Slučajno zajedno

Žanr: komedija, porodični
Trajanje: 117 min.

Glavne uloge: Adam Sendler (Adam Sandler), Dru Barimor (Drew Barrymore), Vendi MakLendon-Kovi (Wendi McLendon-Covey), Šakil O’Nil (Shaquille O’Neal)
Scenario: Ajvan Menčel (Ivan Menchell), Klara Sera (Clare Sera)
Režija:Frenk Korači (Frank Coraci)

SINOPSIS

Nakon katastrofalnog prvog sastanka, samohrani roditelji Loren (Barimorova) i Džim (Sendler) složiće se samo oko jedne stvari: nikada više ne žele da se vide. Ali kad se oboje slučajno prijave za zabavni porodični odmor s decom, biće prisiljeni da nedelju dana dele apartman u luksuznom afričkom safari odmaralištu.

O FILMU

„Slučajno zajedno“ je treća komedija glumačkih zvezda Adama Sendlera i Dru Barimor, nakon filmova „50 prvih sastanaka“ i „Svadbeni pevač“, koja govori o suprotnostima koje se (ne) privlače.

Sendler komentariše njihov prvi susret: „Ona se nedavno razvela, a Džim je udovac. Oboje su dugo bili u braku i nisu spremni za izlaske, ali prijatelji ih oboje uveravaju da je vreme da pokušaju. Završe na sastanku na slepo i oboje su nervozni. On govori samo ono što ne treba i pije njeno pivo, a ona se zagrcne supom i to su manje-više najbolji delovi izlaska.“

„Skoro uspeju da nađu neki ritam u nekoliko navrata, ali svaki put stvari odu u pogrešnom smeru, kako to često biva u životu“, dodaje Barimorova. „Koliko puta čovek upozna nekog i ta mu se osoba svidi i shvati da s njom ima dosta toga zajedničkog, ali nekako stvari ne idu. I onda se pitate zašto s tom osobom stvari uvek krenu pogrešno?“

Loš izlazak ih oboje samo uveri da treba da se usmere na svoju decu i posao i zaborave na izlaske na neko vreme ili zauvek. Ipak, sudbina će se umešati zahvaljujući Džen, koju glumi Vendi MakLendon-Kovi. Potpuno neočekivano će se naći licem u lice u jednom od najelegantnijih i najromantičnijih hotela na svetu, gde je sve pod motom porodičnog uživanja, a svaka soba je popunjena i nemaju način da izbegnu zajednički boravak. Nakon dogovora o aranžmanu spavanja, njih sedmoro kreću u hotelski restoran da pojedu nešto i, naravno, da sednu pored, čini se, najsrećnijeg para na svetu. Novopečeni mladenci Edi i Džindžer, koje glume Kevin Nilon i Džesika Lou, trenutno žive sasvim drugu priču. Ne mogu da se drže dalje jedno od drugog, na posebno zgražavanje Edijevog sina tinejdžera, koji se ponaša kao talac za stolom. Džimova i Lorenina deca s druge strane pomalo su sumnjičava povodom toga da bi ovo moglo da bude tajno romantično bekstvo koje su njihovi roditelji nekako isplanirali, mada to stalno poriču.

Barimorova: „Veliki deo filma govori o deci, porodičnim odnosima i ravnoteži, a petoro mladih glumaca sjajno su oživeli svoje uloge. Kad sam prvi put čitala scenario, videla sam da će ovaj film mnogo zavisiti od dece i njihovog doprinosa, a nije lako naći petoro tako dobrih mladih glumaca. Jednostavno su izvrsni.“ „Odlični su. Veoma su slatki i smešni i mnogo smo se zbližili. Kad su njih petoro na okupu, jednostavno dominiraju“, dodaje Sendler. Ironično je da Džim i Loren imaju potpuno različite stilove roditeljstva, a to tumače kao jedan od osnovnih razloga zašto nisu kompatibilni. Ipak, upravo su ti kontrasti ono što će ih na kraju zbližiti.

„Džim je sam odgajao devojčice nakon što im je majka preminula i vidi se nedostatak ženskog uticaja, pa one uživaju da razgovaraju s Loren“, objašnjava Sendler. S druge strane, kako to opisuje Barimorova: „Lorenini momci ne žele da im se Džim dopadne, jer ne žele da neki muškarac pokuša da im zameni oca.“ Oni imaju biološkog oca Marka (Džoel Makhejl), ali on baš i nije tu, a kad jeste, nije osoba na koju mogu da se oslone. Makhejl kaže: „Mark je totalna budala. Varao je Loren, a onda je ostavio nju i decu. Uvek je zabavno glumiti takvog lika, jer to garantuje dobru zabavu.“

Film je većim delom sniman u Južnoj Africi, u luksuznom odmaralištu „San Siti“ i obližnjem rezervatu za divlje životinje „Pilanesber“, poznatim turističkim odredištima dva sata autom od Johanezburga. Ovo je prvi put da je Frenk Korači snimao na afričkom kontinentu. Zagriženi putnik koji je snimao na lokacijama u Evropi, Kini, Rusiji i Tajlandu komentariše iskustvo: „Doživljaj snimanja na ovim lokacijama, posebno na safariju, veoma je uticao na mene. Sirovost prirode, duhovnost južnoafričke kulture i ljudi koje smo sretali – uticali su na konačan ishod.“ Ambijentu su doprinele divlje životinje, koje su naizgled svuda. „San Siti“ je blizu rezervata „Pilanesber“, u kojem žive lavovi, gepardi, slonovi, nosorozi, zebre, žirafe, nilski konji i krokodili, a u filmu vidimo divlje životinje, brojne dresirane životinje-glumce i kompjuterski generisane efekte.

Osim glavnih glumaca Adama Sendlera i Dru Barimor u ovoj komediji, Džoel Makhejl glumi Loreninog bivšeg supruga Marka, a Vendi Maklendon-Kovi gledamo u ulozi njene najbolje prijateljice Džen; Kevin Nilon i Džesika Lou su preterano romantičan par koji će takođe odsesti u odmaralištu, dok je Teri Kruz njihov raspevani domaćin. Šakil O’Nil se pojavljuje u ulozi Džimovog kolege Daga, a Den Patrik je njihov šef Dik. Džimove ćerke glume Bela Torn, Ema Furman i Alivija Elin Lind, dok Kajl Red Silverstejn i Brekston Bekam glume Lorenine sinove. Film je režirao Frenk Korači, koji je radio i film „Svadbeni pevač“, a sa Sendlerom je sarađivao na hit-komedijama „The Waterboy“ i „Click“.

O REŽISERU

Frenk Korači (reditelj)
Režiser, scenarista, producent i glumac. Rođeni je Njujorčanin, a filmsku umetnost je diplomirao na NYU „Tisch School of the Arts“. Režirao je filmove „The Wedding Singer“, „The Waterboy“, „Around the World in 80 Days“, „Click“, „Zookeeper“ i „Here Comes the Boom“. Filmovima je ostvario uspeh kod gledalaca i kritike. Komedija „The Wedding Singer“ još uvek je sportska komedija s najvećom zaradom svih vremena, a „The Wedding Singer“ se nalazi na brojim listama najboljih komedija. Korači je i jedan od voditelja kulinarske emisije „Chow Masters“ na programu „Travel Channel“ koju vodi s prijateljem iz detinjstva i kuvarom Semom Demarkom, poznatijem pod nadimkom šef Semi Di. Karijeru je počeo režijom putopisnih dokumentaraca za Globus World Tours.

O GLUMCIMA

Adam Sendler (Džim/producent)
Izuzetno je uspešan glumac, pisac, producent i kompozitor. Noviji filmovi su mu „Grown Ups 2“ i animirani film „Hotel Transylvania“, koji je producirala njegova kuća „Happy Madison“. Trenutno radi na produkciji nastavka „Hotel Transylvania 2“, a nedavno je završio snimanje filmova „The Cobbler“ i „Pale Blue Dot“.

Uz Endija Samberga glumio je u „That’s My Boy“, a pre toga u „Jack and Jill“ s Kejti Holms, „Just Go With It“ sa Dženifer Aniston, i u filmovima „Grown Ups“, „Funny People“, „Bedtime Stories“, „You Don’t Mess with the Zohan“ i „I Now Pronounce You Chuck & Larry“. Neki od ostalih filmova su mu „Reign Over Me, Click“, „The Longest Yard“, „Spanglish“, „Anger Management“, „Punch-Drunk Love“, 250 First Dates“ i „The Wedding Singer“.

Dru Barimor (Loren)
Već tri decenije uživa u statusu miljenice publike. Jednako je uspešna i iza kamere s kompanijom „Flower Films“, koja je producirala hitove poput „He’s Just Not That Into You“, „Never Been Kissed“, „50 First Dates“, „Charlie’s Angels“ i „Charlie’s Angels: Full Throttle“.

Trenutno je izvršni producent druge sezone rijaliti serijala za „Esquire Network“ Knife Fight, dinamičnog kulinarskog takmičenja uživo u kojem učestvuju vrhunski kuvari i slavne sudije. Glumica je 2010. osvojila Zlatni globus i SAG, i nominaciju za Emija za ulogu u filmu „Grey Gardens“ programa HBO u kojem je glumila pored Džesike Lang.

Zaradila je pohvale kritike i gledalaca ulogom u velikom broju komedija, uključujući: „He’s Just Not That Into You“, „Fever Pitch“, „Confessions of a Dangerous Mind“, „Riding in Cars with Boys“, „The Wedding Singer“, „50 First Dates“, „Home Fries“, „Never Been Kissed“,“ Music and Lyrics“, „Lucky You“, „Beverly Hill Chihuahua“, „Curious George“, „Everybody’s Fine“, „Going the Distance“, „Big Miracle“, „Family Guy“. Kao rediteljka, debitovala je filmom „Whip It!“ s Elen Pejdž i Džulijet Luis.

Oficijelni sajt:

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.