Komunalne informacije

Komunalne informacije za 28. maj

Delovi Voždovca bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac, od srede 27. maja u 22 sata do četvrtka 28. maja u 20 sati, bez vode će ostati potrošači u naseljima Pinosava, Beli potok i Dugo polje, saopštavaju iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne, a potrošači se mole da pripreme neophodne zalihe vode za piće i osnovne potrebe.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Delovi Starog grada i Voždovca u petak bez vode

Radovi na prevezivanju kućnih priključaka na novopoloženu vodovodnu mrežu na opštini Stari grad prouzrokovaće u petak 29. maja prestanak vodosnabdevanja pojedinih delova ove opštine, dok će na opštini Voždovac zbog radova na vodovodnoj mreži, takođe u petak 29. maja, stanovnici jedne ulice biti bez vode, saopšteno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Na opštini Stari grad u petak od 7 do 24 sata bez vode biće potrošači u bloku oivičenim ulicama Braće Baruh, Visokog Stevana, Mike Alasa, Kapetan Mišina (od Visokog Stevana do Dunavske), Dunavska (od Kapetan Mišine do Dubrovačke) i Dubrovačka (od Dunavske do Mike Alasa).

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Voždovac, u petak od 8:30 do 18 sati, bez vode će ostati potrošači u Ulici 2. srpske armije (od Generala Ljubomira Milića do Generala Vladimira Kondića).

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne, a iz „Vodovoda“ apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na adresi www.bvk.rs.

„Čistoća“ postavlja pet hiljada novih kontejnera

Javno-komunalno preduzeće „Gradska čistoća“ počinje zamenu 5.000 starih i dotrajalih kontejnera postavljenih na javnim površinama koje su u nadležnosti ovog preduzeća, saopšteno je iz JKP „Gradska čistoća“.

Sudovi za odlaganje otpada su potrošni materijal, izloženi vremenskim uticajima i podložni fizičkim oštećenjima. Usled konstantne upotrebe kontejneri se habaju i veoma često nepažnjom nesavesnih pojedinaca u potpunosti bivaju uništeni nepropisnim odlaganjem otpada, poput žara i nedovoljno ugašenog pepela. Na nekim kontejnerima nedostaju točkići, koji omogućavaju lakše manipulisanje, a sa nekih su neovlašćeno skinuti poklopci.

„Gradska čistoća“ počinje veliku akciju zamene kotejnera na svih 10 opština koje su u nadležnosti preduzeća. Akcija će se sprovoditi sukcesivno i u narednom periodu u Beogradu će 5.000 novih kontejnera zameniti stare, što će doprineti lepšem i urednijem izgledu grada.

Na lokacijama gde se pokazalo da je broj kontejnera nedovoljan, biće postavljeni dodatni, dok će na nekim lokacijama biti i smanjen broj sudova, s obzirom da je praksa pokazala da se ne koriste u punom kapacitetu.

Iz „Čistoće“ podsećaju sugrađane da kontejneri ne pripadaju samo ovom preduzeću i Gradu Beogradu, već su vlasništvo i svih Beograđana, te apeluju da se prema njima odnose savesno i odgovorno, da ih ne uništavaju odlažući u njih potencijalno zapaljiv otpad, da ne lepe reklamni materijal i ispisuju grafite, kako bi novi kontejneri što duže trajali.

Izmena javnog prevoza tokom radova u ulicama 11. krajiške divizije i Oplenačkoj

Zbog radova na toplovodnoj mreži u rejonu ulica 11. krajiške divizije i Oplenačkoj, doći će do izmene javnog prevoza od 26. maja do 3. juna, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

U Ulici 11. krajiške divizije doći će do zatvaranja desne saobraćajne trake u smeru ka gradu (od sredine rasksnice sa Oplenačkom ulicom do kućnog broja 52B), zbog čega će biti primenjen izmenjeni režim javnog prevoza.

Linije 56, 59, E2 i 56N kretaće se u smeru ka gradu ulicama: Milorada Draškovića, Rasinskom, 11. krajiške divizije i dalje redovnom trasom, dok će se u surpotnom smeru kretati redovnom trasom, navodi se u saopštenju.

Linija 502 kretaće se u oba smera ulicama: 11. krajiške divizije,  Rasinskom,  17. oktobra i dalje redovnom trasom.

Tokom izvođenja radova biće uspostavljena stajališta na privremenom delu trase.

Režim javnog prevoza tokom izvođenja radova na Dobanovačkom putu

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju Dobanovačkog puta, od 26. maja do 10. juna, na delu od Ulice Miroslava Antića do Ulice Zire Adamovića u Beogradu (Altina), doći će do promena u radu linije 81L, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Kolovoz na Dobanovačkom putu će biti potpuno zatvoren, pa će vozila sa linije 81L saobraćati u smeru ka terminusu „Altina 1”, Dobanovačkim putem, ulicama Zire Adamovića, Ljiljane Krstić, Pavla Vujisića i dalje redovnom trasom.

