U trendu

Viktorija: život mlade kraljice

Žanr: drama, biografski, istorijski
Trajanje: 103 min.
Premisa: Njena zemlja. Njeno srce. Njeno veličanstvo!

Glavne uloge:Emili Blant (Emily Blunt), Rupert Frend (Rupert Friend), Pol Betani (Paul Bettany), Mark Strong (Mark Strong), Miranda Ričardson (Miranda Richardson), Džim Brodbent (Jim Broadbent)
Scenario:Džulijan Felouz (Julian Fellowes)
Režija:Žan-Mark Vale (Jean-Marc Vallee)

SINOPSIS
Godina je 1837. Sedamnaestogodišnja Viktorija (Emili Blant) je usred kraljevske borbe za moć. Njen ujak, kralj Vilijam (Džim Brodbent), nalazi se na samrti i Viktorija bi trebalo da sedne na njegov presto. Svi se bore za njenu naklonost. Međutim, njena autoritativna majka, vojvotkinja od Kenta (Miranda Ričardson), uz pomoć svog ambicioznog savetnika Konroja (Mark Strong) drži Viktoriju podalje od dvora. Viktorija ih oboje mrzi. Jedinog prijatelja ima u brižnoj guvernanti Lehzen, ali je ona doslovce guši i prema njoj se ponaša previše zaštitnički. A tada u njen život ulazi Albert.
O FILMU
Film je sniman na lokacijama u Engleskoj i u studiju "Shepperton Studios" tokom desetonedeljnog snimanja koje je počelo u avgustu 2007. godine. Film je režirao hvaljeni francusko-kanadski reditelj Žan-Mark Vale prema scenariju oskarovca Džulijana Felouza. To je projekat koji je pokrenula Sara Ferguson, vojvotkinja od Jorka. U ulozi producenta pojavljuje se Martin Skorseze.
O REŽISERU
Žan-Mark Vale (reditelj)
Rediteljski debi ostvario je 1995. godine izuzetno hvaljenim filmom "Liste Noire" ("Black List"). Deset godina kasnije režirao je međunarodno priznati film "C.R.A.Z.Y.". Film je postao pravi fenomen; osvojio je dvadeset nagrada na međunarodnim filmskim festivalima, uključujući i prestižnu nagradu za najbolji kanadski film na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu 2005. godine.
Vale je snimio i holivudske filmove kao što su "Strangers" iz 1996. godine i "Los Locos" iz 1997, a dovršio je i dva nastavka trilogije posvećene odnosima između oca i sina, pod naslovom "Les fleurs magiques" ("Magical flowers", 1995) i "Les mots magiques" ("Magical words", 1998).
O GLUMCIMA
Emili Blant (kraljica Viktorija)
Svetsku slavu donela joj je glavna uloga u uspešnom britanskom filmu "My Summer Of Love" iz 2003. godine, a 2004. snimila je hvaljeni film "Gideon’s Daughter", u kojem smo takođe mogli da gledamo Bila Naija i Mirandu Ričardson. Ta uloga joj je donela nagradu Zlatni globus.
Snimanje velikog hita "Đavo nosi Pradu" počelo je 2005. godine u Njujorku, a na tom filmu je sarađivala sa En Hatavej, Meril Strip i Stanlijem Tučijem. Film je postigao neviđen uspeh. Usledile su uloge u filmovima "Big Buck Howard" reditelja Šona Mekginlija, "Danova prava ljubav" sa Stivom Karelom, kao i "Čitalački klub Džejn Ostin" sa Marijom Belo, Franses Mekdormand i Kevinom Zigersom.
Trenutno možemo da je gledamo u filmu "Wolfman" reditelja Džoa Džonstona, a od ostalih filmova u kojima je glumila izdvajamo: "Sunshine Cleaning" s Ejmi Adams i Alanom Arkinom, "Rat Čarlija Vilsona" reditelja Majka Nikolsa, "The Adjustment Bureau" s Metom Dejmonom.
Rupert Frend (princ Albert)
Jednu od svojih najzapaženijih uloga odigrao je 2005. u filmu "Gordost i predrasude" reditelja Džoa Rajta. S Džonijem Depom je glumio u filmu "Libertin: otrov za žene", a od ostalih njegovih filmova izdvajamo: "Outlaw" reditelja Nika Lava, "The Moon And The Stars" s Džonatanom Prajsom i Alfredom Molinom, "Poslednja legija" s Benom Kingslijem i Kolinom Firtom, kao i "Mrs. Palfrey At The Claremont" sa Džoan Plourajt.
Nedavno je završio snimanje filmova "Jolene" reditelja Dena Ajrlanda, "Virgin Territory" reditelja Dejvida Lelanda, "Lullaby For Pi" reditelja Benoa Filipona i "The Kid" reditelja Nika Morana. Glumio je u filmu "Dečak u prugastoj pidžami" reditelja Marka Hermana, a trenutno možemo da ga gledamo u filmu "Cheri" reditelja Stivena Frirsa, u kome glumi i Mišel Fajfer.
Oficijelni sajt

Premijera: Sinemanija 2010

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar