U trendu

Zakletva

Žanr: epski, akcija, drama, fantazija
Trajanje: 90 min.
Zemlja porekla: Kina, Japan, Hongkong, J. Koreja, 2005

Glavne uloge:

Dong-Kun Jang (Dong-Kun Jang), Hirojuki Sanada (Hiroyuki Sanada), Sesilija Čeung (Cecilia Cheung), Nikolas Ce (Nicholas Tse)

Scenario:Kajge Čen (Kaige Chen)
Režija:Kajge Čen (Kaige Chen)

SINOPSIS
Devojčica pere tela na bojnom polju prekrivenom leševima. Uhvatio ju je stariji dečak, koji želi da mu bude robinja za nešto hrane. Ona se pravi da prihvata ponudu, ali beži čim joj se ukaže prilika. U bekstvu sreće lepu čarobnicu koja je pita: „Da li bi želela da postaneš princeza i da ti svi muškarci budu pod nogama?“, a onda dodaje: „Ali moraš da platiš visoku cenu, jer nikada nećeš imati sreće u ljubavi.“ Devojčica bez ustezanja prihvata čarobnicinu ponudu. Ova zakletva se ne može raskinuti, osim ako se desi nemoguće: da sneg padne u proleće i da se mrtvi vrate među žive.
Sada već odrasla i prelepa, princeza žali zbog datog obećanja, jer su svi muškarci koje je volela tragično završili. Iako se ponovo se zaljubila u viteza s crvenim oklopom i zlatnom maskom, koji ju je spasao od sigurne smrti, muči je izvesnost njihovog neumitnog rastanka. U međuvremenu, Kunlun, rob velikog generala, traži izgubljene uspomene na porodicu koju je nekad imao. Ubrzo će se sudbina to dvoje ljudi preplesti, jer princeza veruje da je baš general njen heroj i tako ga uvlači u mrežu svoje davno predodređene sudbine. Šta će se na kraju desiti s troje naših junaka? Da li je njihovu sudbinu zapečatila neka viša sila, ili ipak mogu da izaberu život kakav žele?
General se sprema za odlučujuću bitku i priprema svoj sjajni oklop. Njegov neprijatelj je mnogo moćniji i šanse da pobedi su male. Ipak, vešti rob mu pomaže da se izvuče i da poraz pretvori u pobedu. Iste noći kralj naređuje generalu da se vrati jer neprijatelj opseda palatu.
O FILMU
Film Čena Kajgea „Zakletva“ je više stvari odjednom: izvanredna bajka, sjajna fantazija o borilačkim veštinama, romantični ep izuzetne emotivne rezonance i razmatranje paradoksalne prirode sudbine. Čenova pronicljiva režija i odlična glumačka ekipa izjednačene su sa sjajnom fotografijom, bogatom a ipak svedenom scenografijom, kostimom i očaravajućom muzikom.
O REŽISERU
Čen Kajge (reditelj)
Rođen je u Pekingu 1952. godine. Sin filmskog režisera, radio je kao radnik u polju tokom kulturne revolucije i služio vojsku pet godina pre nego što je postao jedan od prvih studenata koji su upisali tada novootvorenu Filmsku akademiju u Pekingu 1978. godine. Godine 1989. režira spot za drupu Duran Duran „Do you believe in shame“. Poznat je po specifičnom vizuelnom stilu i epskom pripovedanju. Njegov film „Zbogom, moja konkubino“ prikazan je u Kanu 1993. godine. To je prvi kineski film koji je dobio Zlatnu palmu.
Oficijelni sajt:
Wu Ji (2005)
Samo na FEST-u 07

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar