U trendu

Sećanje na Tošeta Proeskog – 25. januar

Pred nama je dan kada ćemo se još jednom setiti velikog čoveka i pevača, nikad prežaljenog Tošeta Proeskog. Da je sve išlo svojim tokom, 25. januara slavili bismo njegov dvadeset deveti rođendan. Nažalost, zbog njegove tragične smrti možemo samo da ga se setimo. Toga dana neko će pustiti suzu, neko će setno uzdahnuti, ali siguran sam da neće biti čoveka koji će ostati ravnodušan. A prošlo je više od dve godine od tragedije.
Oni koji ga pamte i vole ponovo će biti s Tošetom u mislima. Za koncert u Skoplju u čast njegovog rođendana sve je već spremno. Nastup je pomeren sa 25. na 24. januar, da bi sutradan svi mogli da dođu u Kruševo, mesto pevačevog večnog počinka. O skandalima nećemo, njegovo ime to ne zaslužuje. U Domu "Boris Trajkovski" te večeri nastupiće njegovi prijatelji i saradnici: Toni Cetinski, Nina Badrić, Jelena Tomašević, Bojan Marović, Aki Rahimovski, Boris Novković, Elena Risevska, Kaliopi i drugi. Biće to zaista prava prilika da se setimo "večitog dečaka" u njegovom najboljem svetlu. Naravno, sav prihod ide u humanitarne svrhe.
Još jedna novost. Članovi njegovog fan kluba pokrenuli su inicijativu da Toše dobije svoju zvezdu na nebu. Ona je nedavno realizovana, i zvezda pod imenom Todor – Toše Proeski registrovana je u međunarodnom astrološkom registru. Svi ljudi koji dođu u Kruševo 25. januara moći će da je vide kroz teleskop. Svakako je zaslužio to, da sija dok je sveta i veka.
Na kraju, možda i najvažnija vest. Na dan Tošetovog rođendana biće objavljen neobičan album. Na njemu će se naći pesme koje je komponovao pokojni pevač, ali koje do sada nisu objavljivane. Skroman i nenametljiv, kakav je uvek bio, Toše je svoje autorske pesme čuvao za sebe, ne želeći ranije da otkrije taj svoj dar. Umesto njega, ove numere otpevali su njegovi prijatelji, redom gotovo svi gorepomenuti, koji će i nastupiti na koncertu u njegovu čast. Novi CD biće dostupan u svim državama u regionu, a sav prihod od prodaje, na zahtev porodice nastradalog, otići će u humanitarne svrhe, u fond za dovršenje makedonskog manastira Sveto Preobraženje.
25. januara 1981. godine na svet je došlo božje stvorenje. Ne dozvolimo da sećanje na njega izbledi. Jedan je Toše.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.