U trendu

Menson šokiran zbog cenzure svog albuma

Merilin Menson (Marilyn Manson) ponovo je u centru pažnje. Pitanje je da li je ovaj kontroverzni muzičar od svoje pojave naovamo to i prestao da bude. Gde god bi se pojavio, šta god uradio ili izjavio, uvek bi privlačio medije i javnost uopšte.
Mi smo o ovom 40-godišnjem Amerikancu poslednji put pisali u februaru ove godine, najavivši novi album "The High End of Low", koji se u međuvremenu i pojavio, u maju. Naravno, ni ovaj put nije prošlo bez skandala. Jedna od pesama s ovog ostvarenja nosi naziv "Pretty As A Swastika". U ovom slučaju, svastika svakako nije ženina sestra. Inače, to je sveti simbol u budizmu, hinduizmu i đainizmu, ali je mnogo poznatiji kao nacistički simbol. Da, reč je o kukastom krstu. E, pa, upravo naziv te pesme je na albumu cenzurisan. Tamo stoji naslov "Pretty As A ($)". Menson je bio šokiran potezom svoje izdavačke kuće. Eto, i njega nešto može da šokira. Povodom tog slučaja, nedavno je za magazin "Spin" izjavio:
"Šokantno je da je danas lakše kupiti oružje nego moj album. To je muzika, edukacija, zabava, kako god hoćete, ali očigledno da to njima ništa ne znači. Ironično je da CD može da se prodaje u radnji, ali da na omotu ne može da stoji ime pesme, a u isto vreme u toj istoj radnji moguće je kupiti film "Valkyrie", koji na omotu ima nacrtan kukasti krst. Ja čak ne koristim simbol, koristim samo reč. Ipak, izdavačka kuća ima neke svoje aršine, koji očigledno važe samo za mene."
Mis’im, stvarno. Čovek je ovoga puta u pravu. Još je dodao:
"Zanimljivo je da mi je izdavačka kuća čak rekla da ovu pesmu ne može staviti na album. Ludo, zar ne? A onda sam im ja rekao: ‘Dobro, onda nemojte ni album da izdajete’. Nisu znali šta da odgovore. Sjajno je biti u mogućnosti da imaš takav stav. Kada neko prekroji tvoj produkt, ti više nemaš kontrolu nad njim i osećaš se kao prostitutka koju su iskoristili i odbacili."
‘Jeste, jeste, tako je’, što bi rekô Mirko iz "Maratonaca". Još jedna Mensonova nedavna izjava bila je veoma zanimljiva. A nekome, bogami, i korisna. On je insistirao na tome da oni koji konsumiraju alkohol i drogu to rade isključivo kad su srećni. Tom prilikom je za isti magazin kazao:
"Koristeći alkohol i drogu kada ste loše, samo pogoršavate situaciju. Vrlo sam objektivan. Uzimajte drogu i alkohol samo kad ste srećni. To je sjajan efekat."
Menson je odbacio glasine da ima problem sa zavisnošću, rekavši da je on mnogo jači od supstanci koje koristi.
"Trudim se da moje telo bude mesto koga će se droga plašiti."
Zanimljiva konstatacija, zar ne?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)