U smeru ka terminusu „Novi Beograd Paviljoni”, ulicama Pavla Vujisića, Ljiljane Krstić, Ugrinovačkim putem, Ugrinovačkom ulicom i dalje redovnom trasom.

Na izmenjenom delu trase vozila sa linije 81L koristiće sva postojeća stajališta, kao i novouspostavljena u smeru ka terminusu „Altina 1”:
„Zire Adamovića” – Dobanovački put, na poziciji EDB stuba koji se nalazi 10 metara ispred raskrsnice sa Ulicom Zire Adamovića;
„Servantesova” – u visini betonskog ED stuba br. 3,20 metara ispred raskrsnice sa Servantesovom ulicom;
„Taška Načića” – 20 metara nakon raskrsnice sa istoimenom ulicom.

Izmena režima saobraćaja u Ulici dr Huga Klajna

Tokom izvođenja radova na redovnom održavanju u Ulici dr Huga Klajna, na delu od Ulice Peđe Milosavljevića do Ulice Ljubinke Bobić,  do 1. jula doći će do promena u radu linija javnog prevoza, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Zbog potpunog zatvaranja kolovoza u ovoj ulici, vozila javnog prevoza će saobraćati promenjenim režimom.

Vozila sa linija 70, 72, 74, 75 i 75N će (u slučaju funkcionisanja noćnog prevoza) saobraćati u smeru prema Bežanijskoj kosi ulicama Marka Čelebonovića, Norveškom, Ljubinke Bobić, Nedeljka Gvozdenovića do okretnice Bežanijska kosa, a u smeru prema gradu ulicama Nedeljka Gvozdenovića, Ljubinke Bobić, Norveškom, Peđe Milosavljevića, Huga Klajna i dalje redovnim trasama.

Vozila sa linije 613 će u oba smera saobraćati ulicama Nikole Dobrovića, Partizanske avijacije, Ljubinke Bobić i dalje redovno.

Uspostavlja se privremeno stajalište za liniju 613 u Ulici partizanske avijacije, oko 300 metara posle raskrsnice sa Ulicom Marka Čelebonovića, za smer prema naselju Radio far.

Vozila će na izmenjenim delovima svojih trasa koristiti sva postojeća stajališta.

Povećanje broja vozila na gradskim i prigradskim linijama

Sekretarijat za javni prevoz saopštio je danas da će na osnovu praćenja i snimanja popunjenosti vozila u javnom prevozu doći do povećanja njihovog broja na linijama gde je utvrđena popunjenost veća od 60 odsto.

Na osnovu analize, od 20. maja biće izvršeno povećanje broja vozila u prepodnevnom i popodnevnom vršnom periodu na 16 gradskih linija: 33, 37, 43, 47, 50, 51, 52, 58, 89, 95, 302, 405, 408, 601, 604 i 605.

Na prigradskim linijama biće obavljeno povećanje broja vozila na linijama 493 (Beograd-Mladenovac /autoputem/) i 581 (Beograd – Lazarevac), dok će na lokalnim linijama biti povećanje broja vozila na linijama 140 L (Vrbovno –Lazarevac) i 162 A (Bistrica-Lazarevac-Kruševica).

Kako se precizira, broj vozila od sutra biće povećan sa 23 autobusa na gradskim linijama, a na prigradskim i lokalnim linijama prevoz putnika će obavljati dodatnih šest autobusa.

Praćenje i snimanje popunjenosti vozila u javnom linijskom prevozu putnika na teritoriji grada Beograda rađeno je u periodu od 13. do 19. maja 2020. godine, navodi se u saopštenju resornog sekretarijata.

Izmene na linijama javnog prevoza zbog radova na nadvožnjaku u Kirovljevoj

Tokom izvođenja radova na nadvožnjaku u Kirovljevoj ulici doći će do izmene linija javnog prevoza u smeru ka Požeškoj ulici, saopštili su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Za vreme trajanja radova, linije 23, 37, 51, 52, 53, 58, 88 i 560E, kao i noćne linije 37N, 51N i 56N kretaće se u smeru ka Banovom brdu sledećom trasom: Bulevar vojvode Mišića – petlja Radnička – petlja Hipodrom – Požeška i dalje redovnom trasom.

Kako se navodi, linija 85 saobraćaće trasom: Jurija Gagarina – Most na Adi – petlja Radnička – petlja Hipodrom – Požeška i dalje redovnom trasom.

Ukidaju se stajališta: „petlja Radnička”, „Ada Ciganlija” i „Kirovljeva”, dok će se na izmenjenom delu trase koristiti stajalište „Kneza Višeslava” kod Šumarskog fakulteta.

U saopštenju se podseća da je JP „Putevi Beograda” procenilo da je nadvožnjak u Kirovljevoj, koji spaja Radničku ulicu sa Banovim brdom, u lošem stanju, te u cilju bezbednosti saobraćaja predložilo meru ograničenja kretanja vozila težih od 12 tona.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu Elektrodistribucije Beograd. Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.