U trendu

„Duran Duran“ u Beogradu

Jedna od najpoznatijih britanskih grupa – „Duran Duran“, održaće koncert u Beogradu 17. oktobra u hali 1 Beogradskog sajma s početkom u 20 časova. Nakon veoma uspešne dvogodišnje svetske turneje 2004/5, pet originalnih članova grupe „Duran Duran“: Sajmon Lebon (Simon LeBon), Džon Tejlor (John Taylor), Endi Tejlor (Andy Taylor), Rodžer Tejlor (Roger Taylor) i Nik Rouds (Nick Rhodes), prave kratak prekid u snimanju albuma radi serije koncerata koje će održati u istočnoj Evropi, uključujući i Srbiju.

Petorica osnivača grupe ponovo su se okupili 2002. godine, posle 18 godina pauze, kako bi snimili nov album i ponovo krenuli na turneju. Od tada nastupaju uživo širom sveta, a karte za njihove koncerte rasprodaju se za nekoliko sati. Karte za beogradski koncert su u prodaji od 13. septembra.

„Duran Duran“ je predvodnik „novih romantičara“, britanskog novog talasa, a postala je popularna početkom osamdesetih godina prošlog veka. Grupu i danas identifikuju s tim periodom iako ona traje gotovo 30 godina. Tokom dosadašnje karijere bend je prodao preko 70 miliona ploča širom sveta i imao čak 18 singlova na Bilbordovoj listi najslušanijih pesama i 30 na britanskoj listi „Top 40“.

Neki od najpoznatijih hitova iz osamdesetih ove grupe su: „Rio“, „Hungry Like the Wolf“, „Is There Something I Should Know?“, „The Reflex“, kao i „A View to a Kill“ iz istoimenog filma Džejms Bond serijala. Devedesetih su imali hitove „Ordinary World“ i „Come Undone“, da bi nakon zvaničnog ponovnog okupljanja i albuma „Astronaut“, pesme „Sunrise“ i „What Happens Tomorrow“ postale hitovi. Novi album grupa sprema za 2007. godinu.

Sutra čitajte više o istorijatu grupe, diskografiji i najvećim hitovima.

Korisni linkovi:

  • Više informacija o koncertu
  • Oficijelni sajt grupe

  • Napišite komentar

    Najnovije iz rubrike