U trendu

Oproštaj sa fanovima: Kraj grupe Roxette (video)

Roxette je švedska pop grupa koja je bila ultra-popularna 80-ih godina, a čine je duet Per Gesl i Mari Fredriskon. Oni koji su slušali takvu vrstu muzike i non-stop gledali spotove na MTV kanalu, sećaju se čuvenih hitova, „It must have been love“ (uz ovu pesmu se povezuje i kultni film „Zgodna žena“), „Joyride“, „The Look“, balada „Listen to your heart“, kao i mnogih drugih.

Karijera grupe Roxette, sa manjim i većim pauzama traje već skoro 30 godina, međutim duet je rešio da održi oproštajnu turneju i pozdravi se sa fanovima.

Mari je 2002. godine otkriven tumor na mozgu. Borila se i prošle godine čak vratila na binu kako bi održala nekoliko koncerata s kolegom Perom Geslom. Bend je do nedavno nastupao, ali je pismo koje je Mari objavila najavilo kraj.

„Bilo je to 30 fantastičnih godina. Kada pogledam unazad pamtim samo radost i sreću. Roxette je veliki deo mog života. Nažalost, moja turneja je gotova i želim da se zahvalim divnim fanovima koji su nas pratili na ovom dugom i krivudavom putu“, napisala je Fredrikson.

https://www.youtube.com/watch?v=hBMBB51VIYc

Švedski bend osnovan je davne 1986. godine. Za 30 godina postojanja održali su preko 550 koncerata i prodali više od 75 miliona albuma.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar