„Parni valjak“ slavi 40 godina karijere u Beogradu

Povodom obeležavanja 40 godina karijere i 20 godina od legendarnog koncerta „Bez struje – Live in ZKM“, grupa „Parni valjak“ sprema spektakl u Beogradu, 27. i 28. novembra.

Tog davnog 29. novembra 1975. godine u beogradskoj Hali sportova, „Parni valjak“ je održao svoj prvi koncert, a pošto se ove godine navršava i 20 godina od koncerta „Bez struje – Live in ZKM“, bend je odlučio da svojim obožavaocima u Beogradu priredi dva produkcijski potpuno različita nastupa pod zajedničkim nazivom „Oba lica ljubavi“.

Koncert „Bez struje“, „Parni valjak“ će održati 27. novembra u Sava centru , a dan kasnije koncert „Elektrika“ na mestu gde je sve počelo, u Hali sportova.

Akustična verzija koncerta u Sava centru, kako su najavili organizatori, biće prilika za najiskrenije fanove „Parnog valjka“ da u intimnijoj atmosferi uživaju u najvećim hitovima poput „Jesen u meni“, „Godine prolaze“, „Sve još miriše na nju“, „Dođi“, „Ljubavna“, dok je drugi koncert u Hali sportova, namenjen ljubiteljima moćnog zvuka električnih gitara.

„Ovako nešto niko nikada nije uradio i sada već imamo laganu, ali slatku tremu. Ovo će biti jedinstveni koncerti po mnogo čemu, a i zbog toga što smo odlučili da bude samo po jedan koncert, odnosno da ne pravimo reprize kao 2012. godine kada smo imali pet rasprodatih koncerata u Sava centru“, poručili su članovi benda.

Ulaznice za koncerte „Parnog valjka“ će uskoro biti u prodaji, a verne fanove čekaju povoljnije cene ulaznica u promotivnom periodu, kao i popusti za paket ulaznica za oba koncerta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.