U trendu

Dženet Džekson

Dženet Džekson (Janet Jackson) rođena je 16. maja 1966. godine u Indijani. Najmlađa od desetoro dece, pod uticajem porodičnog šou-biznis duha, uključila se u bend „Jacksons“, koji je krajem šezdesetih započeo svoju relativno uspešnu karijeru, najpre muzičku, a kasnije i glumačku.

Postepeno izdvajanje Majkla i Latoje, koji su započeli solo karijere, navelo je i Dženet da počne da radi sama. Najpre je glumila u televizijskim serijama, da bi početkom 1982. godine, uz veliku pomoć brata Majkla, snimila svoj prvi solo album, koji je imao solidan uspeh sa tiražom od oko 250.000 prodatih primeraka.

Ključni uspeh postigla je drugim albumom „Control“ iz 1986. godine, koji je prodat u osam miliona primeraka. Apsolutni hit bila je pesma „What Have You Done For Me Lately“. Za album je dobila dve američke muzičke nagrade. Novi seksepilni stil, prateći steperi i odlični spotovi učinili su Dženet zvezdom.

Njeni albumi prodavani su u višemilionskim tiražima, a cene ugovora koje je potpisivala sa izdavačkim kućama neprestano su rasle; poslednji ugovor, za izdavačku kuću Virgin, iznosio je 80 miliona dolara.

Dženet je nastavila i glumačku karijeru, a najveću ulogu do sada imala je sa Edijem Marfijem u filmu „Otkačeni profesor 2“.

Svoj privatni život Dženet je skrivala od javnosti. Najbolji dokaz za to je brak sa njenim menadžerom, Rene Elizondom, za koji je štampa saznala tek posle osam godina, pred sam razvod. Danas Dženet živi u Njujorku i priprema svoj osmi album.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.