„Aerosmith“ pred raspadom?

Iskreno, za mene je ovo zaista šokantna vest. Prosto neverovatna. Zato je i primam s dozom rezerve, dok se ne potvrdi zvanično. To i vama savetujem, mada je, bojim se, stvar već gotova.
Evo o čemu se radi. Legendarnom bendu "Aerosmith" ozbiljno preti raspad. Da, raspad! Nakon gotovo četrdeset godina više nego uspešnog rada. Svoje istupanje već je najavio pevač Stiven Tajler (Steven Tyler). On je nedavno za magazin "Classic Rock" izjavio:
"Tačno je, odlazim. Još nisam odlučio šta ću konkretno raditi, ali ću se definitivno posvetiti sebi i svom ‘brendu Tajler’. Uskoro ću se sastati s ekipom i popričati hoće li se bend definitivno raspasti ili će potražiti novog pevača…"
Strašno. U daljem komentaru se navodi mišljenje autora teksta, koje je sasvim na mestu. Kaže se da, šta god da se desi, to više neće biti ista priča. Može li neko i zamisliti bend "Aerosmith" bez Tajlera? Komentar članka je da bi to bilo isto kao i kada bi "Stonsi" nastavili bez Mika Džegera. To definitivno neće proći kod fanova. Slažemo se u potpunosti.
Nigde se ne navodi konkretan razlog zbog čega Tajler želi da napusti grupu. Činjenica jeste da je poslednja turneja benda otkazana nakon povrede pevača posle pada s bine na nastupu u Južnoj Dakoti. Mi smo tu informaciju preneli u članku "Pevač Aerosmita pao s bine u toku nastupa", ne sluteći šta će uslediti nakon toga. Ekipa je posle tog incidenta odradila još samo dva nastupa. Poslednji je bio pre nekoliko dana u Abu Dabiju. Najverovatnije je da će to biti i poslednji njihov nastup u toj postavi. Čak je i gitarista benda Džo Peri (Joe Perry) posle tog koncerta rekao za "Las Vegas Sun":
"Stiven je otišao, to je sve što mogu da vam kažem za sada".
Na zvaničnom sajtu još uvek nema nikakvog saopštenja i dok to ne vidimo, zrnce nade će postojati. Inače, bend "Aerosmith" je osnovan daleke 1970. godine. Oni su najprodavaniji američki hard rok bend svih vremena, s ukupnom prodajom od 150 miliona kopija širom sveta, od čega čak 66,5 miliona samo u Sjedinjenim Državama. O ostalim priznanjima i nagradama ne vredi ni govoriti, a svakako su jedan od najuticajnijih bendova današnjice. Zbog svega toga, kao i zbog milionske armije fanova, današnja priča znatno dobija na težini. Stiven Tajler odlazi. Ma, je li to moguće?!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.