Komunalne informacije

Komunalne informacije za 21. avgust

Izmene u režimu saobraćaja zbog radova

Tokom radova na izgradnji priključka na vodovodnu i kanalizacionu mrežu koje izvodi „Shopping Center IV” d.o.o, od 15. avgusta do 2. septembra biće izmenjen režim saobraćaja u Mis Irbijevoj, od Vojislava Ilića do Križanićeve, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj. Naime, saobraćaj će se obavljati jednosmerno od Vojislava Ilića ka Križanićevoj, dok će za suprotan smer vozači koristiti Križanićevu i Velikomoravsku ulicu.

Tokom produženja radova na održavanju kolovoza koje izvodi JKP „Beograd-put”, od 16. do 31. avgusta za saobraćaj će biti zatvorena raskrsnica ulica Carice Milice i Topličinog venca, dok će izmenjen režim saobraćaja biti u ulicama Cara Lazara, Gračaničkoj, Carice Milice, Čubrinoj (od Ivan Begove do Vuka Karadžića) i Ivan Begovoj (od Čubrine do Gračaničke).

Zbog radova na redovnom održavanju kolovoza koje izvodi JKP „Beograd-put”,  za saobraćaj će do 15. septembra biti zatvoren Bulevar vojvode Putnika, od Topčiderske zvezde do Petra Čajkovskog, dok će do 25. septembra biti izmenjen režim saobraćaja u Teodora Drajzera, od broja 36 do Vojvode Putnika tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane”.

Izmene režima saobraćaja u pojedinim ulicama

Tokom izvođenja radova na rekonstrukciji i uređenju ulica Džordža Vašingtona i Cara Dušana (deo između Bulevara despota Stefana i Francuske) od 16. avgusta do 7. novembra, kao i polovina raskrsnice ulica Bulevar despota Stefana i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Trgu republike) i polovina raskrsnice ulica Takovska i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Pančevačkom mostu) od 16. do 26. avgusta doći će do promena u radu linija javnog prevoza, najavljeno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Vozila sa linije javnog prevoza 5A (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“ – Vukov spomenik) će kao i u prethodnom periodu saobraćati na trasi: Terminus Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“, Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Francuska, Braće Jugović, Dečanska, Trg Nikole Pašića, Bulevar kralja Aleksandra, Vukov spomenik.

Vozila sa linije javnog prevoza 79 će u zoni radova saobraćati ulicama: Terminus Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović“, Tadeuša Košćuška, Cara Dušana, Venizelosova, Poenkareova, Cvijićeva, Dimitrija Tucovića i dalje redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova u zonama raskrsnica ulica Bulevar despota Stefana i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Trgu republike) i ulica Takovska i Džordža Vašingtona (desna strana gledano u smeru ka Pančevačkom mostu), doći će do zauzeća polovine kolovoza u zoni raskrsnica, zbog čega će se vozila javnog prevoza kretati dvosmerno preostalom širinom kolovoza, pri čemu će biti primenjen sledeći režim rada linija javnog prevoza:     privremeno se ukida trolejbuska linija 40 i umesto nje će saobraćati autobuska linija 40A na relaciji Zvezdara – Banjica 2, linije 33 i 48 se vraćaju na svoje redovne trase.

Privremeno se izmešta stajalište „27.marta“ (smer prema Pančevačkom mostu) za linije javnog prevoza 23, 40A i 77 na lokaciju koja se nalazi oko 30 metara posle raskrsnice sa ulicom Dallmatinska, kao i stajalište „Džordža Vašingtona“ (smer prema Pančevačkom mostu) za linije javnog prevoza 16, 27E, 32E, 35, 43, 58, 95, 96 na lokaciju koja se nalazi oko 45 metra nakon postojeće lokacije.

Tokom izvođenja radova na priključenju na vodovodnu i kanalizacionu mrežu tržnog centra na uglu ulica Vojislava Ilića i Mis Irbijeva od 15. avgusta do 2. septembra doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Radovi će se izvoditi po fazama i to: Faza 1 od 15. do 24. avgusta, Faza 2 od 25. avgusta do 2. septembra.

Tokom izvođenja radova u obe faze, vozila javnog prevoza će saobraćati na sledeći način: Vozila sa linije 20 će u smeru ka Mirijevu saobraćati redovnom trasom, dok će u smeru ka Velikom Mokrom Lugu saobraćati ulicama Mis Irbijeva, Križanićeva, Velikomoravska, Vojislava Ilića i dalje redovno.

Vozila sa linije 21A će u smeru ka Učiteljskom naselju saobraćati u skladu sa trasom definisanom u sklopu radova na Trgu republike (Vojislava Ilića, Mis Irbijeva…), dok će u smeru ka gradu saobraćati ulicama Mis Irbijeva, Križanićeva, Velikomoravska, Vojislava Ilića i dalje u skladu trasom definisanom u sklopu radova na Trgu republike.

Tokom izvođenja radova u obe faze, umesto stajališta „Rimska“, vozila sa linije 20 će u smeru prema Velikom Mokrom Lugu koristiti stajalište „Rimska“, koje u postojećem režimu koriste vozila sa linija 19 i 29, dok će vozila sa linije 21A u smeru prema gradu koristiti privremeno stajalište „Vojislava Ilića 1“ u ulici Velikomoravska, oko 30 metara ispred raskrsnice sa Ulicom Vojislava Ilića. Osim toga, tokom izvođenja radova u fazi 2 biće ukinuto stajalište „Rimska“ za obe linije u smeru prema Učiteljskom naselju i Mirijevu.

Tokom izvođenja radova na izgradnji fekalne kanalizacije u ulici Majora Zorana Radosavljevića od 17. avgusta do 15. oktobra, doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopštavaju iz Sekreterijata za javni prevoz.

U tom periodu doći će do potpunog zatvaranja Ulice Majora Zorana Radosavljevića na delu od Ulice majke Jugovića (uključujući i samu raskrsnicu) do Ulice carice Jelene u naselju Batajnica.

Kako navode, linija 73 saobraćaće u smeru prema Batajnici ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Stevana Dubajića, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanjevića, Matrozova, Batajnica (Železnička stanica), dok u smeru prema Zemunu ulicama Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada, Braće Smiljanić, Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovno.

Linija 702 saobraćaće u smeru prema Busijama redovno, dok u smeru prema Batajnici ulicama Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada, Braće Smiljanića, Braće Savić, Kralja Radoslava i dalje redovno.

Linija 703 saobraćaće u smeru prema Ugrinovcima redovno, dok u smeru prema Zemunu ulicama Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada, Braće Smiljanića, Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovno.

Linije 706 i 706E saobraćaće u smeru prema Batajnici ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Stevana Dubajića, Kralja Radoslava, Vojvode Nikole Stanjevića, Matrozova, Carice Jelene, Pukovnika Milenka Pavlovića i dalje redovno, dok u smeru prema Zemunu ulicama Pukovnika Milenka Pavlovića, Carice Jelene, Jovana Brankovića, Save Grkinića, Vojvođanskih brigada, Braće Smiljanića, Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovno.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti postojeća, kao i novouspostavljeno stajalište, „Batajnica (centar)“, u ulici Jovana Brankovića, na postojećoj poziciji međumesnog stajališta u zoni lokalnog vatrogasnog doma za linije 73, 702, 703, 706 i 706E.

Tokom izvođenja radova na pregledu i popravci tramvajske pruge u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 405A od 17. do 19. avgusta od 00.30 do 3.30 časova doći će do promena u radu linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova tramvajske linije 6, 7 i 14 će saobraćati na skraćenoj trasi do stare okretnice.

Promena režima rada linija javnog prevoza

Redovno održavanje Ulice Ratka Mitrovića, na delu od Jablaničke ulice do Kneza Višeslava, prouzrokovaće do 25. avgusta promene u radu linija javnog prevoza 37, 50, 89 i 57, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Tokom izvođenja radova u ovoj ulici, vozila sa linija 37 i 50 saobraćaće u oba smera sledećom trasom: Pilota Mihaila Petrovića – Cerski venac – Vinogradski venac –  Jablanička – Ratka Mitrovića i dalje redovnom trasom.

Vozila sa linije 89 će saobraćati u oba smera sledećom trasom: Patrijarha Joanikija – Pilota Mihaila Petrovića – Cerski venas – Vinogradski venac – Jablanička – Ratka Mitrovića i dalje redovnom trasom.

