U trendu

Šer

Cherilyn LaPiere Sarkisian rođena je 20. maja 1946. godine u Kaliforniji. Početak njene karijere vezuje se za producenta Sonija Bonoa (Sonny Bono), koga je upoznala u lokalnom kafiću kada je imala 16 godina. Par se venčao 1965. godine, kada su i napravili hit „I Got You, Babe“, koji je prodat u više od četiri miliona primeraka, što je bio impozantan broj za to vreme. Posle dve godine, dobili su ćerku.

Ovaj par bio je veoma popularan na zapadnoj obali. Posebno je gledana bila njihova emisija „The Sonny and Cher Comedy Hour“, koja je trajala četiri godine, a prestala da se emituje kada su se Soni i Šer razveli, 1974. godine. Posle dve godine, šou je ponovo počeo da se emituje, ali nije doživeo onu popularnost koju je imao u početku. Kasnije je Soni počeo da se bavi politikom, sa ciljem da postane kongresmen, ali je 1998. godine poginuo u incidentu na skijanju, što je omelo njegovu kandidaturu.

Šer (Cher) se krajem sedamdesetih venčala sa rok pevačem Gregom Olmanom (Gregg Allman) i u tom braku je dobila sina. Početkom osamdesetih godina, ona počinje svoju glumačku karijeru. Dobila je nekoliko nagrada, uglavnom za sporedne uloge, a najveće uspehe postigla je filmovima: „Veštice iz Istvika“, „Osumnjičeni“ i „Čaj sa Musolinijem“.

Šer se oprobala i u režiserskom poslu, napisala je nekoliko knjiga, među kojima je i njena autobiografija, i snimila nekoliko video-kaseta za fitnes vežbe.

Sa 52 godine vraća se pop muzici albumom „Believe“. Istoimena pesma postala je hit i dovela je na prvo mesto top-lista, što se prvi put desilo jednoj ženi koja ima 52 godine. Ovaj album doneo joj je i prvu Gremi (Grammy) nagradu. Usledila su još dva albuma, ali i njeno povlačenje iz muzičke industrije.

Poslednji put se pojavila u TV seriji „Will and Grace“, gde je dobila zadatak da glumi samu sebe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.