U trendu

Grupa „W.A.S.P.“ 10. novembra u SKC-u

Sledi još jedna prava poslastica za metalce u Srbiji. Popularni američki hevi metal bend "W.A.S.P." gostovaće 10. novembra u Beogradu, i to u velikoj sali Studentskog kulturnog centra. Inače, ovo će biti njihov drugi nastup pred domaćom publikom, ovoga puta u sklopu turneje "Beast of Babylon 2009". Kao što joj samo ime govori, ona će promovisati najnoviji album benda – "Babylon". Ovo, četrnaesto po redu ostvarenje, u prodaji se pojavilo nedavno (12. oktobar), tako da ćemo biti u prilici da ekskluzivno, među prvima u svetu, čujemo nove pesme uživo.
Inače, bend "W.A.S.P." osnovan je 1982. u Los Anđelesu. Odmah su skrenuli pažnju na sebe svojim kontroverznim i ekscentričnim nastupima, a verne fanove širom sveta stekli su najviše zahvaljujući jedinstvenom glasu Blekija Loulesa (Blackie Lawless), koji je i jedini stalni član benda. Današnju postavu čine još i gitarista Dag Bler (Doug Blair), basista Majk Duda (Mike Duda) i bubnjar Majk Dupke (Mike Dupke).
Dosta se polemike vodilo i oko samog imena benda. Još 1980. u svom intervjuu momci su rekli da je to zapravo skraćenica od "We Are Sexual Perverts". Neki su prihvatili drugačije značenje, tipa "We Are So Perfect" ili "We Are So Powerful". Tvrđe jezgro fanova govorilo je da je to zapravo "White Anglo-Saxon Protestants", što je ipak malo verovatno s obzirom na tekstove pesama. Šuškalo se i da bi to mogao biti akronim za nešto mnogo strašnije, kao "We Are Satan’s People" ili čak "We Are Satan’s Preachers". Naposletku, Bleki je jednom izjavom rešio sve dileme, rekavši da skraćenica zapravo znači "We ain’t sure, pal". Zanimljivo i svakako najprihvatljivije.
Na prethodnih 13 studijskih albuma izdvojile su se pesme kao što su debi singl "Animal (Fuck Like a Beast)", "W.A.S.P.", "The Last Command", "Forever Free", "The Crimson Idol" i druge. Nema sumnje da će, pored pesama s novog albuma, neke od ovih hitova čuti i publika u Beogradu. Prema najavama organizatora, neće biti predgrupe, a koncert počinje u 20.30. Karte se mogu kupiti na samoj blagajni SKC-a. U pretprodaji početna cena iznosi 1.900 dinara, a kako se koncert bude približavao, i cena će rasti. Zato požurite ako želite da vidite ove velike hevi metal zvezde.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.