U trendu

I Pako de Lusija u Centru „Sava“ – 12. februara

Naredna najava odnosi se na jednog od najboljih gitarista svih vremena. Još kada kažemo da se smatra za najuniverzalnijeg flamenko autora, nema sumnje da svi znaju o kome se radi.
U okviru Guitar Art Festival-a, 12. februara u našem glavnom gradu nastupiće jedan od najvećih evropskih umetnika današnjice – Pako de Lusija (Paco de Lucia, pravo ime – Francisco Sánchez Gómez). Lokaciju smo naveli u prethodnom članku, a to je Centar "Sava". Dakle, u razmaku od samo nedelju dana Beograd će imati čast da ugosti takva dva velikana kao što su Kris Rija i Pako de Lusija.
Pako je rođen 21. decembra 1947. u Andaluziji. Ljubav prema gitari preneta mu je od oca, takođe velikog gitariste. Svoj prvi album objavio je već sa osamnaest godina, da bi danas taj broj premašio dvadeset. Za sada poslednji studijski album ("Cositas buenas") dobili smo 2004. Ovaj muzičar je trenutno ponovo u studiju sa svojim sekstetom, gde priprema novi album. Nakon dvogodišnje koncertne pauze, Beograd će biti posebno počastvovan prilikom da otvori novu Pakovu svetsku turneju.
Interesovanje za ovog španskog umetnika odavno je prevazišlo Evropski kontinent, a preko okeana slavu je stekao albumom "Friday Night In San Francisco", koji je uradio s Al Di Meolom (Al Di Meola) i Džonom Meklaflinom (John McLaughlin). Takođe, radio je i muziku za filmove a svakako najpoznatija numera je "Have You Ever Really Loved A Woman", koju je snimio zajedno s Brajanom Adamsom (Bryan Adams) za potrebe filma "Don Huan de Marko". Ova pesma se čak pet nedelja nalazila na prvom mestu američke top-liste.
Na kraju, još jednom: Pako de Lusija dolazi u Beograd u petak, 12. februara. Koncert počinje u 20 časova, a cene ulaznica su 1.800, 2.700 i 3.600 dinara. Ovaj događaj ne biste smeli da propustite bez obzira na to koju vrstu muzike preferirate. Ovakva prilika ne se pruža često u životu.
Napominjemo da smo jedanaesti po redu "Guitar Art Festival" već spominjali u našoj rubrici, najavivši sjajan bend "Air". Zbog toga čestitka i zahvalnost organizatorima na sjajnom odabiru gostiju. Vidimo se na nekom od ovih nastupa.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.