Trasa vozila sa linije 57 je sledeća: Žarkovačka – Blagoja Parovića – Kneza Višeslava – Pilota Mihaila Petrovića – Cerski venac – Vinogradski venac –  Jablanička – Ratka Mitrovića i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Prijava kvarova na grejnim instalacijama trenutno putem broja 065/2093-100

Zbog kvara na telekomunikacionoj mreži, fiksni brojevi telefona dispečerskog centra-službe za prijem reklamacija „Beogradskih elektrana“ trenutno nisu u funkciji, saopštili su iz tog preduzeća.

Potrošači će do daljeg moći da prijave kvar na grejnim instalacijama, odnosno curenje vode iz instalacija ili prekid u snabdevanju potrošnom toplom vodom isključivo na broj telefona 065/2093-100.

Otklanjanje kvara je u toku i očekuje se da će redovne telefonske linije za prijavu reklamacija (curenje vode iz instalacija na 011/ 2093-100 i prekid u snabdevanju potrošnom toplom vodom na 011/2093-011 ) biti osposobljene u subotu, 10.avgusta 2019. do kraja dana, navodi se u saopštenju.

Izmene linija javnog prevoza

Zbog promene dinamike izvođenja radova na izgradnji fekalne kanalizacije u Ulici majora Zorana Radosavljevića, na delu od Ulice Stevana Dubajića do Majke Jugovića u naselju Batajnica, od 2. avgusta u 9 časova do 31. avgusta linije javnog prevoza će saobraćati izmenjenim trasama.

Kako je najavljeno iz Sekretarijata za javni prevoz, linija 700 vraća se na redovnu trasu, linija 702, smer prema naselju Busije, saobraćaće redovnom trasom, dok će u smeru prema Batajnici saobraćati ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Majke Jugovića, Kralja Radoslava i dalje redovnom trasom ka okretnici „Batajnica železnička stanica”.

Linija 703 redovno saobraća do Ugrinovaca, odnosno ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Stevana Dubajića, Kralja Radoslava, Matrozovom i dalje redovnom trasom do Ugrinovaca, dok u smeru prema Zemunu ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Majke Jugovića, Kralja Radoslava, Stevana Dubajića i dalje redovnom trasom.

Linije 73, 706 i 706E, smer prema Batajnici, ići će ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Stevana Dubajića, Kralja Radoslava, Majke Jugovića i dalje redovnom trasom, a prema gradu ulicama Majora Zorana Radosavljevića, Majke Jugovića, Kralja Radoslava, Stevana Dubajića, Majora Zorana Radosavljevića i dalje redovnom trasom.

Zbog izvođenja radova na redovnom održavanju kolovoza i trotoara u Ulici narodnog fronta u Malom Mokrom Lugu, na delu od Prvomajske ulice do kućnog broja 84, od 7. do 8. avgusta doći će do promene rada linija javnog prevoza.

Tokom izvođenja radova doći će do potpunog zatvaranja Ulice narodnog fronta, na predmetnoj deonici, zbog čega će vozila sa linije javnog prevoza 310 od stajališta „Mali Mokri Lug (crkva)” saobraćati trasom: 20. oktobra – Partizanska – Bulevar kralja Aleksandra – Ustanička i dalje redovnom trasom.

Vozila će na izmenjenom delu trase koristiti sva postojeća stajališta.

Radovi u Šilerovoj i na Severnoj tangenti

Sekretarijat za saobraćaj saopštio je da će tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane” za saoraćaj biti zatvoren deo Šilerove, u zoni Zagorske ulice. Radovi će trajati od 1. do 15. avgusta.

Takođe, do 1. decembra izmenjen je saobraćaj na Severnoj tangenti zbog postavljanja zaštitne ograde, dodaje se u saopštenju.

Izmene u režimu javnog prevoza tokom radova na rekonstrukciji ulica Džordža Vašingtona i Cara Dušana

Rekonstrukcija i uređenje ulica Džordža Vašingtona (deo između ulica Takovske i Skadarske) i Cara Dušana (deo između ulica Skadarske i Francuske), kao i desne polovine kolovoza Bulevara despota Stefana (smer prema Pančevačkom mostu) u zoni raskrsnice sa Ulicom Džordža Vašingtona, prouzrokovaće promene u režimu rada linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekreterijata za javni prevoz.

Radovi će se izvoditi na deonici C3 – deo između Takovske ulice i Bulevara despota Stefana, kao i na desnoj polovini kolovoza Bulevara despota Stefana (smer prema Pančevačkom mostu) u zoni raskrsnice sa Ulicom Džordža Vašingtona od 26. jula do 7. novembra, kao i na deonici C4 – deo između Bulevara despota Stefana i Francuske ulice od 9. avgusta do 7. novembra.

Tokom izvođenja radova, od 26. jula do 8. avgusta biće primenjen sledeći režim rada linija javnog prevoza – vozila sa linije javnog prevoza 5A (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Vukov spomenik) saobraćaće trasom: terminus Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Francuska – Braće Jugović – Dečanska – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra – Vukov spomenik; vozila sa linije javnog prevoza 79 će u zoni radova saobraćati trasom: terminus Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Džordža Vašingtona – Bulevar despota Stefana – Cvijićeva – Dimitrija Tucovića i dalje redovnom trasom.

Od 9. avgusta do 7. novembra biće primenjen sledeći režim rada linija javnog prevoza – vozila sa linije javnog prevoza 5A (Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Vukov spomenik) će kao i u prethodnom periodu saobraćati trasom: terminus Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana – Francuska – Braće Jugović – Dečanska – Trg Nikole Pašića – Bulevar kralja Aleksandra – Vukov spomenik; vozila sa linije javnog prevoza 79 će u zoni radova saobraćati trasom: terminus Dorćol /SRC „Milan Gale Muškatirović” – Tadeuša Košćuška – Cara Dušana –  Venizelosova – Poenkareova – Cvijićeva – Dimitrija Tucovića i dalje redovnom trasom.

Sledeći režim rada linija noćnog prevoza biće primenjen od 26. jula do 7. novembra – linija broj 27N – izmešta se polazno stajalište „Trg republike” na lokaciju polaznog stajališta za dnevnu liniju broja 27 i dalje saobraća u oba smera ulicama Braće Jugovića, Dečanskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Ruzveltovom i dalje redovnom trasom; linija broj 32N zadržava postojeće polazno stajalište „Trg republike” (polazno za liniju broj 27) i dalje saobraća u oba smera ulicama Braće Jugovića, Dečanskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Ruzveltovom i dalje redovnom trasom; linija 304N – izmešta se polazno stajalište „Trg republike” na lokaciju polaznog stajališta za dnevnu liniju broj 27 i dalje saobraća u smeru prema Ritopeku ulicama Braće Jugovića, Dečanskom, Bulevarom kralja Aleksandra, Takovskom i dalje redovnom trasom, dok će u smeru prema Trgu republike saobraćati ulicama Svetogorskom, Makedonskom, Braće Jugović, Francuskom, Trg republike.

Linija 401N saobraćaće u oba smera ulicama Cara Dušana, Francuskom, Trg republike (polazno za liniju broj 96), Dečanskom, Trg Nikole Pašića, Bulevarom kralja Aleksandra, Beogradskom i dalje redovnom trasom.

Ukidaju se privremena stajališta „Glavna pošta 1” u zoni Ambasade Republike Češke i „Takovska” u zoni OŠ „Vuk Karadžić” koja su koristila vozila sa linije 5A na izmenjenom delu trase.

Osim ovoga, važiće privremeni režim koji je uspostavljen tokom izvođenja radova u ulicama Kraljice Marije i 27. marta, na delu od Ruzveltove do Takovske.

Za saobraćaj zatvorene ulice Marijane Gregoran, Milorada Popovića i Ulica 1. maja

Ulica Milorada Popovića i Ulica 1. maja u Železniku biće zatvorene zbog radova koje izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”  do 15. septembra, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Takođe, za saobraćaj će do 1. septembra biti zatvorena Ulica Marijane Gregoran, od Ulice Vojvode Micka Krstića do stare okretnice u Ulici hunskih radnika zbog radova koje izvodi JKP „Beograd-put”.

Izmena režima saobraćaja u tri opštine

Tokom radova koje izvodi „EPS Distribucija” biće izmenjen režim saobraćaja u pojedinim ulicama, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj. Reč je o radovima na ukidanju postojećih nadzemno-podzemnih deonica vodova na teritoriji opština Rakovica, Voždovac i Zvezdara.

Saobraćaj je izmenjen u Vukasovićevoj ulici, Ivana Mičurina, Borskoj, Bahtijara Vagabzade, Baštovanskoj, Bebelovoj, Voždovački kružni put, Braće Jerković, Svetozara Radojčića, Braće Srnić i Cvetanovoj ćupriji. Radi se po fazama do 12. oktobra.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.