U trendu

Mačak u čizmama

Žanr: animirani film (titlovan)
Trajanje: 80 min.
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge:Žerom Dešamp (Jerome Deschamps), Joland Moro (Yolande Moreau), Luiz Valon (Louise Wallon), Artur Dešamp (Arthur Deschamps), Žan-Klod Bol-Reda (Jean-Claude Bolle-Reddat)

Scenario:Žerom Dešamp (Jerome Deschamps), Paskal Erol (Pascal Herold)
Režija:Žerom Dešamp (Jerome Deschamps), Paskal Erol (Pascal Herold)

SINOPSIS

Nakon očeve smrti, Pjer nasleđuje mačka koji govori kao čovek i nosi čudesne čizme koje mu daju magične moći. Mladić je beznadežno zaljubljen u kraljevu kćer, princezu Manonu, koja zaista predivno pleše, i isto to očekuje i od svog budućeg muža. Pjer baš i nije vičan igranju, ali možda ipak ima nade. Mačak je rešio da mu pomogne da osvoji srce lepe princeze. Nažalost, i ogavni dvorski komornik takođe želi da se oženi princezom i odstrani svakog potencijalnog suparnika. On naređuje grbavom pomoćniku da pronađe Pjera i isporuči ga Monstrumu. U svom fantastičnom dvorcu Monstrum, preobražen starom magijom, sanja samo o jednom: da se pretvori u labuda. Monstruoznost baš i nije njegov fah! Posle gomile peripetija, mačak uspeva da ubaci svog gazdu pod imenom markiz od Karabasa u kraljevski dvorac, gde će se konačno sresti s princezom. Iako će se na balu otkriti da Pjer zapravo nije markiz, princeza ipak neće biti imuna na njegov šarm.
O FILMU
Slobodna adptacija čuvene priče Šarla Peroa "Mačak u čizmama", namenjena svim generacijama, prvi put će se naći na bioskopskom platnu. Uz pomoć malih trikova i humora mačak u čizmama pomaže mladom mlinarevom sinu Pjeru da dođe do slave i bogatstva, ali i da se venča s princezom Manonom, u koju je ludo zaljubljen.
Oficijelni sajt

Premijera: 23. septembar 2009. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.