Komunalne informacije

Komunalne informacije za 20. april

Očitavanje vodomera za vikend u Vrčinu

Ekipe JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” očitavaće u subotu i nedelju, 20. i 21. aprila, vodomere u naselju Vrčin, saopšteno je iz ovog preduzeća.

„Vodovod” apeluje na stanovnike ovog naselja i vlasnike vikendica da izađu u susret čitačima BVK i tako pomognu da ova akcija protekne u atmosferi međusobne saradnje. U slučaju loših vremenskih uslova, akcija će biti odložena za prvi naredni period kada vremenski uslovi budu prihvatljivi za očitavanje.

Potrošači bi trebalo da omoguće pristup vodomernim skloništima (šahtovima, podrumima…), da vodomerna mesta budu dostupna i čista, da kapije dvorišta ili podruma, u kojima se vodomeri nalaze, budu otključana, da vozila budu parkirana van šahtova i na taj način doprinesu efikasnom očitavanju vodomera.

Saradnjom „Vodovoda” i potrošača unapređuje se kvalitet usluga na obostrano zadovoljstvo. Zajedničkom akcijom, vodomeri će biti očitani u najkraćem mogućem periodu, a računi pravovremeno dostavljeni potrošačima. Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti na veb-adresi www.bvk.rs.

Radovi u ulicama Antifašističke borbe i Đorđa Stanojevića

Tokom radova na uređenju saobraćajnice, koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda, biće izmenjen režim saobraćaja od 18. aprila  do 4. juna u Ulici Đorđa Stanojevića, od Ulice Marka Hristića do Bulevara Milutina Milankovića, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Tokom radova koje izvodi Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda biće izmenjen režim saobraćaja u Ulici antifašističke borbe do 19. aprila.

Radovi u Trebevićkoj ulici i Nedeljka Čabrinovića

Ulica Trebevićka od broja 33 do 34 biće zatvorena za saobraćaj zbog radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane”, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Ova ulica biće zatvorena po fazama, tako da će u prvoj fazi od 15. aprila do  14. maja biti zatvorena ulica od broja 33 do ulaza i izlaza u Zavod za biocide i medicinsku ekologiju. U drugoj fazi radova u periodu od 15. do 24. maja za saobraćaj će biti zatvoren deo kod ulaza i izlaza u Zavod.

Ulica Nedeljka Čabrinovića od broja 55 do Ulice Beogradskog bataljona biće zatvorena za saobraćaj do 22. aprila.

Radovi na održavanju Resavske ulice

Resavska ulica, od Nemanjine do Pasterove ulice, biće zatvorena za saobraćaj do 5. maja, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Ulica neće biti otvorena za saobraća zbog radova na redovnom održavanju koje izvodi JKP „Beograd put”.

Trg republike zatvoren, izmene u saobraćaju

Druga faza radova na Trgu republike počinje 1.aprila zbog čega će Kolarčeva ulica biti zatvorena za putnički saobraćaj i javni gradski prevoz.

Gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović izjavio je da veliki projekti, kao što je rekonstrukcija glavnog gradskog trga, zahtevaju zatvaranje pojedinih ulica i izmene u saobraćaju i ističe da će gradska vlast uložiti sve napore da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja.

Rafailović podseća da je Trg republike jedno od glavnih saobraćajnih čvorišta u prestonici, tako da je bilo neophodno da se zbog radova uvede privremeni režim saobraćaja koji će, kako kaže, uticati na navike građana.

To su neminovnosti i zato se izvinjavamo našim sugrađanima i apelujemo na njih da imaju razumevanja za ono što radimo. Godinama unazad se nisu radili ovako ozbiljni projekti koji zahtevaju da se zatvaraju ulice i uvodi privremeni režim saobraćaja – rekao je Rafailović.

On je savetovao vozačima da od danas iz pravca Slavije ka Trgu republike i Terazijskom tunelu koriste alternativne pravce, kao što su ulice Svetozara Markovića, Kneza Miloša i Bulevar kralja Aleksandra.

Napomenuo je i da će Ulica braće Jugovića, u potezu kraj Doma vojske, biti dvosmerna za razliku od dosadašnjeg režima i da će biti dozvoljeno skretanje iz Francuske ulice ka tunelu i Bulevaru kralja Aleksandra.

