U trendu

Pedeset druga dodela Gremija (1)

Gotovo da možemo reći da je zavesa na muzičku 2009. spuštena. Naravno, biće još velikih dodela nagrada uskoro, ali zna se šta ova manifestacija predstavlja u tom svetu. Čija god biografija da se piše, pored imena se neizostavno navodi i da li je i koliko puta neko nominovan za Gremi ili ga je osvojio. Taj podatak se prosto ne može zaboraviti. Zbog toga je i svetska javnost svu svoju pažnju usmerila na ovo veče.
Prestižna dodela nagrada Gremi (Grammy Awards) održana je 31. januara u Stejples centru (Staples Center) u Los Anđelesu. Bila je to 52. po redu ceremonija, koja ni ovoga puta nije prošla bez glamura, crvenog tepiha, ali i iznenađenja, ovoga puta više prijatnih. Možemo reći da je veče sasvim očekivano proteklo u znaku zanosne Bijons (Beyonce), koja je osvojila čak šest priznanja. Jedna od najvažnijih, za pesmu godine, pripala joj je za veliki hit "Single Ladies (Put A Ring On It)". Tu nagradu ova diva je podelila s Tadisom Harelom (Thaddis Harrell), Tirjusom Nešom (Terius Nash) i Kristoferom Stjuartom (Christopher Stewart).
Bijons je, pored ove, dobila statuu i u konkurenciji za najbolji ženski R&B vokal, kao i za najbolju R&B pesmu. Svoj apsolutni trijumf začinila je nagradom za najbolji tradicionalni R&B performans, za pesmu "At last", zatim najmoderniji R&B album, za ostvarenje "I Am … Sasha Fierce", i na kraju za najbolji pop performans, i to za numeru "Halo". Napominjemo da je Bijons imala ukupno čak deset nominacija. Kakvo veče za ovu sjajnu pevačicu! Naravno, ova lepotica nije krila oduševljenje. Na bini je bila vidno uzbuđena, a prisutnima se obratila sledećim rečima:
"Ovo je zaista čudesna noć. Presrećna sam i htela bih da se zahvalim svojoj porodici na velikoj podršci, uključujući i mog supruga. Volim vas! Takođe, htela bih da se zahvalim i svojim fanovima, zbog toga što su uz mene tokom svih ovih godina".
Lepo, ali očekivano. Druga zvezda večeri bila je mlada kantri zvezda Tejlor Svift (Taylor Swift). Dvadesetogodišnja pevačica dobila je priznanje iz reda onih najvažnijih, i to za album godine. Njeno ostvarenje "Fearless" već je osvajalo nagrade i bilo je najozbiljniji kandidat i ovoga puta. Ipak, s tim stvarima čovek nikada ne može biti siguran. Zbog toga je i sama Tejlor bila, najblaže rečeno, šokirana.
"Moja familija će ‘odlepiti’! Već vidim svog tatu i mlađeg brata kako upravo sada gube razum u dnevnoj sobi, pored televizora. Ova nagrada je za mog tatu! Hvala ti za toliko puta izgovorenu rečenicu da mogu da radim šta god poželim u svom životu. Ovo je priča koju ćemo pričati iznova i iznova, čak i kad budemo imali 80 godina".
Originalno, nema šta. Sviftova je dobila još i nagradu za najbolji kantri album, najbolju kantri pesmu i najbolji kantri performans, i to za hit "White Horse". Sve čestitke.
Još jedna važna statua za singl godine, čini se na veliko iznenađenje svih pa i njih samih, stigla je u ruke benda "Kings of Leon", za singl "Use Somebody".
Nastaviće se…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.