Predstavljamo ovogodišnji Beer Fest

Nastavljamo s festivalima u Srbiji. Sledeći koji predstavljamo je Beer Fest. Prošlogodišnja rekordna poseta na Kalemegdanu nametnula je, sama po sebi, proširenje prostora. Stoga će ovogodišnji Beer Fest, inače šesti po redu, biti održan na Ušću od 20. do 24. avgusta. Uprkos sve većim zahtevima, finansijskim izdacima i mnogo skupljoj produkciji, i ove godine ulaz će biti slobodan. Čestitka organizatorima.
Predstavićemo u nekoliko rečenica najznačajnije učesnike. Prvog dana, u sredu, 20. avgusta, očekuju nas toliko puta spominjani i s moje strane hvaljeni KUD Idijoti. Eto prilike da posle tek nešto više od mesec dana i sjajnog nastupa na Egzitu ponovo uživamo, ovaj put besplatno, u magiji legendarnih Puljana. Pokušavam da se setim neke nove reči koja bi dodatno opisala njihovu savršenost, ali ne ide. Sve je već rečeno, sve se zna. KUD Idijoti zauvek! Pored Idijota, prvog dana festivala tu su još i Dragoljub Đuričić i bubnjari, Inspektor Blaža i Kljunovi, Luis i So Sabi. Nemojte da vas zavara Luisovo ime na listi, jer ko ga nije gledao i slušao u ovakvim prilikama, ne zna šta je provod. Preporuka – obavezno pogledati!
U četvrtak, 21. avgusta, nastupaju Slovenci Big Foot Mama, zatim Kanda, Kodža i Nebojša, Generacija 5, legendarni Jura Stublić i njegov Film, Dubioza kolektiv i kao šlag na tortu, majstori za sjajnu atmosferu, Atomsko sklonište.
Trećeg dana možete pogledati, između ostalih, i slovenački bend Tide, potom Block Out, Galiju i gosta iz Makedonije, Kirila Džajkovskog, s njegovom kombinacijom elektronske i balkanske etno muzike. Za posleponoćnu žurku zaduženi su čuveni di džejevi, Francuz Sedrik Gervajs (Cedrik Gervais) i Britanac Timo Mas (Timo Mass).
Stižemo do pretposlednjeg dana. Subota, 23. avgust, ponovo je rezervisana za moje favorite. Počeću s uvek veselim i simpatičnim Novosađanima, Atheist rap-om. Uz njih nikad nije dosadno. Zatim sledi Dado Topić i Time, pa perfektni Othodox Celts. Doduše, još jednom napominjem da je mnogo bolje gledati ih na solističkom koncertu, ali ni ovo se ne sme propustiti. Posle njih nastupa Darkwood Dub, a onda… Šta reći? Je l’ dovoljno samo Sunshine? Nije?! Onda još jednom. Sunshine! I Sunshine. Toliko smo ih dugo čekali da se bojim da će ovih sat vremena, koliko budu svirali, proleteti. Ali neka, samo kad ih dočekasmo. Do ranih jutarnjih sati možete ostati uz "DJ tuborg night".
U nedelju, poslednjeg dana, pored tradicionalnog velikog finala u ispijanju piva, gledaćemo Oružjem protivu otmičara, Nervozni poštar, Vrelo, a posle gostiju iz Makedonije i sjajnog Arhangela, slede možda i najveće zvezde trenutno u Srbiji, grupa Van Gogh. Ovogodišnji "Beer Fest" zatvoriće "Main stream" diskoteka i DJ Mouse & DJ Lapac.
Na kraju, još samo jedan savet – ljudi, uživajte u pivu i provodu, ali, molim vas, za prevoz do kuće koristite GSP ili taksi. Zaštitićete tako i sebe i druge. Hvala.
Sve ostale informacije

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.