– Da bi se rasteretio tunel, iz pravca Brankovog mosta dozvoljeno je skretanje u Prizrensku ulicu do Terazija, odakle se može skrenuti desno ka Ulici kralja Milana ili levo ka Trgu Nikole Pašića – objasnio je Rafailović.

Izmenjen je i režim javnog prevoza, a okretnica za autobuse i trolejbuse je izmeštena sa Studentskog trga kod Palate „Albanija”, gde će biti polazna stanica za autobusku liniju 31 i još dve linije koje će saobraćati do Slavije.

Rafailović je naveo da će do sredine juna trolejbusi imati poseban režim saobraćaja preko privremeno izgrađene mreže, te da od 7 do 20 neće biti u saobraćaju kako bi se u tom periodu odvijali radovi na Trgu republike.

Takođe će biti skraćene trase za trolejbuske linije 21, 22 i 29, koje će saobraćati do Slavije.

Rafailović je podsetio da se, osim na Trgu republike, trenutno izvode radovi i na Topličinom vencu i dodao da će uskoro početi radovi u ulicama Kraljice Marije i Cara Dušana kada će, takođe, biti uvedene određene izmene u saobraćaju.

Građani treba da razumeju da tako zahtevni radovi podrazumevaju zatvaranje ulica i izmene u saobraćaju. Mi se trudimo da promene budu minimalne i da građani što manje trpe – rekao je Rafailović.

Naglasio je da će gradska vlast uložiti sve napore da radovi na Trgu republike i na Topličinom vencu budu završeni u roku i da se do 1. septembra ponovo uspostavi redovan režim saobraćaja u centru Beograda.

Zatvaranje i izmena saobraćaja u pojedinim ulicama u Zemunu

Tokom radova koje izvode JKP „Beogradske elektrane”, na snazi će biti zatvaranje za saobraćaj i izmene režima saobraćaja u ulicama Gornjogradskoj, Ugrinovačkoj, Svetotrojčinoj i Dobanovačkoj od 23. marta. do 23. juna, po fazama, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Faza 14 a – zatvaranje saobraćaja u Svetotrojčinoj ulici, kod raskrsnice sa Dobanovačkom, od 23. marta do 4. jula;
Faza 14 b – zatvaranje saobraćaja u Svetotrojčinoj ulici, kod raskrsnice sa Ugrinovačkom, od 5. do 17. aprila;
Faza 16 – izmena režima saobraćaja u Ugrinovačkoj ulici, kod raskrsnice sa Svetotrojčinom, od 18. do 25. aprila;
Faza 17 – izmena režima saobraćaja u Ugrinovačkoj ulici, između ulica Svetotrojčine i Gornjogradske, od 3.  do 7. maja;
Faza 18 – izmena režima saobraćaja u Ugrinovačkoj ulici, ugao sa Gornjogradskom, od 8. do 15. maja;
Faza 19 – izmena režima saobraćaja u Gornjogradskoj ulici, ugao sa Ugrinovačkom, od 16. do 30. maja;
Faza 20 – zatvaranje saobraćaja u Gornjogradskoj ulici, kod raskrsnice sa Ugrinovačkom, od 31. maja do 4. juna;
Faza 21 – izmena režima saobraćaja u Gornjogradskoj ulici, između Ugrinovačke, Dragana Rakića i Ohridske, od 5. do 11. juna;
Faza 22 – zatvaranje saobraćaja u Gornjogradskoj ulici, između Ugrinovačke, Dragana Rakića i Ohridske, od 12.  do 15 juna;
Faza 23 – zatvaranje saobraćaja u jednom smeru u Gornjogradskoj ulici, ugao sa ulicama Dragana Rakića i Ohridskom (smer ka Ugrinovačkoj) i izmena režima saobraća u raskrsnici ulica Gornjogradske, Dragana Rakića i Ohridske, od 16. do 23. juna.

Radovi u Tadeuša Košćuška

Tokom radova na održavanju koje izvodi JP „Putevi Beograda”, režim saobraćaja biće izmenjen u delu Ulice Tadeuša Košćuška.

Kako je saopštio Sekretarijat za saobraćaj, izmena se odnosi na deonicu kod podvožnjaka ispred SC „Milan Gale Muškatirović”.

Radi se po fazama, i to od 20. marta do 1. jula.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.