Partibrejkersi nastupaju 22. marta u Beogradu

Posle prepunog stadiona Tašmajdan i tri godine koncertne pauze, Partibrejkersi ponovo nastupaju 22. marta u beogradskoj Hali sportova „Ranko Žeravica“.

Najavljen kao veliki prolećni koncert, nastup Partibrejkersa dolazi nakon angažmana pevača Zorana Kostića Caneta u superbendu „Škrtice“ i gitariste Nebojše Antonijevića Antona u sasatavu „Hevi hipi bejbi“.

Prvi samostalni nastup u Beogradu Cane za Tanjug najavljuje kao klasičan koncert Partibrejkersa na mestu gde su pre 33 godine prvi put svirali.

„Kada kažeš 33 godine, zvuči kao nešto beneficirano…Ideja koncerta je da napravimo veliki klub za par hiljada ljudi. Ono, fazon…služite se, sve plaćeno, lep provod za čitavu porodicu…Biće šaroliko…Doći će različiti ljudi“, kazao je Cane i dodao da je poverenje ključ povezanosti sa publikom u protekle tri decenije.

„Iz tog poverenja ide emocija…Obostrana. Biće to koncert međusobnog hrabrenja. Bend hrabri publiku i publika hrabri bend…Jednostavno. Tim koncertom na Novom Beogradu završićemo turneju koja traje od dočeka Nove 2018. godine u Kotoru“, kaže Cane.

Frontmen Partibrejkersa kaže da bend deluje moderno posle 33 godine, jer nije u opšte prihvaćenom „notnom sistemu“.

„Uvek dajemo sve od sebe. Ako bih hteo da se pohvalim, mogao bih da kažem da Partibrejkersi donose čar. Na ovaj ili onaj način. Trudimo se, pa kako bude. Ovog puta ćemo pustiti prolećni rokenrol. Sviraćemo i neke stvari koje nikada nismo svirali. Te stvari zahtevaju duboku koncentraciju, koju mi često ne posedujemo, ali za Halu sportova smo totalno spremni“, kaže Cane.

Prema njegovim rečima, u današnje vreme je za sve ljude najvažnije da sačuvaju zdravu pamet.

„Lepi su dani. Važno je da ih podelimo na dobar način sa nekim. Koncert Partibrejkersa i rokenrol čuvaju zdravu pamet. Više kao izvor autentičnih potreba i želja. Rokenrol treba doživeti na umetnički način, a ne kao industrijsku discplinu za bogaćenje. Nove generacije treba da razmišljaju pod kakvim nebom rastu…Ko im se i kako predstavlja…šta želi od njih. Kako ih neko usmerava…Ovde se u sve sumnja. Otupela je britkost uma“, kaže Cane.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.