Alanis Moriset

Popularna pevačica, čije je pravo ime Nadin Moriset (Nadine Morissette), rođena je u Otavi, u Kanadi, 1. juna 1974. godine. Alanis Moriset ujedno je i izuzetno dobra plesačica i pijanistkinja. Tekstove svojih pesama počela je, kako sama tvrdi, da piše još sa devet godina.

Izdala je dva albuma u Kanadi sa nepunih 18 godina, ali su oni doživeli tek relativan nacionalni uspeh. Njen svetski uspeh vezuje se za album koji je izdala Madonina muzička kompanija, Maverick Records, 1994. godine. Album „Jagged Little Pill“ postigao je veliki uspeh u kratkom vremenskom periodu. Te godine je zajedno sa grupom „Red Hot Chili Peppers“ išla na turneju po Americi. Konačan uspeh albuma potvrdila je prodaja 28 miliona primeraka širom sveta. Album je dve nedelje bio na vrhu američke top-liste.

Posle ovog albuma, povukla se neko vreme sa scene i otputovala je u Indiju, gde je provela nekoliko meseci. Po povratku, izdala je 1997. godine album „Supposed Former Infatuation Junkie“, koji je doneo mnogo „mekih“ pesama u odnosu na prethodni album. Iako je u velikoj meri promenila svoju muziku, i ovaj album je postigao zapažen uspeh, posebno pesma „Thank U“, dostižući visok plasman na svetskim top-listama.

Sledeće godine oprobala se i u glumačkom poslu, ulogom u kontroverznom filmu „Dogma“. Svoj za sada poslednji album izdala je februara 2002. godine, pod naslovom „Under Rug Swept“. Pesme na ovom albumu označile su povratak na rok muziku kojom je i započela uspešnu svetsku karijeru. Tokom dosadašnjeg rada dobila je i nekoliko prestižnih muzičkih MTV nagrada.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.