U trendu

Limp Bizkit

Poznati bend formiran je 1994. godine, a osnivač je bio Fred Darst (Fred Durst), koji je okupio gitaristu Vesa Borlanda (Wes Borland), basistu Sema Riversa (Sam Rivers) i bubnjara Džona Otoa (John Otto). Posle dve godine, pridružio im se i DJ Lethal iz Litvanije. Ovaj bend je prvi promovisao fuziju hard-roka i hip-hopa u svetu, što objašnjava i njegov munjevit uspeh na svetskoj sceni.

Prvi album ove grupe, „Three Dollar Bill“, pojavio se 1997. godine i prodat je u milion i po primeraka širom sveta, što je bio impozantan broj za debitantska izdanja. Album je bendu doneo veliku popularnost, koju su članovi iskoristili na različite načine. Često su bili gosti u TV emisijama, a zapažene uspehe imali su i nastupajući sa grupom Korn i na Ozi festu.

Već sa drugim albumom, grupa se pojavila na vrhu američke muzičke top-liste. Uspesi koje su do tada postigli bili su krunisani hitom „Take A Look Around“, muzikom iz filma „Nemoguća misija 2“. Ovaj hit zauzimao je prvo mesto na mnogim svetskim top-listama više od tri nedelje. MTV nagrada za najbolji hip-hop bend samo je bila kruna uspeha drugog albuma.

U Evropi je najveći uspeh na top-listama ovaj bend postigao hit singlom „Rollin““. Tokom 2001. godine bilo je mnogo reči o raspadu ovog benda, a kulminacija se dogodila kada je gitarista Borland napustio grupu u oktobru iste godine. Međutim, prema najavama ostalih članova, bend nije prestao da postoji i sprema se njegov novi album.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.