U trendu

Bitka za planetu Teru

Žanr: avantura, naučna fantastika, animacija
Trajanje: 85 min.
Napomena: 6D i 3D efekti

Glavne uloge:Čed Alen (Chad Allen), Rozana Arket (Rosanna Arquette), Bil Birč (Bill Birch), Bruk Blum (Brooke Bloom), Tom Konoli (Tom Connolly), Brajan Koks (Brian Cox), Beverli D’Anđelo (Beverly D’Angelo), Kris Evans (Chris Evans), Džejms Garner (James Garner), Deni Glover (Danny Glover)

Scenario:Aristomenis Cirbas (Aristomenis Tsirbas), Evan Spiliotopulos (Evan Spiliotopoulos)
Režija:Aristomenis Cirbas (Aristomenis Tsirbas)

SINOPSIS
Stanovnici planete Tera su miroljubiv "vanzemaljski" narod koji je odbacio svoju ratničku prošlost i razarajuće tehnologije. Žive u bajkovitom okruženju u harmoniji s prirodom. Lebde u specijalnim jedrilicama dok pored njih proleću dobroćudni leteći kitovi. Sklad narušava dolazak Zemljana – ljudi koji su već uništili tri planete: Zemlju, Mars i Veneru u krvavim ratovima za nezavisnost i nekontrolisanom uništavanju prirodnih resursa. Zemljani počinju surovu invaziju i spremni su da atmosferu Tere transformišu prema svojim potrebama iako će to pobiti sve ostale. Tinejdžerka sa Tere zarobljava ranjenog pilota oborene zemaljske letelice. Želi da ga zameni za oca, koga su oteli Zemljani. Pilot i tinejdžerka se zbližavaju i zajedno planiraju kako da obe rase spasu od totalnog uništenja. Mračne sile politike će i tu umešati svoje prevrtljive prste.
O FILMU
"Borba za planetu Teru", za razliku od klasičnih naučnofantastičnih ostvarenja, menja uloge između Zemljana i vanzemaljaca. Ovaj put Zemljani vrše brutalnu invaziju, a vanzemaljci postaju žrtve.
Stereoskopija, popularno ime je 3D, jeste tehnologija koja stvara iluziju da predmeti lete iz platna i plutaju po prostoru – kao da mogu da se dodirnu rukom. Tehnologija sama po sebi nije nova, bila je veoma popularna tokom pedesetih godina, kada je 3D kinematografija bila nestabilna, nepouzdana i često je stvarala glavobolje posetiocima bioskopa. To je razlog pada njene popularnosti – sve do stvaranja digitalnih bioskopa. Pored toga, 3D je sledeći veliki hit u bioskopima koji najavljuje veliki broj filmskih premijera holivudskih filmova sledećih godina. 3D iluzija stvara se kroz poseban način snimanja filma, ali i projektovanjem filma i uz pomoć 3D naočara, koje posetioci dobijaju po ulasku u bioskop.
XpanD sa 6D je i prva na ovim prostorima sa specijalnim efektima koji se mogu doživeti na jedinstven način. Ispoljavaju se kroz više različitih elemenata: vetar, magla, dim, kiša, munje, vibrirajući efekti, različite vrste mirisa itd. Da bi gledalac imao potpuni užitak, XpanD je opremljen vrhunskom zvučnom opremom koja jedino može da se čuje na koncertima ili u disko klubovima. U XpanD-u 6D postoje dve vrste specijalnih efekata: efekti na specijalnim stolicama i efekti na zidovima i drugim površinama u sali. Stolice omogućavaju jednake pokrete u svakom smeru i imaju mehanizme za golicanje, kao i specijalne basove. U sali su ugrađeni i dodatni specijalni efekti. Oni donose kišu, maglu, dim, vetar i mnogobrojne svetlosne efekte.
Oficijelni sajt

Premijera: 12. novembar 2009. godine, bioskop "Kolosej"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.