Komunalne informacije

Komunalne informacije za 23. maj

Ispiranje vodovodne mreže u Rakovici – Radovi u Grockoj i Voždovcu

Ekipe „Beogradskog vodovoda i kanalizacije” izvodiće radove na redovnom ispiranju vodovodne mreže u opštini Rakovica od danas do subote, 26. maja.

Povremene prekide u snabdevanju i umanjen pritisak vode od 22 do 6 sati osetiće sledeći potrošači: 21/22. maja u naselju Stara Rakovica, Bulevaru patrijarha Pavla i ulicama Topčiderskoj (od crpne stanice Topčider) i Patrijarha Dimitrija, 22/23. maja  u naselju Resnik, 23/24. maja u naseljima Miljakovac 1 i 2, na Kanarevom brdu i u Košutnjaku, 24/25. maja – u Ulici kneza Višeslava i naseljima Vidikovac, Labudovo brdo i Petlovo brdo, 25/26. maj – u naselju Rakovica i delu rejona oivičenom ulicama Kneza Višeslava, Slavka Rodića, Patrijarha Dimitrija i Crnojevića.

U toku radova može doći i do kratkotrajnog zamućenja vode.

Radovi na redovnom ispiranju vodovodne mreže koji se obavljaju nekoliko puta u toku godine obezbediće da voda na česmama potrošača i dalje bude zadovoljavajućeg kvaliteta.

Zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u opštini Rakovica, u sredu 23. maja od 8 do 18 sati, bez vode će ostati potrošači u ulicama Aleksandra Vojinovića i Ljubiše Jelenkovića.

Potrošači u naseljima Boleč, Tranšped, kao i u komercijalnoj zoni Zuce ostaće bez vode sutra od 8 do 22 sata zbog planiranih radova na vodovodnoj mreži u Grockoj i Voždovcu, najavljeno je iz JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”.

Za najnužnije potrebe za pijaćom vodom obezbeđene su auto-cisterne.

Iz tog preduzeća apeluju na potrošače da usled radova ili ispiranja vodovodne mreže pripreme neophodnu zalihu vode za piće i osnovne potrebe.

Za dodatne informacije potrošači se mogu obratiti Kontakt centru JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija” na broj telefona 3606-606, a obaveštenja o planiranim radovima i kvarovima na mreži mogu se potražiti i na veb-adresi www.bvk.rs.

Prekid u isporuci toplotne energije za pripremu potrošne tople vode iz toplane „Medaković”

Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog toplovoda (M2) toplane „Medaković”, iz kojeg se toplotnom energijom za pripremu potrošne tople vode snabdeva naselje Medaković III, od utorka, 22. maja, od 5 časova biće prekinuta isporuka svim potrošačima iz ulica Borivoja Stevanovića i Braće Srnić, saopštavaju iz JKP „Beogradske elektrane”.

Prekid isporuke toplotne energije za pripremu potrošne tople vode trajaće 48 sati, odnosno do 24. maja, do 5 časova.

Zahvaljujući ovim radovima biće postignuta veća pouzdanost u snabdevanju potrošača toplotnom energijom u narednom periodu.

Izmenjen režim saobraćaja u Ulici Vele Nigrinove

Tokom radova na raskopavanju Ulice Vele Nigrinove (od Bojanske ulice do Vidovdanske ulice), zbog rekonstrukcije vodovodne mreže koju izvodi JKP „Beogradski vodovod i kanalizacija”, u ovoj ulici biće izmenjen režim saobraćaja, saopštavaju iz Sekretarijata za saobraćaj.

Od 15. maja do 2. juna saobraćaj u Ulici Vele Nigrinove će biti zatvoren od Bojanske do Ulice Jovana Rajića. Od 3. do 6. juna ulica će biti zatvorena kod raskrsnice sa Ulicom Jovana Rajića, od 7. do 21. juna od Jovana Rajića do Đerdapske ulice, dok će od 22. do 23. juna saobraćaj u Vele Nigrinove biti zatvoren kod raskrsnice sa Đerdapskom i Vidovdanskom ulicom.

Radovi u Dobanovačkoj

Za vreme izvođenja radova na sanaciji saobraćajnih površina za saobraćaj će biti zatvoren deo kolovoza u Dobanovačkoj ulici od 5. maja do 18. juna, najavljeno je iz Sekretarijata za saobraćaj.

Kako se navodi, saobraćaj će biti zatvoren od Ulice cara Dušana do Novogradske.

Planirana isključenja struje

Informacije o planiranim isključenjima struje možete pročitati na sajtu http://www.epsdistribucija.rs/index.php/planirana-iskljucenja/planirana-bgd
Elektrodistribucije Beograd.

Tel. broj Informativnog centra EDB-a Ogranci Beograd je 3957-777.