Komunalne informacije

Foto: Beta

Komunalne informacije za 25. mart

Vinča i Leštane u ponedeljak bez vode

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Grocka, od ponedeljka, 27. marta, od 8 sati do utorka, 28. marta, do 8 sati bez vode će ostati potrošači u naseljima Vinča i Leštane. Za najnužnije potrebe obezbeđene su auto-cisterne s vodom za piće.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3606-606, kao i na adresi www.bvk.rs.

Radovi na šinama u Karađorđevoj menjaju tramvajski saobraćaj

Zbog radova na tramvajskim šinama u Karađorđevoj ulici, u zoni raskrsnice sa Ulicom Mihaila Bogićevića, od subote, 25. marta, od 1 čas do ponedeljka, 27. marta, do 3 časa, menja se režim rada linija javnog gradskog prevoza. Radove izvodi OJ „Elektrograđevinska operativa” GSP-a.

Celodnevno će u subotu i nedelju tramvaji sa linije 2 saobraćati na relaciji: Pristanište – Dorćol – Vukov spomenik – Trg Slavija – Gospodarska mehana, sa oznakom 2L, tramvaji sa linije 7 saobraćaće na relaciji: Ustanička – Dorćol – Pristanište – Blok 45, sa oznakom 7L1, a oni sa linije 9 trasom: Banjica – Gospodarska mehana, sa oznakom 9L1. Tramvaji sa linije 13 saobraćaće na relaciji: Banovo brdo – Tašmajdan, sa oznakom 13L, dok će tramvajska linija 11 biti pojačana.

Privremeno se ukida stajalište „Glavna železnička stanica” u oba smera za linije 2, 7 i 9. Tramvaji sa navedenih linija koristiće postojeća stajališta linija JGP-a duž trasa.

Dopune „bus plusa” za april od subote

Dopuna personalizovanih „bus plus” kartica za april počinje u subotu, 25. marta, saopštavaju iz „Bus plus” sistema.

Takođe, korisnici personalizovanih „bus plus” kartica za osobe preko 65 godina, kojima je trajanje kartice produženo do 30. juna, već sada mogu da izvade nove na nekom od prodajnih mesta za izdavanje personalizovanih kartica. Pomenute kartice koje ističu do kraja juna moraju da imaju uplaćenu godišnju elektronsku dopunu za 2017. u iznosu od 407 dinara, kako bi mogle da se koriste u javnom gradskom prevozu do itseka važenja same kartice.
Korisnici javnog prevoza svoje kartice mogu da dopune na više od 2.000 prodajnih mesta.

Za dodatna pitanja, građanima je na raspolaganju Korisnički servis „Bus plusa” putem telefona 011/7155-155, radnim danima od 8 do 17 časova.

Počela gasifikacija dela Rakovice

Gradski menadžer Goran Vesić, ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić prisustvovali su danas puštanju u rad merno-regulacione stanice u Rakovici, čime je omogućena gasifikacija tri mesne zajednice ove opštine.

Vesić je rekao da ovaj projekat obezbeđuje da 2.000 domaćinstava stare Rakovice bude priključeno na gas, što je samo prva faza projekta u Rakovici.

– Gas će nešto kasnije dobiti i Resnik, Kneževac, Avala grad, Košutnjak, čime ćemo pokriti 17.000 domaćinstava, a do kraja 2018. godine u Beogradu će 90.000 domaćinstava dobiti gas. Beograd nije obična lokalna samouprava, već prestonica i najveći grad u Srbiji. Beograd ima velike infrastrukturne projekte koji ne mogu da se realizuju bez zajedničkog rada Vlade Republike Srbije i Grada Beograda, kao što su metro, obilaznica i čitav niz projekata važnih za razvoj i Srbije i Beograda. Ovaj projekat u Rakovici pokazuje da je saradnja neophodna i da mora da postoji jedinstvo na svim nivoima vlasti – objasnio je Vesić.

Prema njegovim rečima, politika Grada Beograda poslednje tri godine je da se više ulaže u prigradske opštine, kako bi se nadoknadila nedostajuća infrastruktura.

– Poslednjih godina pokušavamo da sredstvima koje imamo obezbedimo nedostajuću infrastrukturu, kako bi svi u Beogradu, bez obzira u kom delu grada žive, imali iste uslove za život – naveo je gradski menadžer i zahvalio resornom ministarstvu, „Srbijagasu” i svima koji su učestvovali u ovom velikom projektu gasifikacije dela Rakovice.

Antić je rekao da je ovo prva prva faza projekta, te da će se do završetka projekta u Rakovici, što je oko 150 kilometara distributivne mreže, na ovaj način omogućiti priključenje 17.000 domaćinstava.

– Paralelno sa ovim aktivnosti se nastavljaju u Zemunu i opštini Grocka. Priključenje na gas je značajno i sa stanovišta energetske situacije u Beogradu, gas je dobar energent koji treba da supstituiše stare kotlarnice koje koriste fosilna goriva, ali je i bitno energiju racionalnije koristiti. Ova vlada pokušava svakodnevno sa ljudima iz Grada Beograda, ali i ostalim lokalnim samoupravama u Srbiji, da rešava probleme građana. Ovo je dokaz da smo u tome uspešni i da ćemo tako i nastaviti – naglasio je Antić.

Zahvaljujući merno-regulacionoj stanici u Rakovici završena je gasifikacija mesnih zajednica „Mitar Bakić”, „Braća Veličković” i dela MZ „Skojevska”. Druga faza gasifikacije u ovoj opštini obuhvata naselja Resnik i Avala grad, gde su radovi u fazi završetka, a potom se priprema dokumentacija za Košutnjak, kao i početak gasifikacije u naselju Kneževac

Ulica Borivoja Milojevića zatvorena za saobraćaj zbog izgradnje fekalne kanalizacije

Ulica Borivoja Milojevića u naselju Kneževac, u opštini Rakovica, biće zatvorena za saobraćaj od 6. marta do 6. juna zbog izgradnje fekalne kanalizacije.

U ovoj ulici biće izgrađena fekalna kanalizaciona mreža prečnika 250 milimetara, u ukupnoj dužini od 262 metra. Nova kanalizacija projektovana je tako da prihvati sve priključke postojećih objekata duž ulice u kojoj se nalazi oko 20 kuća.

Menja se režim saobraćaja u Omladinskih brigada

Zbog izgradnje pristupnih saobraćajnica za severni unutrašnji magistralni prsten u Ulici omladinskih brigada na Novom Beogradu sutra kreću pripremni radovi u trajanju od tri dana. Nakon toga će biti uspostavljena posebna organizacija saobraćaja.

Radovi će se odvijati u četiri faze, pa će za saobraćaj fazno biti zatvarane leva i desna kolovozna traka u Ulici omladinskih brigada do 21. aprila, kada se očekuje da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda završiti radove, čime će biti omogućen prilaz Mostu na Adi iz ovog pravca.

Mole se Beograđani da imaju strpljenja i da dok traju radovi, ukoliko je to moguće, izbegavaju saobraćaj u ovoj ulici i koriste alternativne pravce, kaže se u saopštenju „Beokom servisa”.

Za sve informacije građani se mogu obratiti „Beokom servisu” na telefon 0800- 110-011, za pozive iz fiksne telefonije „Telekoma”, i na broj 011/3090-007 za ostale fiksne telefonske mreže i mobilne operatere.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.

Ostavite komentar