U trendu

Ostavio trag u beskraju: Preminuo Oliver Dragojević (video)

Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević.

Velikan hrvatske muzičke scene napustio nas je u 71. godini, tačno godinu dana nakon što mu je dijagnostikovan rak pluća.

Tužnu vest Slobodnoj Dalmaciji javila je porodica pevača.

(Sputnjik)

Izgubio je bitku sa teškom bolešću

Legendarni pevač Oliver Dragojević premino je jutros u pet sati u splitskoj bolnici u 71. godini, godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer, javlja hrvatski sajt 24.HR.

Iza sebe je ostavio ožalošćenu suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina (42) i blizance Damira i Davora (39). Uskoro se očekuje službeno saopštenje o Oliverovoj smrti.

On je saznao da ima karcinom pluća nakon što mu je u avgustu 2017. godine pozlilo na proslavi njegovog prijatelja, muzičara Remija Kazinotija.

Uprkos dijagnozi i hemoterapijama, Oliver je do poslednjeg dana pronalazio vreme za porodicu, prijatelje i muziku. Umor ga nije mogao zaustaviti ni da priprema jedne od svojih posednjih koncerata krajem prošle godine. Sa svojim pratećim bendom Dupini redovno je bio u kontaktu.

„Dane provodim kod kuće gde sviram i pevam. Znate, ujutro ustanem, uzmem gitaru i počnem svirati, i tako po ceo dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije“, izjavio je početkom godine.

Obožavatelji su ga uživo na sceni poslednji put gledali 16. oktobra u splitskom HNK na koncertu ‘Vjeruj u ljubav’ kojeg je organizovala Županijska liga protiv raka, prenose mediji u regionu.

9 komentara
 1. Prvoslav ćirilica

  Umro je jedan ustaša! Hvala bogu!

 2. Anonimni

  siroti srBčići, čim ih neko drugi ne voli odma sline i mrze. A kad reba da pokažu međusobnu bratsku ljubav, tek tu ih nema nigde, vade noževe i kolju, podmeću bombe i dele se na huligane, blokove, krajeve i ulice, narodnjake i zabavnjake, partizane i četnike, delije i grobare..i onda im je dobri Oliver kriv što ih ne voli 🙂 A do pre par dana samo građanski rat što nije izbio zbog Parova i Farme i ko koga lajkuje i ko kome majku majkuje.. Povrać.

 3. batamrca

  ocu reci veci katolik od pape,nisu turci bili zli nego poturice

 4. Sneza

  Srpkinja sam i volim Oliverove pesme. Za politiku koja sve uništi baš me briga. Žao mi je čoveka

 5. Anonimni

  Poštovanje prema istrajnosti da ne pevaš u Srbiji i hvala ti na tome jer ne bih mogao da podnesem da vidim kako Srbi pune dvorane osvedočenom U. Bog nek ti prašta tvoje U, ja neću !

 6. Boki

  Imam problem, kako da „nazovem“ to nesto sto je imalo srece pa je bilo na pravom mestu u pravo vreme, poznato i priznato ceo svoj zivot a da nije covek , persona………Jer poredeci to nesto sa faunom nase planete nije zasluzilo da da postoji a kamoli da se spominje .

 7. Milan

  Saglasan!

 8. Anonimni

  Dragojević je bio uspešan hrvatski pevač ali i jedan od onih koji se isticao ogromnom mržnjom prema Srbima. Posle svega što je izrekao, mi u Srbiji nemamo razlog za njim da žalimo.

  1. Doktor Zo

   Muči, jado, jadan li si!

Napišite komentar