U trendu

„Hello“ najprodavaniji singl u poslednjih 18 godina

Singl britanske pevačice Adel „Hello“ ima najuspešniju prvu nedelju prodaje još od 1997. godine i numere Eltona Džona koju je posvetio preminuloj princezi Dajani „Candle in the Wind“.

Pored toga što je pesma izbila na prvo mesto Bilbordove Hot 100 liste, Adelin singl “Hello” je prva numera ikada koja je za samo nedelju dana imala više od milion prodatih singlova.

Ovim uspehom, Adel se našla “rame uz rame” sa rekordom koji drži “Candle in the Wind”. Džonova posveta princezi od Velsa, bila je dve nedelje među naprodavanijim sa više od 3,4 miliona prodatih singlova u debitanstkoj nedelji, a zatim u narednoj nedelji sa više od 1,2 miliona.

Adel će dugoočekivani treći studijski album “25” objaviti 20. novembra u izdanju XL Rekordingsa.

Adel beleži i velike uspehe u Srbiji, pesma je trenutno na prvom mestu „Jutjub“ liste najgledanijih materijala na „Jutjubu“ kod nas u zemlji.

Spot “Hello” broji više od 249 miliona pregleda na „Jutjub“ kanalu. Brojem pregleda oborila je dnevni rekord gledanosti koji je držala Tejlor Svift sa pesmom “Bad Blood”. Takođe, “Hello” je prestigla i rekord “Wrecking Ball” pesme Majli Sajrus kao video koji je najbrže stigao do 100 miliona pregleda, i to samo za 5 dana, navodi se u saopštenju izdavačke kuće „Lampshade media“.

Ova pesma je ujedno i najprodavanija pesma ikada. Pored mogućnosti preslušavanja na „Jutjubu“, više od milion osoba platilo je preko dolar i 29 centi za kako bi skinula ovu pesmu. Drugo mesto drži Flo Rida sa hitom iz 2009. godine “Right Round” koji je prodao oko 636.000 digitalnih kopija u prvoj nedelji.

Preko aplikacija „Shazam“ koja prepoznaje pesme, za svega jedan dan, preko 200.000 ljudi je želelo da zna i sluša Adelin “Hello”. Nijedan singl ikada nije imao toliko prepoznavanja na Shazamu kao ovaj, dodaje se u ovom saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.