U trendu

Šerbedžija pred koncert u BG: Pevaću i čekati da mi jave da sam postao deda

„Optimista sam uprkos činjenici da živimo vremena i časove koje nismo zaslužili“, kazao je Tanjugu holivudski glumac Rade Šerbedžija, koji će 26. decembra sa svojim bendom „Zapadni kolodvor“ nastupiti na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu.

Jedan od najpoznatijih i najcenjenijih glumaca s prostora bivše Jugoslavije holivudsku je karijeru načinio upravo nastavljući ono što je u pozorištu i na filmu izgradio u Jugoslaviji.

Slavni glumac u Beograd dolazi da bi održao tradicionalni prednovogodišnji koncert u kojem po pravilu peva, svira, igra, recituje, pripoveda…

Ovog puta, za razliku od velikih koncertnih prostora kao što su Sava centar ili Dom sindikata, Šerbedžija će nastupiti u kamernim okolnostima na sceni našeg najznačajnijeg nacionalnog teatra.

„Uvek sam voleo igrati predstave na tako raskošnim i akustičnim scenama poput ove u Narodnom pozorištu. Bio sam na tim scenama u različitim ulogama. Bez obzira na taj crveni pliš u Narodnom pozorištu pred beogradsku publiku donosimo električne gitare. Kažu da mi je glas s godinama sve grublji i grublji a da sada muzičari mogu da ga prate na električnim gitarama“, kazao je Šerbedžija.

Za njega nema dileme da je publika sigurna kakav će program čuti i videti 26. decembra.

„U Beograd pre Nove godine uvek donosim neku nostalgiju, poeziju, momenat u kojem vreme stane…Publika to zna i u tome uživa“, kaže Šerbedžija.

Jedina dilema oko beogradskog koncerta je u kojem sastavu će svirati bend „Zapadni kolodvor“.

„Baš za 26. decembar je zakazan dolazak na svet mog unuka. Danilo, moj sin očekuje tada da mu se rodi sin. Ako sve bude tako kao što lekari predviđaju onda ćemo te večeri biti posebno inspirisani na koncertu u Beogradu“, kazao je Šerbedžija.

Na dan koncerta u jednoj od beogradskih knjižara Šerbedžija će promovisati svoju knjigu „Poslije kiše“

„Taj magični film Milča Mančevskog “Pre kiše“ bio je jedna od prelomnih tačaka mog života. Trijumf ostvarenja u Veneciji učinio nas je slavnim u svetskim okvirima. Sve što se dešavalo u mom životu posle završne scene tog filma opisao sam u knjizi “Poslije kiše““, kazao je Šerbedžija.

U odnosu na tešku temu odnosa zaraćenih naroda na Balkanu koju je na maestralan način u filmu „Pre kiše“ obradio Milčo Mančevski, Šerbedžija kaže da je dobro što smo živi i što mrdamo nakon svega što se dogodilo oko raspada Jugoslavije.

„Optimista sam uprkos činjenici da živimo vremena i časove koje nismo zaslužili. Dok sam živ podržavaću ljude koji veruju u bolje sutra, lepotu, zajedničku sreću. Ne preostaje nam drugo“, kazao je Šerbedžija.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar