Sinemanija 2013: četvrtak, 31. oktobar

Revija filmova Sinemanija pružiće publici priliku da uživa u najrazličitijim filmskim žanrovima, u glumi najboljih glumaca i filmovima nagrađivanih reditelja.
Sinemanija tradicionalno predstavlja filmove renomiranih reditelja kao što su Pol Gringras, Mikael Hofstrem, Lik Beson, a prvi put u ulozi reditelja imaćemo priliku da vidimo mladog glumca Džozefa Gordona Luita.
Cena karata za sve termine je 350 dinara, a filmovi će biti prikazivani u terminima od 19 i 21.30 časova.

Naziv filma: "Don Džon" ("Don Jon")
Termin prikazivanja: četvrtak, 31. oktobar u 19.00 časova
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 90 min.

Glavne uloge:Džozef Gordon Luit (Joseph Gordon-Levitt), Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), Džulijana Mur (Julianne Moore)
Scenario:Džozef Gordon Luit (Joseph Gordon-Levitt)
Režija:Džozef Gordon Luit (Joseph Gordon-Levitt)

SINOPSIS
Džon Martelo (Džozef Gordon Luit) je snažan, zgodan i pouzdan momak. Prijatelji ga zovu Don Džon zbog toga što svakog vikenda osvoji novu devojku, ali ni one najbolje nisu za njega toliko interesantne koliko mu zadovoljstvo pričinjava gledanje pornografije. Barbara Šugerman (Skarlet Johanson) je pametna, lepa i pomalo staromodna devojka. Odrasla je na romantičnim holivudskim filmovima i odlučna je u nameri da nađe svog princa "s kojim će odjahati u suton". Njihova veza pretvara se u moderni sukob polova i stavova zasnovanih na lažnim fantazijama.

Naziv filma: "Prljavo" ("Filth")
Termin prikazivanja: četvrtak, 31. oktobar u 21.30 časova
Žanr: komedija
Trajanje: 97 min.

Glavne uloge:Imodžen Puts (Imogen Poots), Džems Makavoj (James McAvoy), Džejmi Bel (Jamie Bell)
Scenario:Džon Berd (Jon S. Baird)
Režija:Džon Berd (Jon S. Baird)

SINOPSIS
Prepredeni Brus Robertson (Džejms Makavoj), korumpirani policajac pun predrasuda, treba da dobije unapređenje i učiniće sve da bi dobio ono što želi. Angažovan je da reši brutalno ubistvo, ali se oseća ugroženo od strane svojih kolega, uključujući Reja Lenoksa (Džejmi Bel), zbog čega odlučuje da ih uništi, i to pred nosom nesvesnog glavnog inspektora Tola. Dok bude okretao kolege jedne protiv drugih otimanjem njihovih žena i razotkrivanjem tajni, Brus će početi da se gubi u mreži obmana koje više ne može da kontroliše. Njegova prošlost ga sustiže, a njegova izgubljena žena, droga i sumnjičave kolege počinju da utiču na njegov zdrav razum. Pitanje je može li da ostane priseban dovoljno dugo da se izvuče iz tog blata?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.