U trendu

Koncert grupe „U2“ direktno na YouTube-u

Ono što smo najavljivali kao izvesnu budućnost već se uveliko događa. Inernet je odavno u masovnoj upotrebi, a u poslednje vreme se sve više koristi i za potrebe koncertnih promocija. Lepo i korisno u jednom.
Popularna irska rok grupa "U2" poslednja je u nizu onih koji koriste globalnu mrežu kako bi se što više približili fanovima. Oni su odlučili da njihov koncert na Rose Bowl-u u Pasadeni (Kalifornija) u nedelju, 25. oktobra, direktno bude prenošen na sajtu YouTube. Koncert počinje u 20.30 po lokalnom vremenu i moći će da se gleda direktno u 16 zemalja. To su Australija, Brazil, Velika Britanija, Kanada, Francuska, Indija, Izrael, Irska, Italija, Japan, Meksiko, Holandija, Novi Zeland, Južna Koreja, Španija i, naravno, Sjedinjene Države. Mi ćemo, nažalost, morati da sačekamo drugu priliku, ali ne mari, strpljivi smo mi.
Menadžer benda Pol Mekginis (Paul McGuinness) ovim povodom je izjavio:
"Ovo je idealna prilika da se žurka proširi i izvan stadiona. Bend je ovo odavno želeo da uradi. Znate, fanovi prelaze velike razdaljine kako bi videli svoje idole. Ovoga puta grupa ‘U2’ će doći kod svih njih, bukvalno."
Oglasio se i direktor sajta YouTube, Kris Maksi (Chris Maxcy), rekavši da je ovo samo početak živih prenosa koncerata i da će ovakav vid zabave biti jako popularan ubuduće.
Mi smo o ovom bendu pisali relativno skoro, neposredno pred njihovo gostovanje u Zagrebu. Tamo su odradili čak dva koncerta na prepunom Maksimiru, u sklopu aktuelne turneje nazvane "360°", a koja promoviše poslednji u nizu studijski album – "No Line On The Horizon". Očevici tvrde da je to bio spektakl za pamćenje, a poseban je akcenat na spektakularnoj bini, koja dosad nije viđena. Upravo zbog toga cela turneja i nosi takav naziv, jer se ogromnoj bini koja podseća na svemirski brod može prići sa svih strana. A koliko je novca uloženo u celu tu stvar govori i podatak da bend i posle nekoliko meseci potpuno rasprodate turneje još uvek nije ni vratio uloženi novac a kamoli nešto zaradio.
Iz naše arhive

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.