), podfaza B: Izmena režima saobraćaja u Balkanskoj ugao sa   Admirala Geprata, u periodu od 15.10. do 23.10.
– Faza 3 (prelaza „Admirala Geprata“), podfaza A: Izmena režima saobraćaja u Admirala Geprata kod raskrsnice sa Balkanskom, u periodu od 08.10. do 15.10.
– Faza 3 (prelaza „Admirala Geprata“), podfaza B: Izmena režima saobraćaja u Admirala Geprata kod raskrsnice sa Balkanskom, u periodu od 16.10. do 23.10.
– Faza 3b: Izmena režima saobraćaja u Gavrila Principa od Balkanske do Mihaila Bogićevića (radovi na kolovozu i trotoaru), u periodu od 02.10. do 12.11.
– Faza 3v: Izmena režima saobraćaja u Gavrila Principa između ulica Ličke i Mihaila Bogićevića (radovi na kolovozu i trotoaru), u periodu od 12.10. do 18.11.

Iz ovog sekretarijata takođe saopštavaju da će tokom radova koje izvodi JKP „Beograd put”, u periodu od 4.10. u 22 do 5.10. u 6 sati biti zatvorena za saobraćaj Uzun Mirkova ulica.

Izmene u režimu saobraćaja zbog radova

Režim saobraćaja u Ulici dr Milutina Ivkovića biće izmenjen tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane”, a koje se izvode po fazama, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Faza 28: Izmena režima saobraćaja u Ulici dr Milutina Ivkovića između Dinarske i Maglajske ulice (radovi na trotoaru i kolovozu), u periodu  od 28. septembra do 17.oktobra. Faza 29: Izmena režima saobraćaja u Ulici dr Milutina Ivkovića između Dinarske i Maglajske ulice (radovi na trotoaru i kolovozu), u periodu od 18.oktobra do 27. oktobra.

Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd put”, od 30. septembra do 5. oktobra za saobraćaj će biti zatvorene Ulica Vase Čarapića  i Studentski trg na deonici od Vase Čarapića do Uzun Mirkove, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Izmene u saobraćaju

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, za saobraćaj će po fazama biti zatvoren Bulevar mladih (u Železniku). Faza IV a obuhvatiće zatvaranje saobraćaja u Bulevaru mladih od Radnih akcija do Titove, u periodu od 15. septembra do 26. oktobra, dok će faza IV b obuhvatiti zatvaranje saobraćaja u Bulevaru mladih od Titove do Udarnih brigada, u periodu od 27. oktobra do 14. novembra.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.