U trendu

Komunalne informacije

Komunalne informacije za 16. jul

Bez vode potrošači na opštini Barajevo

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Barajevo, u utorak, 16. jula, od 8 do 20 sati bez vode će biti potrošači u naselju Šiljakovac, saopštavaju iz  JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Suzbijanje komaraca u tri opštine

Ekipe Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju će danas od 19 sati vršiti suzbijanje odraslih formi komaraca na teritoriji delova opština Zemun, Novi Beograd i Čukarica, saopšteno je iz ovog zavoda.

Akcija će se obaviti ukoliko vremenski uslovi budu povoljni.

Iz Zavoda za biocide i medicinsku ekologiju apeluju na pčelare da preduzmu potrebne mere kako bi zaštitili pčele tokom sprovođenja tretmana.

Bez vode potrošači na opštini Stari grad

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Stari grad, u sredu, 17. jula, od 8 do 24 sata bez vode će biti potrošači u ulicama Cara Dušana, Skadarskoj, Kneginje Ljubice, Vase Čarapića i na Trgu republike, saopštavaju iz  JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđena je auto-cisterna.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Izmena režima saobraćaja u Sarajevskoj ulici

Zbog radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane”, režim saobraćaja je izmenjen  do 19.  jula u Sarajevskoj ulici, i to na uglu sa Durmitorskom, saopštavaju iz Sekreterijata za saobraćaj.

Radi se po fazama, tako da će do izmena u saobraćaju doći u istoj ulici između ulica Drinske i Durmitorske od 20. do 29. jula. Režim saobraćaja će biti izmenjen i na uglu sa Drinskom ulicom, i to u dve faze, od 30. jula do 8. avgusta i od 9. do 12. avgusta.

Radovi u ulicama Miška Kranjca i Semjuela Beketa

Ulica Miška Kranjca, od Patrijarha Dimitrija do Pilota Mihajla Petrovića, za saobraćaj će biti zatvorena do 17. jula, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Zbog rodova koje izvodi JKP „Beograd-put”, za saobraćaj će do 20. jula biti zatvorena i Ulica Semjuela Beketa, od Matice srpske do Ulice Koste Nađa.

Izmena režima saobraćaja u tri opštine

Tokom radova koje izvodi „EPS Distribucija” biće izmenjen režim saobraćaja u pojedinim ulicama, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj. Reč je o radovima na ukidanju postojećih nadzemno-podzemnih deonica vodova na teritoriji opština Rakovica, Voždovac i Zvezdara.

Saobraćaj je izmenjen u Vukasovićevoj ulici, Ivana Mičurina, Borskoj, Bahtijara Vagabzade, Baštovanskoj, Bebelovoj, Voždovački kružni put, Braće Jerković, Svetozara Radojčića, Braće Srnić i Cvetanovoj ćupriji. Radi se po fazama do 12. oktobra.

Radovi u Marijane Gregoran i Cerskoj ulici

Ulica Marijane Gregoran, od Vojvode Micka Krstića do Juhorske, zatvara se za saobraćaj  do 15. avgusta, najavljeno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Deo ove ulice biće zatvoren za saobraćaj za vreme radova na redovnom održavanju ulice, koje izvodi JKP „Beograd-put”.

Tokom radova na redovnom održavanju ulice, za saobraćaj će biti zatvorena Cerska ulica, od Đerdapske do Jadranske, od danas do 4. avgusta.

Radovi u Južnom bulevaru

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane”, do 30. jula biće izmenjen režim saobraćaja u Južnom bulevaru, od Ulice Maksima Gorkog do Ulice Milorada Mitrovića, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi će biti izvođeni po fazama na sledeći način:

– Faza 4 trajaće od 20. juna do 4. jula i do izmene u režimu saobraćaja doći će u Južnom bulevaru, na uglu sa Ulicom Maksima Gorkog;
– Faza 3 će trajati od 5. do 12. jula i doći će do izmene u režimu saobraćaja u Južnom bulevaru, kod raskrsnice sa Ulicom Milorada Mitrovića;
– Faza 1 trajaće od 13. do 27. jula i doći će do izmene režima saobraćaja u Južnom bulevaru, kod raskrsnice sa Ulicom Maksima Gorkog.
– Faza 2 će trajati od 28. do 30. jula i doći će do izmene u režimu saobraćaja u Južnom bulevaru, kod raskrsnice sa Ulicom Maksima Gorkog.

Izmene na linijama JGP-a tokom radova u ulicama Kraljice Marije i 27. marta

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji ulica Kraljice Marije i 27. marta, na delu između Ruzveltove i Takovske ulice (bez raskrsnica) doći će do promene trasa linija JGP-a.

Tramvajske linije 6 i 14 se pojačavaju, tramvajska linija 2L1 delimično menja trasu i od Vukovog spomenika nastavlja ulicama Ruzveltovom i Mije Kovačevića do Omladinskog stadiona, a tramvajske linija 5 i 10 se privremeno ukidaju.

Uspostavlja se privremena autobuska linija 5A (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Vukov spomenik) čija će trasa biti: terminus „Dorćol” /SRC „Milan Gale Muškatirović” –Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Džordža Vašingtona –  Takovska – Bulevar kralja Aleksandra – Vukov spomenik.
Autobuska linija 65 će u zoni radova saobraćati ulicama Svetog Nikole, Ruzveltovom, Bulevarom kralja Aleksandra, Trg Nikole Pašića, Dečanskom, Terazijski tunel i dalje redovnom trasom.

Autobuska linija 77 će u zoni radova saobraćati ulicama: Dimitrija Tucovića, Cvijićevom, Jaše Prodanovića, Takovskom, Svetogorskom i dalje redovnom trasom. Autobuska linija 79 će u zoni radova saobraćati ulicama: Dimitrija Tucovića, Cvijićevom, Jaše Prodanovića, Takovskom, Džordža Vašingtona i dalje redovnom trasom. Sve navedene trase su iste za oba smera kretanja.

Vozila će na izmenjenim delovima trasa koristiti postojeća stajališta javnog prevoza i privremeno stajalište „Takovska”  za linije 5A i 79 u Ulici Džordža Vašingtona, neposredno ispred ulaza u OŠ „Vuk Karadžić”, oko 50 metara nakon raskrsnice sa Takovskom ulicom.

Sva stajališta koja su obuhvaćena zonom radova biće privremeno ukinuta, a korisnicima javnog prevoza se preporučuje da uz manje pešačenje koriste alternativne veze u susednim ulicama i to na sledeći način: za stajalište „Mašinski fakultet” u Ulici kraljice Marije alternativa je stajalište „Vukov spomenik” u Ruzveltovoj ulici (linije 2L1, 5A, 12L, 25, 25P, 27, 32, 65, 66 i EKO1) i u toj zoni stajalište u Bulevaru kralja Aleksandra za linije 6, 7 i 14; za stajalište „Palilulska pijaca” u Ulici 27. marta alternative su stajališta „27. marta” u Starine Novaka (linije 33 i 48 koje omogućuju vezu sa Cvijićevom ulicom i Bulevarom kralja Aleksandra) i uz manje pešačenje stajalište „27. marta” u Takovskoj ulici (linije 5A, 23, 40, 77 i 79); za stajalište „Takovska” u Ulici 27. marta alternative su stajališta u neposrednoj blizini u Takovskoj ulici i u Džordža Vašingtona (linije 5A, 23, 40, 77 i 79).

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.