U trendu

Padaće ćufte 2 (3D)

Žanr: animirani, komedija, porodični
Trajanje: 95 min.
Premisa: Mnogo hrane je ostalo!

Glavne uloge:Bil Heder (Bill Hader), Ana Faris (Anna Faris), Vil Forte (Will Forte), Džems Kan (James Caan), Endi Samberg (Andy Samberg), Bendžamin Bret (Benjamin Bratt), Nil Patrik Haris (Neil Patrick Harris)
Scenario:Džudi Baret (Judi Barrett), Ron Baret (Ron Barrett), Džon Frensis Dejli (John Francis Daley), Džonatan Goldstajn (Jonathan M. Goldstein), Fil Lord (Phil Lord), Kris Miler (Chris Miller), Erika Rivinoha (Erica Rivinoja)
Režija:Kodi Kameron (Cody Cameron), Kris Pirn (Kris Pearn)

SINOPSIS
Genijalnost pronalazača Flinta Lokvuda konačno je priznata kada ga je njegov idol Čester pozvao da se pridruži kompaniji u kojoj najbolji i najpametniji inovatori na svetu stvaraju nove tehnologije za boljitak čovečanstva. Česterova desna ruka i jedan od njegovih najvećih izuma je Barb, izrazito inteligentna ženka orangutana sa ljudskim mozgom, koja je lukava, manipulativna i voli da nosi karmin. Flintov san je uvek bio da on bude priznati izumitelj, ali sve se menja kada otkrije da njegova ozloglašena mašina koja pretvara vodu u hranu još uvek radi.
O FILMU
"Volim njihov svet", rekao je Kodi Kameron, koji je zajedno s Krisom Pirnom reditelj filma. On je sarađivao na velikom broju animiranih filmova. "Od svih koje sam radio najomiljeniji mi je ‘Padaće ćufte’. Divno je kada možete da se vratite i ponovo stvarate ove likove i njihov ludi svet. Ovaj projekat je veoma uzbudljiv", rekao je reditelj Kameron.
Reditelj Pirn kaže da se, još dok je tim razvijao ideje pre početka bilo kakvog rada, došlo do velikog broja elemenata koji su se dalje mogli razvijati i istraživati, uključujući kako avanturu priče, tako i same likove. "U ovoj avanturi svi likovi su izraženiji. Na primer, Erl, gradski policajac, želi da zaštiti svoj dom koji mnogo voli. Meni, koji je bio veoma ćutljiv u prvom delu, pokazuje nekoliko svojih skrivenih strana."
U novom filmu Flint otkriva da njegova mašina ipak radi i pravi hibride životinja i hrane. "Na kraju prvog dela hrana počinje da oživljava. S takvom idejom smo krenuli u nastavak filma", rekao je jedan od producenata. Kada je jednom odlučeno da ovo bude film o hrani, znalo se da će i nastavak biti u tom stilu. "Otišli smo korak dalje. Kada se likovi vraćaju na ostrvo, zatiču džunglu kojom je obrastao ceo grad, kao i hranu koja je evoluirala. To nisu samo parčići pice, tu su sada i krastavčići, lubenice, jagodice itd."
Autori filma želeli su da zadrže isti izgled, osećaj i energiju filma, ali isto tako da još kreativnije razrade likove. Glumac Bil Heder pozajmljuje glas glavnom liku ovog animiranog filma. Kako kažu reditelji, on je iz scenarija izvukao ono što niko nije mogao da zamisli na samom početku. "Flint je momak koji ima najbolje namere. Ali uvek nešto krene naopako. Ipak, on je veoma motivisan i siguran, čak i u onim situacijama kada svi misle da je lud. Osećam bliskost s njim. Obojica smo štreberi, nervozni i ne baš tako dobri kada su devojke u pitanju", rekao je o svom liku glumac Heder.
Glumica Ana Faris reprizira ulogu Flintove devojke Sem Sparks. "Bila sam veoma ponosna na to kako je izgledao prvi deo. Kada dajete glas u animiranom filmu, radite na tome i po celu godinu, ali ne znate kako će to izgledati u završnici. Bilo je uzbudljivo videti sve to na kraju, umetnički utisak je neverovatan", rekla je Farisova. O samom liku glumica kaže: "Ona je jedna pametnica, veoma optimistična. Ona je vođa, ali daje drugima podršku. Avanturista je i saoseća se s ljudima. Ona je super žena."
U filmu se pojavljuje nov lik, idol Flinta Lokvuda – Čester V. Glas mu pozajmljuje glumac koji je i u prvom delu imao jednu od uloga, ali ovaj put veću i zanimljiviju: "On je bogataš u čijoj kompaniji sve deluje lepo, jer je on odličan pronalalazač, ali stvari se menjaju kada Flint počne da radi za njega", rekao je Vil Forte. Pravilo iz prvog filma je da hrana u crtaću mora da izgleda lepo i ukusno. "Džinovski hamburger može da izgleda zastrašujuće, ali želite da ga pojedete zato što izgleda ukusno", rekao je reditelj Pirn. "Padaće ćufte" predstavljao je ogroman izazov za reditelje i njihov tim animatora, jer sve je trebalo prikazati kao da je stvarno.
"Padaće ćufte" nastao je 1978. kao dečja knjiga, delo Džudi i Rona Bereta, koja je do sada štampana u preko milion primeraka. Zbog šarmantnog, vizuelno inventivnog stila, apsurdnog smisla za humor i fantastične premise – grad u kome hrana pada sa neba – bilo je jasno da će jednom knjiga biti pretočena u animirani film.
O GLUMCIMA
Ana Faris (Sem Sparks)
Poznata holivudska komičarka glumila je u hit filmovima "Zečica sa koledža", "Izgubljeni u prevodu", "Padaće ćufte", kao i u sva četiri nastavka "Mrak filma". Na televiziji se pojavila u nekoliko epizoda poslednje sezone serije "Prijatelji".
Nil Patrik Haris (Stiv)
Trostruki je dobitnik nagrade Emi i više puta nominovani glumac za nagradu Zlatni globus. Publika ga je nedavno mogla videti u drugom delu filma "Štrumpfovi". Igrao je u poznatim TV serijama "Kako sam upoznao vašu majku" i "Vil i Grejs".
Bil Heder (Flint Lokvud)
Iza sebe ima impresivnu listu filmova: "Luda noć u muzeju 1 i 2", "Kul momci", "Tropska oluja", "Ti, ja i Dupri" i "Ananas ekspres". Redovni je član ekipe kultne emisije "Subotom uveče uživo".
Oficijelni sajt

Premijera: 24. oktobar 2013. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar