U trendu

Nova klizačka predstava: „Misterija“

Klizačka trupa "Holiday on Ice", koja već dve godine gostuje u Beogradu pred novogodišnje praznike, ove godine će nam se predstaviti najnovijom klizačkom šou-predstavom – "Misterija" ("Mystery"). Najnovija predstava čuvene klizačke postave nudi čarobno putovanje kroz savremene i one pomalo zaboravljene priče kombinujući elemente teatra, mjuzikla i koncertnih efekata sa složenim klizačkim umećem.
Predstavu je režirao Antoni van Last (Anthony van Laast), dok je za koreografiju bio zadužem Robin Kazins (Robin Cousins), inače olimpijski šampion u umetničkom klizanju. U predstavi se koristi originalna scenografija nagrađivanog dizajnera Barta Klementa, kostime je osmislio francuski kreator Edvin Pikni (Edwin Piekny), a muzičke aranžmane potpisuje Majkl Rid (Michael Reed).
Kroz scene u predstavi publiku vodi Ciganka gatara, koja najpre izvodi tačku uz klasik Berija Maniloua "Could it be Magic" u izvođenju ženskog vokala i uz pratnju violine. Na ledu se pojavljuje ogromna knjiga i gatara menja mesto sa "Alisom u Zemlji čuda" Luisa Kerola. Sledi poznata priča, praćena svingom, o Alisinim avanturama i svim otkačenim likovima, s obaveznim Belim zecom, Ludim šeširdžijom i Kraljicom srce.
Čuvena muzika Sen Sansa oživljava "Dance macabre", smelu i pomalo neobičnu tačku u savremenim tamnim kostimima. Ona proviruje na mračnu i misterioznu stranu smelom koreografijom i akrobatikom. Hipnotika nam donosi neverovatnu scenu letenja, uz muziku grupe "The Afro Celt Sound System". Scena "The Magical Medley", koja je smeštena u američku srednju školu, kao centralni element scenografije ima trodimenzionalni školski autobus, a prate je muzički klasici.
Drugi čin počinje posetom planeti Zodijak, veselim pozdravom astrološkim znacima uz montažu različitih muzičkih numera i kostima, među kojima ima i onih lepih a i onih smešnih. Čovek sedi na klupi u njujorškom Central parku uz pesmu "Song for You" i razmišlja o izgubljenoj ljubavi. Šetnja kroz park uvodi nas u scenu romantičnog susreta. Gatara se vraća veselom plesnom tačkom uz "Mađarsku rapsodiju". Vizuelno očaravajuća poseta središtu zemlje istražuje natprirodno carstvo vila i goblina u fenomenalnoj goblinskoj šumi. "Misterija" se završava pozdravom publici i filmskim hitom "The Wiz".
Klizački spektakl "Misterija" održaće se poslednjeg vikenda 2009. godine, od 25. do 27. decembra u Beogradskoj areni, i to u četiri termina: u petak, 25. decembra, u terminu od 19 časova, u subotu, 26. decembra, u terminima od 12 i 19 časova i u nedelju, 27. decembra, od 12 časova. Priča je sinhronizovana na srpski jezik.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar