U trendu

Novi album grupe „Devo“ posle 20 godina pauze

Verujem da su ovaj bend mnogi zaboravili. A kako i ne bi, kada su svoj do sada poslednji studijski album objavili pre celih dvadeset godina. E, pa, ispostavilo se da grupa nije prestala s radom, već se može reći da je samo spremala novi materijal. Temeljno spremala. Cele dve decenije…
Američka grupa "Devo" objaviće uskoro svoj novi album. Najzad. Deveto studijsko ostvarenje nosi naziv "Something for Everybody" i pojaviće se u prodaji 14. juna. Ovaj popularni pank, postpank i nju vejv bend prvobitno je objavio da će album izaći krajem 2009. Prvo odlaganje je bilo za maj, a drugo, evo, za jun. Razlozi su bili "radikalni remiksi" koji su u međuvremenu urađeni. Sada je sve spremno. Trebalo bi da na ploči bude dvanaest novih pesama, a izdavač je isti onaj koji ih je pratio u sada već davnoj prošlosti – "Warner Bros.".
One koji su zaboravili podsećamo da je prethodna ploča ovog jedinstvenog benda "Smooth Noodle Maps" iz 1990. Inače, grupa "Devo" je nastala 1973. godine u Ohaju. Svakako najznačajnija pesma u njihovom dosadašnjem radu jeste singl "Whip It" iz 1980, koji je stigao do četrnaestog mesta Bilbordove lestvice. Njihova specifična muzika i originalni nastupi bili su protkani satiričnim komentarima svakodnevnih socijalnih i političkih tema, neobičnim humorom i naučnom fantastikom. Prepoznatljivi su i po svojim kostimima, kao i specijalnim kapama. Bili su pioniri u pravljenju muzičkih video spotova, a autori su mnogih legendarnih klipova, od kojih su neki, uključujući i spot za gorepomenutu pesmu "Whip It", proslavili danas popularni MTV u njegovim ranim danima.
Njihova diskografija počinje 1978. albumom "Q: Are We Not Men? A: We Are Devo!", a potom slede ostvarenja: "Duty Now for the Future" (1979), "Freedom of Choice" (1980), "New Traditionalists" (1981), "Oh, No! It’s Devo" (1982), "Shout" (1984), "Total Devo" (1988) i već spominjani "Smooth Noodle Maps". Da li će se krug zatvoriti albumom "Something for Everybody" ostaje nam da vidimo. Mi svakako s nestrpljenjem očekujemo da čujemo nove pesme. Do tada imamo vremena da posetimo zvaničan sajt ove neobične grupe i da se podsetimo svega iz prošlosti, kao i da saznamo nešto novo.
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.