„Belgrade Calling“ na Tašmajdanu: „Simply Red“ vas zove!

Peti festival „Belgrade Calling“ biće održan sutra i prekosutra na stadionu „Tašmajdan“.

Zvezda prve večeri biće engleski soul muzičar Džon Njumen, a pre njega nastupiće bendovi „Iza“ i „Artan Lili“.

Njumen je singlovima „Love Me Again“, „Losing Sleep“, „Out Of My Head“ i „Cheating“, kao i saradnjom sa sastavom „Rudimental“ na hitovima „Not Giving In“ i „Feel The Love“ ili „Blame“ sa Kalvinom Harisom osvojio je svetske top liste, a u Beogradu će premijerno predstaviti i svoj novi album „Revolve“.

Drugog dana „Belgrade Callinga“ nastupiće harizmatična Natali Dizdar i popularni sastav „Jinx“, kao uvertira u koncert britanskog pop benda „Simply Red“.

Ponovo oformljen bend, koji je prodao 55 miliona ploča, slavi 30 godina karijere promovišući na turneji novi album „Big Love“.

Mik Haknejl i „Simply Red“ neće imati festivalski nastup, već celovečernji koncert od 120 minuta tokom kojeg će izvesti svoje najveće hitove, najavio je organizator „Avalon produkcija“.

Što se tiče rajder lista, Njumen i „Simply Red“ su bili više nego skromni u svojim zahtevima.

Njumen i njegov tim insistiraju isključivo na crnim peškirima, a crne moraju da budu i slamčice sa kojima piju bezalkoholna pića. Sve šolje i tanjiri treba da budu od porcelana, „jer je to dobro za našu planetu“.

Za Njumenov retro imidž neophodno je obezbediti tri para belih čarapa i veliko pakovanje laka za kosu sa oznakom „ekstra čvrst“.

Od pića konzumiraju kvalitetno francusko crno i belo vino, tonik, sokove i vodku.

Za razliku od njih, Haknejl je dao prednost domaćem vinu, isključivo crnom, a poželjna je i crna čokolada. „Coca Cola“ mora da bude bez šećera, a voda sobne temperature.

Bend je pak izbirljiviji – na listi im se nalazi nezaslađena voda od kokosa, „Stoličnaja vodka“, ceđeni sokovi, ali zato daju prednost domaćem pivu.

Kao i Njumen, insistiraju na čašama od stakla i porcelanu.

Zanimljivo je da nisu tražili nikakvu hranu u bekstejdžu, čak ni uobičajene grickalice i voće.

Haknejl je povodom ponovnog dolaska u Beograd izjavio da se seća prvog gostovanja u Beogradu od koga je „sigurno prošlo 10 godina“.

„Sećam se da tada nisam znao šta mogu da očekujem na tom koncertu. Bio sam oduševljen sjajnom reakcijom publike. Primetio sam dosta mladih ljudi u hali, koji su se odlično provodili“, rekao je poznati muzičar.

Srećan je, kaže, što ponovo sviraju u gradu koji mu se zaista svideo.

„Bend je u top formi, pa se nadam da ćemo održati fantastičan koncert u Beogradu“, dodao je Haknejl.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.