najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Preminuo Kemal Monteno

Danas je u bolnici na Rebru od jake upale pluća i komplikacija koje su usledile nakon transplatacije bubrega preminuo omiljeni sarajevski muzičar Kemal Monteno.

Kemal je nakon operacije pre dve nedelje opet završio u bolnici zbog visoke temperature i oslabljenog imuniteta. Monteno je nedavno oboleo i od upale pluća, koja se na kraju, pokazala kobnom.

Monteno je rođen pre 66 godina u Sarajevu, otac mu je bio Italijan, a mama iz Bosne. Bogatu karijeru počeo je da gradi šezdesetih godina prošlog veka na festivalu „Vaš šlager sezone“ na kojem nastupa s pesmom Lidija.

Upravo zahvaljujući tom festivalu Kemo, kako su ga od milja zvali prijatelji, osvaja simpatije publike širom regije i redovno osvaja mnogobrojne nagrade i priznanja za svoj rad.

Krajem sedamdesetih publiku osvaja pesmama Zemljo moja i Sarajevo, ljubavi moja, a tokom karijere objavio je ukupno 15 albuma. Pevač je isticao kako mu je kao večna inspiracija često služila dugogodišnja partnerka, supruga Branka, s kojom je dobio ćerku Adrijanu i sina Đanija.

Izvor: RTS

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike