U trendu

Saksofonista Mejsio Parker u Beogradu

Legendarni saksofonista Mejsio Parker (Maceo Parker) održaće koncert u nedelju, 18. novembra, u velikoj dvorani Doma sindikata, s početkom u 20 časova. Organizator koncerta je Beogradska arena. Nastup u Beogradu biće poslednji na ovogodišnjoj evropskoj turneji, a prethodiće mu nastup u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, na Devetom novosadskom džez festivalu.
Parkerovo ime je sinonim za fank muziku, a njegov bend je najenergičniji mali fank orkestar na svetu. Karijeru je započeo saradnjom s legendama džez, soul i rok muzike: Džejmsom Braunom, Džordžom Klintonom, Rejom Čarlsom, Kitom Ričardsom, grupama „Dee-lite“, „Jane’s Addiction“, „Ten Thousand Maniacs“, „Red Hot Chili Peppers“, „Dave Mathew’s“ i Prinsom.
U okviru svoje evropske turneje Mejsio Parker promoviše albume „School’s In“ iz 2005. godine, na kome je gost Kendi Dalfer (Candy Dulfer), kao i najnoviji – „Roots & Grooves“. Parker potpuno oduševljava slušaoce zvukom svog alt-saksofona i inspirativnim vokalima. Tome su pridodate ritam sekcija, koju predvode Džamal Tomas na bubnjevima i nekadašnji basista „Funkadelic“-a, Rodni Skit Kertis, kao i gitarske bravure bivšeg člana „SOS Band“-a, Bruna Spejta. Moris Hejs prikazuje svoje umeće na klavijaturama, Greg Bojer upravlja trombonom, dok Piter Veniger i Ron Tuli unose posebnu atmosferu zvukom trube. Na albumu učestvuju i soul vokali: Kori Parker, Kip Blekšajr, Sintija Džonson, Sejdi Hejs i Marta Haj.
To je deveti samostalni projekat Mejsija Parkera, nakon što je devedesetih godina započeo samostalnu karijeru kao frontmen sopstvenog benda. Njegov revolucionarni CD „Life on Planet Groove“, koji je izašao 1992. godine, sniman je uživo i ubrzo je postao omiljen među poklonicima fank muzike. Parker je poznat po upečatljivim nastupima koji često traju i preko tri sata.
Karata za beogradski koncert po ceni od 1.600 i 1.800 dinara još uvek ima.
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.