Ostavio trag u beskraju: Preminuo Oliver Dragojević (video)

Jutros u 5 sati u splitskoj bolnici umro je Oliver Dragojević.

https://www.youtube.com/watch?v=ipyICPk937g

Velikan hrvatske muzičke scene napustio nas je u 71. godini, tačno godinu dana nakon što mu je dijagnostikovan rak pluća.

Tužnu vest Slobodnoj Dalmaciji javila je porodica pevača.

(Sputnjik)

Izgubio je bitku sa teškom bolešću

Legendarni pevač Oliver Dragojević premino je jutros u pet sati u splitskoj bolnici u 71. godini, godinu dana nakon što mu je dijagnostifikovan kancer, javlja hrvatski sajt 24.HR.

Iza sebe je ostavio ožalošćenu suprugu Vesnu, s kojom je bio 44 godine u braku, sina Dina (42) i blizance Damira i Davora (39). Uskoro se očekuje službeno saopštenje o Oliverovoj smrti.

On je saznao da ima karcinom pluća nakon što mu je u avgustu 2017. godine pozlilo na proslavi njegovog prijatelja, muzičara Remija Kazinotija.

Uprkos dijagnozi i hemoterapijama, Oliver je do poslednjeg dana pronalazio vreme za porodicu, prijatelje i muziku. Umor ga nije mogao zaustaviti ni da priprema jedne od svojih posednjih koncerata krajem prošle godine. Sa svojim pratećim bendom Dupini redovno je bio u kontaktu.

„Dane provodim kod kuće gde sviram i pevam. Znate, ujutro ustanem, uzmem gitaru i počnem svirati, i tako po ceo dan. Nije mi teško, gledam na to kao jednu vrstu rekreacije“, izjavio je početkom godine.

Obožavatelji su ga uživo na sceni poslednji put gledali 16. oktobra u splitskom HNK na koncertu ‘Vjeruj u ljubav’ kojeg je organizovala Županijska liga protiv raka, prenose mediji u regionu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.