U trendu

Bajaga u Centru „Sava“ 28, 29. i 30. decembra

O njemu smo već pisali nedavno, nazvavši ga institucijom. A i kako drugačije?
Bajaga i njegovi "Instruktori" slave četvrt veka više nego plodonosnog rada. Ponovo ćemo napomenuti i šest godina pre toga provedenih u kultnoj grupi "Riblja čorba". Kada se sve to zbroji, šta drugo možemo dobiti osim institucije? Sam Bajaga kaže da je svoj san ostvario još 1984, objavljivanjem svog prvog solo projekta "Pozitivna geografija", a da je sve posle toga srećni splet okolnosti. Skromno.
Mi kažemo da je Momčilo Bajagić svakako jedan od najpoznatijih muzičara ne samo u našoj zemlji već na prostoru cele bivše Jugoslavije. Za 25 godina rada objavio je deset albuma i deset kompilacija, prodao je preko tri miliona ploča i održao više od 2.500 koncerata na svim kontinentima. Bajaga je još radio i muziku za mnoge pozorišne predstave, televizijske serije i filmove, od kojih su svakako najpoznatiji "Ni na nebu, ni na zemlji" i "Profesionalac". Nedavno je imao tu čast da na dodeli MTV nagrada u Berlinu uruči priznanje najboljem regionalnom bendu.
Rekli smo već da će doći vreme za proslavu ovog važnog jubileja. I došlo je! Rođendanska žurka Bajage i "Instruktora" desiće se u beogradskom Centru "Sava", i to u tri vezana prednovogodišnja koncerta. On će sa svojim bendom nastupiti 28, 29. i 30. decembra. Popularni muzičar najavljuje tri potpuno različita koncerta i da će biti retke pesme koje će svirati sve tri večeri, uz potpuno drugačiju scenografiju i nove goste. Svaki kupac ulaznice koja košta 1.500 i 1.700 dinara dobija na poklon besplatan CD, koji će opet biti različit. Prvo veče to će biti album "Pozitivna geografija", drugo "Sa druge strane jastuka", a treće "Jahači magle". Vi dobro razmislite koji deo Bajagine karijere vam je najdraži, ali u svakom slučaju ostaje vam varijanta da posetite dve, a možda i sve tri večeri. Početak programa najavljen je za 21 sat.
Inače, ovih dana na državnoj televiziji počinje da se emituje trodelni dokumentarni film o Bajagi povodom 25-godišnjice rada. Pored prikazanih delova iz bogate arhive, biće tu i razgovori s njegovim sadašnjim i bivšim saradnicima. I šta još da mu poželimo za njegovo rođendansko slavlje osim dobrog zdravlja? Vidimo se u Centru "Sava".

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.