Slavni muzičar se povlači sa javnih nastupa: Imam Parkinsonovu bolest

Muzičar Nil Dajmon (76) otkrio je da ima Parkinsonovu bolest i da će se povući iz koncertnog života. On je, međutim, obećao da će „još dugo“ nastaviti da snima.

Svega nekoliko dana pre svog 77. rođendana (24. januara) rok legenda je objavila da otkazuje turneju u Australiji i Novom Zelandu koja je trebalo da bude održana u martu, u okviru proslave 50. godišnjice njegove karijere.

On je poslao „najiskrenije izvinjenje“ onima koji su planirali da ga slušaju uživo, ali je istakao da planira i dalje da piše, snima i radi na drugim projektima.

– Bio sam počastvovan što sam 50 godina nastupao pred publikom. Sa velikim opiranjem i razoračrenjem objavljujem da se povlačim sa nastupâ. Ogromnu zahvalnost šaljem svojoj odanoj i posvećenoj pblici širom sveta. Imaćete moje večno poštovanje zbog svoje podrške i ohrabrivanja. Ova vožnja je bila tako dobra zahvaljujući vama – poručio je Dajmond.

Iako je u godinama kada većina njegovih vršnjaka uživa u tantijemama, Dajmond je nastavio da radi u studiju i da ide na turneje. On je svoj najnoviji album, „Melody Road“, objavio na Božić 2016.

Rođen u Bruklinu 1941, svoje detinjstvo je opisao kao veoma siromašno. Prvu gitaru dobio je za 16. rođenan ali nije odmah počeo da se bavi muzikom. Tek na Unierzitetu u Njujorku, kao student medicine na stipendiji za mačevanje, otkrio je svoj pravi poziv. Pošto mu je bilo dosadno na predavanjima, počeo je da beži sa časova i da piše muziku. Manje od semestra do diplomiranja naspustio je koledž zbog tezge u izdavačkoj kući „Sunbeam Music Publishing“ koja mu je, za pisanje tekstova, plaćala 50 dolara nedeljno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.