U trendu

Komunalne informacije

Komunalne informacije za 21. jul

Izmena režima saobraćaja

Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd put“, biće produžena izmena režima saobraćaja u Dečanskoj ulici od Nušićeve do autobuskog stajališta „Dom omladine“, smer ka Makedonskoj, od 23. jula do 31. avgusta, najavljeno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Za saobraćaj će biti zatvoren putno pružni prelaz u Zemun polju (Ulilca Slobodana Bajića u zoni sa pružnim prelazom Beograd- Batajnica-Stara Pazova), od sutra u 7 sati do 22. jula u 18 sati.

Zbog radova za saobraćaj će biti zatvorena Ulica Kneginje Zorke, od Bulevara kralja Aleksandra do Krunske od danas do 31. jula.

Saobraćaj će biti zatvoren u Makedonskoj ulici od raskrsnice sa Cetinjskom do raskrsnice sa Dečanskom i Braće Jugović, od sutra u 30 minuta posle ponoći do 23. jula do 30 minuta posle ponoći.

Tokom radova biće izmenjen režim saobraćaja u Ulici Matice Srpske, između kućnog broja 7 i Ulice Milana Rakića od dana do 29. jula.

Režim saobraćaja biće izmenjen i u Bulevaru oslobođenja od stanice za snabdevanje gorivom „NIS Petrol – Trg oslobođenja“ do ulaza-izlaza u Atletsku dvoranu, od sutra do 19. avgusta.

Radovi na vodovodnoj mreži u Čukarici, Paliluli i Savskom vencu

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u opštini Čukarica, u ponedeljak, 23. jula od 8 do 17 sati bez vode će ostati potrošači u Ulici kneza Višeslava od Steve Todorovića do Požeške i okolnim ulicama, najavljeno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija“.

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži na opštini Palilula, u utorak 24. jula od 7 do 17 sati bez vode će ostati potrošači u naselju Borča centar 3 u bloku ulica: Kombinatovoj, Julije Delere, Bele Bartoka, Privrednih pitomaca, Prelivačkoj, Ratnih vojnih invalida, Valjevskog odreda, Bratstva i jedinstva i okolnim ulicama.

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u opštini Savski venac, u utorak, 24. jula od 8 do 13 sati bez vode će ostati potrošači u Maglajskoj ulici od Ružićeve do Dr Milutina Ivkovića.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su autocisterne.

Iz ovog preduzeća apeluju na potrošače da pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Za sve dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na telefon 3 606 606, a informacije o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na adresi www.bvk.rs.

Radovi u delu Bulevara oslobođenja

Sekretarijat za saobraćaj saopštio je danas da je do 25. jula zatvorena deonica u Bulevaru oslobođenja.

Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd-put” zatvara se saobraćaj u jednoj kolovoznoj traci i menja se režim saobraćaja u drugoj, slobodnoj kolovoznoj traci.

Ova izmena odnosi se na deo Bulevara oslobođenja, od raskrsnice sa Lepeničkom do ulaza-izlaza u „Atletsku dvoranu”.

Radovi na gradskim saobraćajnicama

JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” izvodi radove u dve faze koji u Balkanskoj ulici menjaju režim saobraćaja od raskrsnice sa ulicama Admirala Geprata i Gavrila Principa do Ulice kraljice Natalije, saopštio je Sekretarijat za saobraćaj.

U prvoj fazi za saobraćaj se zatvara deo od raskrsnice sa ulicama Admirala Geprata i Gavrila Principa do Lomine, uz izmenu režima saobraćaja u Balkanskoj, od Lomine do Kraljice Natalije. Prva faza traje do 29. jula.

U drugoj fazi, do 10. avgusta, zatvara se deonica od raskrsnice sa Admirala Geprata i Gavrila Principa do Kraljice Natalije.

Sekretarijat za saobraćaj saopštio je da je od danas za saobraćaj zatvorena i Ulica Slavka Miljkovića kod raskrsnice sa državnim putem IIA reda br. 154 (Resnik). Radove do 31. avgusta izvodi  JP „Putevi Srbije”.

Svetogorska ulica zatvorena za saobraćaj do kraja jula

Tokom radova koje izvodi JKP „Beograd-put”, Svetogorska ulica će biti zatvorena za saobraćaj od raskrsnice sa ulicama Takovskom i Ilije Garašanina do raskrsnice sa ulicama Kondinom i Cetinjskom, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Prekid saobraćaja u ovoj ulici trajeće od 10. do 31. jula.

Radovi na Gundulićevom vencu i u Otokara Keršovanija

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane”, za saobraćaj će od 7. do 21. jula biti zatvorena Ulica Gundulićev venac, od Venizelosove do Komnen Barjaktara, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj.

Takođe, zbog radova koje izvodi ovo preduzeće, od 7. do 26. jula biće zatvoren saobraćaj u Ulici Otokara Keršovanija, od Ulice vojvode Stepe do Bilećke, i u Bilećkoj, na uglu sa Ulicom Otokara Keršovanija.

Rekonstrukcija Balkanske ulice počinje 10. jula i trajaće do 15. oktobra

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i predsednica gradske opštine Savski Venac Irena Vujović posetili su danas Balkansku ulicu kako bi razgovarali sa stanarima i najavili rekonstrukciju ove ulice koja će početi u utorak, 10. jula.

Vesić je rekao da će se radovi odvijati u Balkanskoj ulici od Ulice Gavrila Principa do Ulice kraljice Natalije.

–U toku radova predviđena je rekonstrukcija vovovodne i toplovodne mreže, rekonstrukcija kolovoza i trotoara, kao i rekonstrukcija i izrada kolovoznog zastora od sitne kamene kocke – rekao je zamenik gradonačelnika i dodao da će trotoari biti urađeni od kamenih ploča.

Radove će, izvoditi gradska javna preduzeća, istakao je Vesić i dodao da će u toku radova ulica biti zatvorena za saobraćaj, uz obezbeđen pešački koridor.

Predsednica opštine Savski venac Irena Vujović podsetila je da je povodom rekonstrukcije Balkanske ulice sa građanima pre godinu dana održan sastanak u prostorijama Opštine Savski venac kako bi se čulo  i njihovo mišljenje.

–Drago mi je da su se stekli uslovi da počnu radovi i da ispunimo obećanje dato građanima. Veoma smo zahvalni rukovodstvu grada Beograda što izlazi u susret predlozima opštine i zajedno sa nama ulaže ogromne napore da Savski venac bude uređena opština i bolje mesto za život – rekla je Vujovićeva naglasivši da su građani najveći inicijatori svega što se radi na ovoj opštini.

Vujović i Vesić su se dogovorili da se na uglu ulica Admirala Geparta, Sarajevske i Gavrila Principa na platou gde je decenijama bio nelagalni zidani objekat izgradi urbani džep kako bi građani okolnih zgrada mogli da koriste ovaj javni prostor.

Vesić je rekao da će Balkanska ulica po završetku rekonstrukcije biti proglašena posebnom turističkom zonom odnosno ulicom “starih zanata” i da na to projektu već mesecima radi Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda. Naglasio je da će početkom sledeće godine i blizini Balkansle početi radovi na rekonstrukciji Savskog trga na kome će 28. juna sledeće godine biti postavljen spomenik Stefanu Nemanji kao i da će Grad Beograd rekonstruisati ulicu Kraljevića Marka koja postaje pešačka.

– Ako tome dodamo rekonstrukciju zgrade stare Železničke stanice i njeno pretvaranje u Istorijski muzej Srbije, rekonstrukciju hotela Bristol, Hercegovačke, Travničke i Karađorđeve ulice jasno je da će ovaj kraj Savskog venca biti potpuno uređen i da će stanovnici ovog dela grada moći da uživaju u promenama i razvoju – naglasio je Vesić.

Radovi u Žarkovačkoj, Mire Popare i Petra Lekovića

Tokom radova koje izvodi JKP „Beogradske elektrane”, u ulicama Žarkovačkoj, Mire Popare i Petra Lekovića izmenjen je režim saobraćaja. Radi se po fazama, tako da na pojedinim deonicama u zoni radova važi izmenjen režim saobraćaja.

Radovi bi trebalo da traju do 30. jula, navodi se u saopštenju Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi u ulicama Žarka Vukovića Pucara i Tabanovačkoj

Zbog radova koje izvodi JKP „Beograd-put”, režim saobraćaja u Ulici Žarka Vidovića Pucara biće izmenjen, saopšteno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Radovi se izvode u tri faze, a kako je saopšteno treća faza podrazumeva zatvaranje saobraćaja u Ulici Žarka Vidovića Pucara, od Požeške ulice do raskrsnice sa ulicama Milosava Vlajića i Orfelinovom, i trajaće do 19. jula.

Druga faza izvođenja radova zahtevaće zatvaranje saobraćaja u istoj ulici od Orfelinove do Ulice Nedeljka Čabrinovića od 20. jula do 3. avgusta, dok će za vreme izvođenja prve faze radova ova ulica biti zatvorena za saobraćaj od Ulice Katarine do Nedeljka Čabranovića, koja će biti zatvorena za saobraćaj od 4. do 28. avgusta.

Takođe, zbog radova koje izvodi „EPS Distribucija”, do 7. jula režim saobraćaja će biti izmenjen i u Tabanovačkoj ulici, saopšteno je iz ovog sekretarijata.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.