Majkl Džekson

Majkl Džekson (Michael Jackson) neosporno je jedna od najvećih muzičkih zvezda u istoriji. Ovaj pevač i pisac tekstova rođen je u Indijani 29. avgusta 1958. godine, kao sedmo od devetoro dece u porodici. Majkl, međutim, nije jedini u porodici koji je imao veliki pevački talenat i talenat za ples.

Prva grupa u kojoj je pevao zvala se „Jackson 5“, a pored Majkla činila su je i njegova četiri rođena brata. Ova grupa zabeležila je manje uspehe, ali se Majkl odlučio da krene u solo karijeru već sa 14 godina.

Prvi veliki uspeh u solo karijeri zabeležio je svojim albumom „Off the Wall“, koji je sadržao neke od njegovih velikih hitova poput „Rock With You“ i „Don“t Stop „Til You Get Enough“. Pomenuti album bio je, kao i svi sledeći albumi koje je izdao, kombinacija njegove lične kreativnosti i doze komercijalizacije, koja ga je dovela do vrha svih svetskih muzičkih lista, ali i do istorijskog mesta u muzičkoj industriji.

Sledeći album, „Thriller“, postao je najprodavaniji album u svetskoj istoriji muzike. Doneo mu je neverovatnih osam Gremi nagrada, ali i ogromnu količinu novca. Majkl Džekson vrhunac karijere dostigao je krajem osamdesetih i početkom devedesetih godina. Čuveni pokret „mesečev hod“, u kombinaciji sa fantastičnom koreografijom i specijalnim efektima, postao je zaštitni znak ovog pevača. Iako je bio najpopularniji solo pevač u istoriji, nije napuštao grupu „The Jacksons“.

Njegovi hitovi koji su obeležili gotovo celu jednu eru muzike mnogobrojni su, te ćemo pomenuti samo najpoznatije: „Beat It“, „Billie Jean“, „Black or White“… Džeksonovu karijeru pratili su i mnogi incidenti i tračevi. Jednom mu je izgorela kosa dok je snimao reklamu za pepsi-kolu, zatim su se javile optužbe za pedofiliju, često je bio meta ismevanja zbog toga što je obavljao plastične operacije, ne bi li izbelio kožu…

Godine 1997, oženio se medicinskom sestrom Deborom Rou, sa kojom je dobio dvoje dece. Ovaj par razveo se posle dve godine braka.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.