„Nightwish“ na Egzitu

Finski metal bend „Nightwish“ potvrdio je svoj nastup na otvaranju ovogodišnjeg Exit-a 08, 10. jula. Organizatori našeg najpoznatijeg festivala uložili su velike napore da dovedu ovaj bend u Srbiju, jer je njihov nastup bio među onima koje bi posetitelji festivala najviše želeli da vide, o čemu svedoče i ankete sprovedene u brojnim magazinima i na internet sajtovima.
Poslednji album finskih metalaca – „Dark Passion Play“, objavljen je krajem septembra prošle godine. Ovaj album je i jedan od najskupljih albuma u istoriji finske muzike i zauzima vodeća mesta na top-listama najprodavanijih albuma širom Evrope. Inače, to je šesti studijski album ove grupe; prvi, pod nazivom „Angels Fall First“, objavili su 1997. godine. Usledili su „Oceanborn“ 1998. godine, „Wishmaster“ 2000, „Century Child“ 2002. i „Once“ 2004. Najpoznatiji hit ove grupe je pesma „Wish I Had an Angel“, koja se našla na čak tri saundtreka holivudskih filmova.
Tokom 2006. godine bend se posvetio snimanju novog albuma, koji je uključio više od 175 muzičara. Od osnivanja do danas „Nightwish“ se smatraju jednim od vodećih simfonijsko-metalskih bendova zbog masovne upotrebe instrumenata i vokala tipičnih za klasičnu muziku. Neposredno pre početka snimanja članovi benda raskidaju saradnju s dotadašnjom pevačicom Tarjom Turnen (Tarja Turunen). Inače, Turnenova je školovana operska pevačica. Nakon toga bend je objavio da sve pevačice zainteresovane za upražnjeno mesto glavnog vokala mogu da pošalju svoje demo snimke. Ubrzo je izabrana nova pevačica – 35-godišnja Anet Olzon (Anette Olzon) iz Švedske, koja i peva na novom albumu. Sredinom januara bend je krenuo na turneju koja će možda trajati i pune dve godine.
Prvi singl s novog albuma – „Eva“, bio je i prva prilika obožavaocima benda da čuju novu pevačicu. Usledio je i drugi singl – „Amaranth“, nakon čega je najavljeno da će treći biti „Bye Bye Beautiful“, ali je u poslednjem trenutku odlučeno da to ipak bude „Eramaan Viimeinen“. „Bye Bye Beautiful“ će biti objavljen kao četvrti singl s albuma 15. februara, u dve verzije.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.