U trendu

Pol Jang u Beogradu

Čuveni engleski pop muzičar Pol Jang (Paul Young) održaće koncert 17. februara u Velikoj dvorani Centra "Sava" s početkom u 20.30 časova. Na ovom koncertu Jang će pored svojih najvećih hitova predstaviti i pesme s novog albuma "Rock Swings On The Wild Side Of Swing", na kom je obradio omiljene pesme "Nirvane", "Metalike" i Dejvida Bouvija, između ostalih, a koji tek treba da bude objavljen 2010. godine u Americi i Britaniji.
Jang je rođen u januaru 1956. godine. Počeo je da se profesionalno bavi muzikom sedamdesetih godina 20. veka. Posle nekoliko grupa koje je promenio i u kojima je uglavnom imao ulogu glavnog vokala, 1982. godine započinje solo karijeru. Njegova obrada klasika Marvina Geja (Marvin Gaye) "Wherever I Lay My Hat (That’s My Home)", koju je objavio kao singl 1983. godine, bila je prvi njegov hit na engleskim i evropskim top-listama. Usledio je veoma uspešan singl "Come Back and Stay" i reizdavanje singla "Love of the Common People", kao i debi album "No Parlez", koji je postigao platinasti tiraž.
Godine 1984. krenuo je da pokori Ameriku ambicioznom mamutskom turnejom koja je podrazumevala svakodnevne koncerte. Tokom te turneje isrcpeo je svoje glasne žice toliko da je jedva govorio i morao je da napravi jednogodišnju pauzu u karijeri. Njegova povratnička pesma bili su prvi stihovi "Band Aid" singla "Do They Know It’s Christmas?". Uskoro je usledio njegov drugi album – "The Secret of Association", kojim je osigurao karijeru ne samo u Evropi i Americi već i u Japanu i Australiji.
Tokom 1985. godine Jang objavljuje svoju verziju pesme Derila Hola "Everytime You Go Away", koja postaja njegov najveći hit u karijeri, pored obrade pesme "Don’t Dream It’s Over" grupe "Crowded House" i, naravno, "Senza una donna (Without a Woman)", koju je snimio 1991. godine sa Cukerom (Zucchero).
Pored pomenutih pesama, beogradska publika imaće prilike da čuje uživo i pesme "What Becomes of the Brokenhearted", "Everytime You Go Away", "Love Will Tear Us Apart", "Both Sides Now", kao i izbor numera s najnovijeg albuma "Rock Swings (On the Wild Side of Swing)".
Publika na koncertu moći će pre Pola Janga da čuje četrdesetominutni autorski resital beogradskog klavijaturiste Aleksandra – Saše Loknera. Karte za koncert mogu se naći na uobičajenim prodajnim mestima po cenama od 2.000 do 3.500 dinara.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.