U trendu

Žena sa slomljenim nosem

Žanr: drama
Trajanje: 90 min.

Glavne uloge: Nebojša Glogovac, Anica Dobra, Branka Katić, Vuk Kostić, Nada Šargin, Jasna Žalica, Nikola Rakočević, Dubravka Kovjanić, Vojin Ćetković, Ljubomir Bandović, Rada Đuričin, Nikola Đuričko
Direktor fotografije:Goran Volarević
Scenario:Srđan Koljević
Režija:Srđan Koljević

SINOPSIS
Mlada žena sa slomljenim nosem izađe iz taksija u saobraćajnoj gužvi na mostu, i baci se u reku. U taksiju ostaje beba. To izazove naizgled nemoguće ljubavi kod troje očevidaca, koje će na različite načine spasti njihove živote. Taksista mizantrop, ostavljen s bebom, počinje da se bori za život žene sa slomljenim nosem; suočena sa zaljubljenošću tinejdžera, mlada profesorka uspeva da prevaziđe životnu traumu, a neobična apotekarka napušta verenika otkrivajući da je brat njene prve ljubavi možda onaj pravi.
U sudarima s nemogućim ljubavima ljudi spasavaju jedni druge, prevazilaze ožiljke i ponovo otkrivaju prave razloge za život…
O FILMU
Film je komponovan od priča o neobičnim ljubavima koje spasavaju živote; inspirisan je pozitivnom energijom ljubavi koja pobeđuje i u naizgled nemogućim okolnostima. Ovo je drugi film Srđana Koljevića, autora "Sivog kamiona crvene boje" (2004), filma sa 11 međunarodnih i 13 domaćih nagrada i uspešnom distribucijom u Evropi i Srbiji, ostvarenja omiljenog kod publike.
Novi filmski projekat producenata "Klopke" (2007) u koprodukciji Srbije i Nemačke podržan je i nagrađen na srpskim i nemačkim stručnim konkursima.
REDITELJ O FILMU
Ovo je film o nemogućim ljubavima koje spasavaju živote. U sudarima s nemogućim ljubavima, neočekivani spasioci na različite načine spasavaju jedni druge i pronalaze razlog za život. Film o Beogradu danas, kad se klatno energije i emocija, posle godina ratova, destrukcije i mržnje, pomera na suprotnu stranu, ka životu, ponovnom otkrivanju ljubavi i prevazilaženju ožiljaka iz prošlosti. Film o ljudima koji sređuju svoje rasturene živote. Film o "emocionalnoj tranziciji".
Priča je prepletena i povezana prelazima i vožnjama taksiste Gavrila poput "gradskog roud muvija" u stilskom i ritmičkom smislu. Iako je uslovno satkan od tri narativna toka, oni se stapaju u jedan. Režijski stil naracije kombinovaće emocije i humor koji nenametljivo proizilazi iz realistično tretiranih i utemeljenih situacija.
U režijskom smislu, ovo je što direktniji film, dakle, utopljen u glumce i priču, s diskretnim režijskim postupkom i što diskretnijim prelazima, da bi se izbegla formalistička distanca. To podrazumeva i svedenu glumačku ekspresiju, s akcentima na odabranim mestima. Iako u njemu ima dosta kiše, vode i noćnih scena, ovo je topao film (tople boje kostima naspram dominantno plavo-sivih štimunga i scenografije). Tužan je i smešan u isto vreme, a ozbiljan u suštini. Posle naglog početka sledi lagani tempo naracije, podređen likovima koji vuku priču.
Sve to trebalo bi da rezultira filmom koji nepretenciozno nudi pritajenu pozitivnu energiju, ne zatvarajući pri tom oči pred stvarnošću.
O REŽISERU
Srđan Koljević (režiser i scenarista)
Diplomirao je na Katedri za dramaturgiju Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, gde je danas zaposlen kao docent na predmetu Filmski i TV scenario. Scenarista je ili koscenarista 10 dugometražnih igranih filmova i dva dugometražna dokumentarna filma.
Svi igrani filmovi na kojima je radio imali su veliku gledanost u domaćim bioskopima, a ujedno su prikazivani i nagrađivani na međunarodnim festivalima. U periodu od svog debija 1993. do danas Koljević je najaktivniji i najnagrađivaniji scenarista u zemlji i okruženju. Više puta je bio dobitnik svih nacionalnih priznanja za filmski scenario.
Najveći uspeh postigao je filmom koji je i režirao kao debitant – "Sivi kamion crvene boje" (2004), osvojivši 11 međunarodnih nagrada (uključujući i nagradu Ministarstva kulture Nemačke za najbolji film) i 13 domaćih na više od 40 festivala gde je film prikazan. Film je dobio i distribuciju u više evropskih zemalja.
Filmografija: "Kaži zašto me ostavi" (1993, koscenarista); "Ubistvo s predumišljajem", (1996, saradnik na scenariju); "Stršljen" (1998, koscenarista); "Nebeska udica" (2000, koscenarista); "Normalni ljudi" (2001, koscenarista); "Nataša" (2001, scenarista); "Sivi kamion crvene boje" (2004, režiser i scenarista); "Eduart" (2007, supervizor – saradnik na scenariju) "Klopka" (2007, koscenarista); "Ljubav i drugi zločini" (2008, koscenarista).
Oficijelni sajt

Premijera: 1. septembar 2010. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.