Srcolomac

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 115 min.
Premisa: Čekao je ceo svoj život da se oženi, trebalo je da sačeka još jednu nedelju!

Glavne uloge:

Ben Stiler (Ben Stiller), Mišel Monahan (Michelle Monaghan), Džeri Stiler (Jerry Stiller), Malin Akerman (Malin Akerman), Karlos Mensija (Carlos Mencia)

Scenario:Skot Armstrong (Scot Armstrong), Lesli Dikson (Leslie Dixon)
Režija:Bobi Fareli (Bobby Farrelly), Piter Fareli (Peter Farrelly)

SINOPSIS
Edi Kantrou, vlasnik radnje sa sportskom opremom i neženja koji je upravo napunio 40 godina, zatiče sebe na margini ljubavnih igara kada ode na venčanje svoje bivše verenice. Ima osećaj kao da svako sem njega ima nekoga, a pod pritiskom skoro osamdestogodišnjeg oca, kome je libido prilično visok, i prijatelja Meka, koji je pravi papučić, Edi je spreman za romansu. Potrebna mu je još samo devojka.
Kada naleti na uličnu pljačku u San Francisku, Edi upoznaje devojku Lajlu, koju je opljačkao mladić na biciklu. Naš par ubrzo uleće u vrtoglavu romansu koja vodi do ishitrene prosidbe. Međutim, kada krenu na medeni mesec u Meksiko, Edi otkriva da njegova draga ne samo što nema lice anđela, već ima rečnik kočijaša i skoro nezasitu glad za urnebesnim atletskim seksom. I pre no što stignu u luksuzni hotel Lajla se od nežnog i slatkog životnog partnera pretvara u groznu ispičuturu još gore prošlosti. Sve to tera Edija da se zapita u šta se uvalio.
Pošto Lajla odbije da napusti njihovu hotelsku sobu jer je izgorela na suncu, Edi nalazi utehu u baru, gde započinje opušten razgovor s Mirandom, srednjoškolskom profesorkom, koja je normalna i na zemlji taman koliko je Lajla otkačena. Ubrzo nesretni mladoženja počinje da smišlja izgovore kako bi pobegao od svoje žene i proveo vreme s Mirandom. I dok pada na Mirandine čari, Edi se trudi koliko je u njegovoj moći da izađe na kraj s obe žene. Ipak, niz nesporazuma vodi do beskrajno smešnih sukoba između jednog muškarca i dve žene.
O FILMU
Pre četiri godine, kada je čuo za novu verziju scenarija „Srcolomac“, Piter Fareli je isprva želeo da odbije projekat. „‘Srcolomac’ je jedan od mojih najomiljenijih filmova“, kaže Fareli. „U prvom momentu sam rekao: ‘Nema šanse’. Nisam hteo da ga radim.“ Međutim, kad je ponovo pogledao film, video je kako će priča lako da se preda gegovima, smicalicama i ostalim farelizmima.
Originalni film snimljen je 1972. godine i bio zasnovan na kratkoj priči Brusa Džej Fridmana koju je adaptirao Nil Sajmon. U filmu su igrali Čarls Grodin i Sibil Šepard. „U scenariju Skota Armstronga i Lesli Dikson fasciniralo nas je to što su stvarno bili maštoviti. U ovoj verziji Edi se ženi lepom devojkom, odlazi na medeni mesec i onda sreće ženu koja mu više odgovara – malo je više na zemlji i nekako više liči na devojku iz susedstva. Tako je priča postala složenija.“
Ben Stiler, koji igra naslovnu ulogu, takođe je veliki obožavalac originalnog filma. Jedan od najvećih izazova za oba filmska stvaraoca i njihove zvezde bio je da lik Edija, momka koji otkači ženu na medenom mesecu, bude simpatičan publici. „Srcolomac“ je film u kojem braća Fareli ponovo sarađuju s Benom Stilerom, posle naslova „Nešto u vezi s Meri?“, koji je lansirao njihove karijere pre osam godina.
Oficijelni sajt

Premijera: Sinemanija 2007. godine
U bioskopima: 15. novembar 2007. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.